boeken die iedere ondernemer zou moeten lezen

Boeken die iedere ondernemer zou moeten lezen

Al vanaf het moment dat ik kan lezen, verslind ik boeken. Lezen is voor mij een vorm van ontspanning. Even helemaal weg en in mijn eigen wereld. Heerlijk vind ik dat. Een vakantie is voor mij niet compleet als ik geen leesboek in mijn koffer heb. Al jarenlang reis ik alleen met handbagage en dan zat mijn koffer al voor 20% vol met leesboeken. Daarom heb ik een aantal jaren geleden een e-reader gekocht. Daarop download ik nu mij boeken. Lees hieronder verder over de 9 meest inspirerende boeken voor ondernemende vrouwen. Lees hieronder mijn tips over boeken die iedere ondernemer zou moeten lezen.

 

Ondernemersboek van een rasechte ondernemer: Lonneke Nooteboom

Zoveel respect heb ik voor deze vrouw. Ongelooflijk veel volgers op Instagram en daarnaast ook nog eens altijd positief en vrolijk. Haar boek nu in de verkoop.

Boek van Lonneke Nooteboom

 

Management boeken voor ondernemers

Hieronder vind je de boeken die iedere ondernemer zou moeten lezen om meer uit hun onderneming te halen.

Masterclass Ondernemen van Annic ten Duis – van Wonderen

Dit boek vond ik echt een powerboek. Het leest heel gemakkelijk en soms neem ik het weer een keer mee om stukken eruit in de trein te lezen.

 

Doorbreken van organisatiepatronen door Odette Moeskops

Voor iedereen die geboeid is door ongrijpbare onderstromen in organisaties

Vrouw op de apenrots van Carolina Pruis

Over het feit dat mannen echt heel anders zijn dan vrouwen. En het glazen plafond dat niet bestaat voor de ondernemende vrouw. Met veel praktische tips, adviezen en analyses die je helpen tijdens je carrière.

Lezen, weten en niet vergeten door Mark Tigchelaar

Wil jij informatie beter kunnen verwerken en onthouden? Mark leert je met zijn 8 principes alles hierover.

Start before you’re ready door Simone Levie

In heel veel Facebookgroepen zag ik afgelopen maanden berichten over dit boek voorbij komen. Daarom ben ik het ook gaan lezen. De meningen zijn erg verveeld. Heb jij het gelezen? Laat hieronder een reactie met jouw mening achter. Ik ben erg benieuwd.

 

Boek over hoe je iemand verslingerd kunt laten raken aan jouw product

 

Boeken over winst | boeken die iedere ondernemer zou moeten lezen

Winst door Annemarie van Gaal

Een nieuwe manier van denken over winst. Waarom is winst belangrijk en hoe zorg je voor meer winst. Dit boek vond ik een eye-opener. Ik ben al jarenlang fan van Annemarie van Gaal. Ik volgde haar al in de tijd dat ze nog in Rusland woonde. Zij in Rusland, ik in Oost-Duitsland.

 

Werken en wonen in Oost-Duitsland. Ik deed dat in het jaar 2000.

 

Ondernemen met dropshipment

Geld verdienen via bol.com door Tina Gosravani en Sander Roex

Wil jij meer vrijheid, geld of tijd? Start met het verkopen op basis van dropshipment via Bol.com. Tina en Sander leren je hoe je dat moet doen. Zelf ben ik al jaren een dropshipment ondernemer met mijn webwinkel. Als geen ander weet ik hoe je omzet kunt halen als dropshipper. Iemand die aan dropshipment doet, ik dus, heeft zelf geen voorraad. Mijn leveranciers van mijn webwinkel KusTerug houden voorraad. Ik zorg dat de order binnenkomt en betaald wordt, daarna stuur ik de order door aan de leverancier. De leverancier zorgt voor de verdere afwikkeling van mijn orders. KusTerug verkoopt gepersonaliseerde producten. Vaak werk ik samen met leverancier die ontzettend creatief zijn maar niet zo groot op social media.

Een werkweek van 4 uur door Timothy Ferriss

Wie wil er nu niet 4 uur per week werken en hetzelfde salaris verdienen als met een 40-urige werkweek in loondienst? Hard werken tot aan je pensioen is volledig achterhaald vindt Timothy. Hij leert je hoe je geld in overvloed kunt hebben en toch maar 4 uur per week hoeft te werken.

Rake vragen door Siets Bakker

Zit jij wel eens vast in bepaalde situaties? Zijn deze situaties vaak hetzelfde? Zoek dan naar de reden waarom het probleem een goede oplossing is. Met talloze voorbeeldvragen.

Begin met het waarom door Simon Sinek

Waarom doe jij wat je doet? Alleen door heel goed te weten hoe je succesvoller, invloedrijker en innovatiever kunt zijn, kun je jouw bedrijf laten groeien. Dit boek helpt je om het “waarom” weer centraal te stellen. Met heel veel praktijkvoorbeelden.

 

Succesvolle vrouwen

Babe you got this door Emilie Sobels

20 Succesvolle vrouwen geven antwoord op alle vragen waar vrouwelijke ondernemers mee worstelen. Over de misstappen in hun ondernemersbestaan. Maar ook over de trouw blijven aan je doelen en dromen.

365Dagen Happy Life door Kelly Weekers

Simpele tips om elke dag meer het gevoel van geluk te ervaren.

 

Angst is voor watjes

Master Mindset van Michael Pilarczyk

Over persoonlijke groei en zakelijk succes met een spiritueel tintje.

Je bent een badass door Jen Sincero

Stop met twijfelen en angst is voor watjes. Alles over het boosten van jouw onderneming.

Eat that frog Brian Tracy

Stop met uitstellen en ga super productief worden. Schuif jij wel eens taken vooruit? Zijn dat de to do’s waar je geen zin in hebt? Achteraf blijken dat vaak de dingen te zijn die voor een transformatie zorgen als ondernemer. Simpele tips die uitstellen voorkomen. Kom in actie.

De pommodoro-techniek door Francesco Cirillo

Vind jij jezelf niet productief genoeg? Wil jij meer uit een dag halen?

Dit boek leert je gemakkelijk hoe je beter timemanagement gaat toepassen.

The monk who sold his Ferrari door Robin S. Sharma

Over je dromen en je eindbestemming

 

Inspirerende ondernemersboeken

21 Dagen niet klagen door Kevin Weijers

Jarenlang als ambtenaar gewerkt en dan ineens een gaaf idee ten uitvoer brengen. Bedrijven wereldwijd helpen met zijn kennis en kunde in ruil voor onderdag.

The big five for live van John Strewlecky

Vervul je 5 grootste levenswensen.

 

Trainingen van De Ondernemende Vrouw

Al mijn online trainingen vind je via deze link: instagram trainingsdagen

Alle ondernemerstrainingen deel ik via mijn Instagram stories en feed. Je vindt De Ondernemende Vrouw op Instagram.

De Ondernemende Vrouw op Pinterest

 

 

 

Mijn naam is Angeliek Nelissen. Als trainer en coach help ik vrouwelijke ondernemers meer resultaat te halen uit Facebook, Instagram en geef ik SEO-trainingen voor top-5 posities in Google. Heb jij een tip die past bij dit onderwerp? Boeken die iedere ondernemer zou moeten lezen. Dan neem ik jouw tip graag op in dit blog.