de ondernemende vrouw adviesdag III

15 jaar ondernemerservaring en toch weer voor het eerst het diepe in

Just a girl who decided to go for it

Deze week was het zover. De eerste adviesdag sinds ik weer fulltime ondernemer ben en De Ondernemende Vrouw startte. Afgelopen jaar in loondienst gaf ik geen adviesdagen maar ik hoorde vanuit de markt dat hier wel behoefte aan is. Toen ik een paar weken geleden mijn nieuwe bedrijf vorm gaf, vond ik dat dit de eerste prioriteit had. Ik wil graag andere ondernemers met hun marketing helpen en dat doe ik tijdens de adviesdagen.

de ondernemende vrouw adviesdag III

Zoals ik jullie vorige keer al vertelde, was het mijn bedoeling om de eerste adviesdag voor een groep te organiseren in september 2018. Dan had ik rustig de tijd om de dag voor te bereiden, een presentatie te maken (afgestemd op de groep) en een lekkere lunch te organiseren. Maar mijn ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan en ik zette ook maar vast een datum in juni online. Ik was eigenlijk wel benieuwd of iemand zich aan zou melden.

It’s not what you do, It’s the energy you do with

En binnen 5 dagen was deze dag volgeboekt… Wow wat een eer. Als ik dat vertelde aan collega ondernemers dan zeiden die: “dan zet je er toch 3 mensen bij die dag”. Tja, dat zou kunnen maar mijn sterke kracht is dat ik in het middagdeel met iedereen persoonlijk wil sparren en dat we samen content voor de rest van het jaar maken. Deze content wil ik aan het einde van de dag ook ingepland hebben zodat je de eerste weken hier geen omkijken naar hebt en dat je gaat zien dat social media voor jou gaat werken en resultaat oplevert. Als ik een dag zou organiseren voor 8 mensen dan zou ik dat persoonlijke stukje in het middagprogramma niet kunnen doen. Dan zou je naar huis gaan, zoals bij heel veel trainingen, en zou je denken: “wat heb ik er nu eigenlijk aan gehad”.

de ondernemende vrouw adviesdag III

Hoe is de voorbereiding voor de adviesdag?

Na jouw aanmelding stuur ik je een online intakeformulier waarop je kunt invullen waar je meer over wilt weten en wat de pijnpunten zijn in jouw bedrijf. Ik verzamel deze formulieren en op basis daarvan maak ik een op maat programma voor de adviesdag. De 4 deelnemers van afgelopen maandag hadden allemaal moeite met het nieuwe algoritme van Facebook. Ze plaatsten een bericht en kregen hierop maximaal 3 likes. Frusterend toch? Tijd voor actie om te zorgen dat berichten die je plaatst wel resultaat opleveren.

De adviesdag en het ochtendprogramma

We starten de adviesdag ‘s morgens met een uitgebreide uitleg hoe het nieuwe algoritme van Facebook werkt. Wat moet je vooral wel doen en wat beter niet. Als je weet wat Facebook fijn vindt om te laten zien aan jouw publiek dan kun je hiermee rekening houden tijdens het maken van jouw berichten. Tussendoor geef ik veel opdrachten. Ik heb zelf veel trainingsdagen gevolgd waarbij ik bijna in slaap viel (sorry voor iedereen die mij hier volgt en waar ik ooit op training ben geweest). Door de oefeningen die je maakt, ga je de voorbereidingen doen voor het middagprogramma. Wat is nou je doelgroep, wanneer plaats je berichten en op welk tijdstip en welke content kies je op welke dag (er zijn 11 verschillende types content). En het allerbelangrijkste: hoe zorg je nu dat Facebook een omzetkanaal gaat worden voor jouw bedrijf.

Tijdens de lunch is er volop ruimte om elkaars bedrijven te leren kennen.

de ondernemende vrouw adviesdag III

De adviesdag en het middagprogramma

In het middagprogramma gaan we hard aan het werk. Ik wil immers dat jij met een compleet ingevulde contentkalender naar huis gaat aan het einde van de dag en dat deze ook ingepland is voor een aantal dagen. Iedereen gaat zelf aan de slag met alles wat we in het ochtendprogramma geleerd hebben. Met iedere deelnemer ga ik apart zitten om samen de allerbeste content voor jouw bedrijf te maken. Ik help mee om de tekst van de berichten te bedenken zodat er voor jou het meeste resultaat uit jouw content komt. We creëren dus samen de teksten voor jouw posts. Deze berichten gaan we ook inplannen. Ik leer je hoe je een aangepaste doelgroep maakt zodat Facebook jouw content goed kan gaan verspreiden. Aan het einde van de dag ga je met heel veel inspiratie én ingeplande content naar huis. Laat Facebook nu maar het werk doen en resultaat genereren voor jouw bedrijf.

de ondernemende vrouw adviesdag III

De dag na de adviesdag – work hard, rest harder

Omdat ik hard gewerkt heb de weken voor de eerste adviesdag besluit ik om iets langzamer dan normaal op te starten en geen wekker te zetten. Heel relaxed en met een kopje koffie en een zachtgekookt eitje kijk ik het ochtendnieuws en scroll even over mijn eigen Facebookpagina van De Ondernemende Vrouw en dan zie ik dit…..

Ik ga ervan dansen en ben er zo blij mee. Dat is toch het mooiste wat er is en echt de kers op de taart van wekenlang hard werken en het beste resultaat willen voor de deelnemers van de adviesdag.

de ondernemende vrouw adviesdag VIII

Ben jij benieuwd wat ik zag en waarvan ik ging dansen?  Klik hier of lees hieronder.

 

Judith Pardoel van Mooi Kinderkleding Swalmen

Angeliek is een heerlijke en eerlijke sparringspartner. Ze is een vat vol ideeën en krijgt zichtbaar energie van het vooruit helpen van anderen. Door haar eigen ervaring is het een echte praktijkvrouw dus kan als geen ander mee- en invoelen hoe je met vallen en opstaan leert ondernemen. Is een aan- en doorpakker dus zal je altijd weten te motiveren om door te zetten.
Angeliek is puur, what you see is what you get. Ik werk graag met haar samen en beveel haar dan ook van harte aan!

Wencke Moonen van Studio Saar

Vandaag een hele leuke en leerzame social media training gevolgd.
En een paar uur nadat ik thuis kwam had ik al 20.000 personen bereikt.
Angeliek is een geweldige vrouw, en ik ben een hele ervaring rijker!

Bianca Teuwsen van B24 fitcoach Bianca Teuwsen

Zojuist een gratis advies gesprek gehad (had ik gewonnen) met Angeliek via Skype..
2 A4tjes volgeschreven met hele praktische tips.
Zie uit naar de adviesdag in augustus.
Dank je wel Angeliek!

Claudia Doets van Pelosa 

Zojuist een inspirerende en leerzame social media training gehad! Hoop geleerd en met een hoop ideeën en tips naar huis!
Angeliek is een ervaren vakvrouw die met energie en passie haar kennis deelt.

Suzan Vriens van John Vriens Timmerwerken

Angeliek je bent een vakvrouw met veel ervaring ! Veel geleerd tijdens de social media training. Kortom echt een aanrader voor iedereen die daar behoefte aan heeft.

 

En dan nauwelijks 22 uur later krijg ik van Wencke van Studio Saar onderstaand bericht. Wencke nam maandag deel aan de adviesdag. Ze heeft net een bedrijf overgenomen en wilde meer resultaat uit haar Facebookkanaal.

Op 19 juni 2018 om 09:37 schreef <info@winkelenbijsaar.nl>:

Hoi Angeliek,

Ik weet niet wat er gebeurd is gisteren, maar mijn facebook is lichtelijk ontploft.

Een bereik van 26.000 personen, 265 nieuwe pagina likes en 10 nieuwe aanvragen.

Ik word hier heel erg gelukkig van 

Groetjes Wencke

 

En van zo’n bericht word ik dan ook weer heel gelukkig. Het succes van jouw Facebookpagina staat of valt met een goede contentkalender. Of je nu een bedrijf hebt in de B2C (je verkoopt consumentenproducten) of een B2B (je verkoopt een dienst aan bedrijven). Dat maakt eigenlijk helemaal niks uit als je maar weet wat jouw doelgroep is en wanneer dat Facebook iets aan jouw doelgroep wil tonen.

Heb jij nu interesse in een adviesdag? Juli is helaas al helemaal vol (ik heb nog wel plek om een 1:1 adviesdag in te plannen) maar voor eind augustus heb ik nog 2 plekken. Je vindt alle informatie hier.

En wist jij dat ik elke week een Q&A geef op Facebook met GRATIS TIPS voor jouw Facebookpagina? Wil jij hiervan ook gebruik maken? Like dan de groep van Ondernemende Vrouw. Klik hier op de link. Ik stel je een aantal vragen als je lid wilt worden omdat deze groep echt alleen bedoeld is voor ondernemers of voor mensen die een adviesdag bij mij gevolgd hebben. Als je de vragen niet wilt beantwoorden, word je automatisch afgewezen. In deze groep mag je ook regelmatig jouw bedrijf noemen en reclame voor je bedrijf maken.

The only way to do great work is to love what you do

Terugkijkend op afgelopen weken, verschijnt er echt een glimlach van oor tot oor op mijn gezicht. Het was knetterhard werken om alles op tijd klaar te krijgen maar wat vind ik het leuk om andere ondernemers te helpen om meer resultaat uit hun bedrijf te krijgen.

 

De Ondernemende Vrouw Angeliek NelissenJust a girl who decided to go for it. 

 

Lieve Brabantse Groet

Angeliek Nelissen

 

 

Heb je het nieuwtje al gehoord dat je voortaan ook op Insta lange video’s kunt delen? Ik heb al een account op IG TV. Dan zie je ook heel veel privé foto’s voorbij komen in de Insta Stories. Volg me hier.

 

——————-

DELEN VAN DIT ARTIKEL VIND IK ERG FIJN.

Heel tof nieuws: we hebben weer een aantal winacties met mooie bedrijven. 

WINACTIE KINDERBED: volg ons op Insta. Daar maken we komende dagen de winactie van een kinderbed bekend. Klik hier om ons te volgen. 

WINACTIE MUURSCHILDERING: Wij mogen in de zomervakantie iemand blij maken met een muurschildering. Klik hier.

WINACTIE WOONPLAATSPOSTER: Ga jij binnenkort verhuizen of ben je gewoon trots op je woonplaats? Jij mag een poster uitzoeken. Klik hier. 

WINACTIE BOEKJE: STOP MET DE SPEEN: voor alle kindjes die het moeilijk vinden om de speen aan de kant te leggen. Klik hier om het boekje te winnen. 

WINACTIE ARMBAND: volg ons op Insta. Daar verloten we komende dagen armbanden. Klik hier.

Ben jij op zoek naar een nieuwe kast op de kinderkamer? Je vindt hier ons inspiratieartikel.

stapelbed voor 3 kindjes Zomerzoen

HEEL GOEDKOOP EEN KINDERBED SHOPPEN: Een leuk nieuwtje van Zomerzoen. Wij hebben voor het eerst in de 15 jaar dat wij bestaan, BTWVRIJ shoppen met giga kortingen. En dat geldt op alle producten op onze website. Kinderkamers, kasten, bureaus etc. Klik hier om de actie te bekijken.

EXTRA KANS MAKEN OP DE WINACTIES: Volg onderstaande bedrijven op Instagram.

Instagram voor KusTerug Sieraden WINACTIE: we verloten op Insta armbanden

Instagram voor Zomerzoen Kinderbedden WINACTIE: we verloten op Insta een bed voor de kinderkamer

Instagram voor De Ondernemende Vrouw WINACTIE: ik verloot een half uur GRATIS skypeadvies voor de Facebookpagina van jouw bedrijf

de ondernemende vrouw met haar kinderen

Angeliek Nelissen is de drijvende kracht achter 3 bedrijven. Zomerzoen – KusTerug – De Ondernemende Vrouw. Wil je weten hoe ik 3 bedrijven succesvol maakte? Lees mijn interview hier. Of vind je het leuker om mijn weekplog te lezen over alles wat ik als carrieremama meemaak? Mijn nieuwe weekplog komt elke zondagochtend om 6 uur online. Je vindt hier mijn plog van vorige week over mijn kinderen die zielig zijn met een carrieremama.

Wil jij graag de kinderkamer veranderen? Hier vind je inspiratie. 

Wat doe je aan fruitvliegjes? Klik hier voor de tips.

Het zwangerschapsblog Auw, ik ben zwanger,  van Bo vind je hier.

Chantal is bevallen en dat ging zo mis dat ze nooit meer mag autorijden. Lees haar verhaal hier. 

Papa heeft kanker. Michelle’s blog over het leven van een jonge moeder én weduwe. Lees haar verhaal hier.

Inspiratietips om de juf of meester te bedanken? Je vindt ze hier.

Liggen al jouw schoolfoto’s in een laatje? Wij hebben de oplossing. Kijk hier.

Melissa’s zoon heeft een voedselallergie. Hij kan sterven als hij iets eet wat hij niet mag hebben. Lees hier haar verhaal.

 

Heb jij nu ook een bedrijf en wil je gebruik maken van onze 165.000 likes op Facebook? Je mag me altijd mailen voor een samenwerking: info@deondernemendevrouw.nl