interview met girlboss Dr. Mirre de Noo

Interview met girlboss chirurg en ondernemer Dr. Mirre de Noo

Chirurg en ondernemer Dr. Mirre de Noo: Mijn online inspiratieplatform heet GZNDenzo. Dit platform run ik vanuit mijn huis in Holten. Daarnaast ben ik chirurg en heb een passie voor mijn vak, maar heb toch onlangs het ziekenhuisleven voor nu vaarwel gezegd. Ik wil graag op een andere manier bijdragen aan gezondheid. Daarom heb ik het platform GZNDenzo overgenomen en probeer ik op een eigentijdse manier de verbinding tussen de medische wereld en de maatschappij te maken. Daarnaast werk ik nu als chirurg voor Equipe zorgbedrijven.
Samen met een team van experts maak ik elke werkdag waardevolle content voor ambitieuze vrouwen. Ik wil ze graag inspireren en ondersteunen het beste uit zichzelf te halen, zowel op het gebied van gezondheid als van het professionele leven.
chirurg en ondernemer dr. mirre de noo

Als ik op zondagmorgen bij jou aanbel, wie is er dan thuis?

Wij alle vier. Dat wil zeggen mijn man en mijn 2 kinderen Julie en Binck. En ik. Op zondagochtend proberen wij altijd een beetje uit te slapen en maken we daarna een ‘zondagontbijtje’ met verse jus, een gekookt eitje en broodjes uit de oven. De kinderen weten het precies. Ik vind dat altijd een heerlijk moment van de week. Rust in de tent, geen sport, geen werk en lekker lang kletsen aan tafel en daarna met een cappuccino in de hand een stapel kranten en tijdschriften lezen.

Waar kun jij geen geld aan uitgeven?

Aan electronica. Ik ben al jaren fan van Apple en heb ook altijd een iPhone en sinds 2 jaar een Macbook, maar verder wil ik er echt geen geld aan uitgeven. Hoewel zo’n noise cancelling headphone me best iets lijkt, ga ik echt niet zoveel geld daar aan uitgeven. Dan koop ik liever schoenen, kleren of bloemen!

Waarom ben jij ooit ondernemer geworden?

Ik had nooit gedacht dat ik dat zou worden als arts. Ik heb een studie van meer dan 16 jaar gedaan om chirurg te worden en ook een proefschrift geschreven. Dan is het niet zo voor de hand liggend om ondernemer te worden. Maar vorig jaar had ik een groot en gerenomeerd project afgerond; Europese accreditatie van de borstkankerzorg en toen was ik op. En na die flinke dip realiseerde ik me, dat ik graag in een andere context wil werken. Dus ik heb mijn maatschapsplek opgezegd en heb GZNDenzo overgenomen van Kelly Weekers. Zomaar…ik snakte naar meer autonomie.
En zoals dat gaat….was daar opeens het aanbod van Kelly. Ik heb in een opwelling ja gezegd en heb sindsdien al veel veranderd aan het platform. Een nieuwe look, een nieuwe website, deels nieuwe experts. En ik genereer inkomsten via ons platform, maar ook als spreker. En dat versterkt elkaar en ik geniet er zo van!
Inmiddels werk ik wel weer 2 dagen als chirurg, maar ook als zelfstandig ondernemer en ik vind het een bevrijding. Heerlijk die vrijheid.

Welke fout tijdens je ondernemersbestaan maak jij geen 2e keer?

Te snel iemand inhuren die alleen een inspanningsverplichting heeft. Soms kan je het echt zelf beter dan je denkt en is het zonde om te investeren in iemand die geen kwaliteit levert. Dus niet alle mooie praatjes en teksten geloven, maar altijd eerst iemand in het echt ontmoeten om te bepalen of iemand bij je past en iets kan toevoegen aan jouw bedrijf.

Op welke social media kanalen ben jij actief?

GZNDenzo is te vinden op Facebook en op Insta. Zelf ben ik al heel lang actief op Insta Dr. Mirre de Noo en op dat platform ligt ook mijn hart. Die mooie visuele plaatjes van interieur, of eten…ik word er vrolijk van. Daarnaast ben ik vaktechnisch soms te vinden op Twitter, maar dat medium spreekt me toch minder aan. Oh en ik ben dol op Pinterest. Daar heb ik veel boards waarop ik dingen die mij inspireren verzamel.

Wat is jouw favoriete maaltijd?

Sushi!

Hoe ziet jouw dag op donderdag eruit?

Op donderdag werk ik sinds kort als adviseur voor een investeringsmaatschappij. Want dat doe ik ook nog met enige regelmaat.
Heel afwisselend, stukken lezen en analyseren, gesprekken voeren en adviesrapporten schrijven. En dan aan eind van de middag naar de sportschool en daarna lekker koken. Het is de enige doordeweekse avond dat niemand sport, dus gewoon tijd om met zijn vieren te eten. Nou ja, meestal dan.

Wat doe je als eerste als je ‘s morgens wakker wordt?

Douchen….zonder douche geen functionerende Mirre…

Wil jij dit jaar nog een opleiding / training volgen? Welke is dat dan? En met welk doel?

Ja, zoveel verschillende! Ik vind het leuk om rollen te wisselen; als eigenaar van GZNDenzo wil ik andere dingen leren dan als chirurg of toezichthouder. Ik plan ieder jaar voor elke rol 1 of 2 workshops. En voor GZNDenzo kom ik een keer bij jou, Angeliek.
Lees meer over de trainingen die Mirre wil volgen. Klik hier

Hoeveel minuten zit jij per dag op social media?

Max 30 minuten! Dat heb ik ingesteld…

Heb je afgelopen jaar een social media training gevolgd? (Facebook, Instagram, Pinterest of SEO/bloggen)

Ja vorig jaar een Insta cursus gevolgd en een digitale cursus SEO.

Hoe zorg je voor me-time?

Dat blijft vaak het punt waarop ik bezuinig, maar dat moet natuurlijk niet. Sinds een jaar sport ik echt elke week 2 keer en wandel ik daarnaast ook nog 2 keer in de week. Dat is ook me-time maar voelt soms als een verplichting….voor het behoud van mijn gezondheid. Echte me-time vind ik de schoonheidsspecialist of een massage….en dat doe ik te weinig. Maar straks in de lente met een kop koffie ’s ochtend in de tuin een magazine lezen is ook heerlijke me-time.

Wie is jouw grote voorbeeld?

Harvey Specter…..heerlijk die attitude en dat zelfvertrouwen. Om eerlijk te zijn heb ik meerdere rolmodellen, maar vaak buiten mijn eigen vak. Ik bewonder koningin Maxima vanwege haar charisma en vasthouden vaan haar expertise, Carolina Pruis vind ik een inspirerende vrouw (haar boek is een aanrader) en een voorbeeld van een vrouwelijke leider. En er zijn nog zoveel mensen waar ik van wil leren!

Haal jij omzet uit social media?

Ja, maar dat kan nog beter. Omdat GZNDenzo niet mijn hoofdbaan is, heb ik niet perse de inkomsten nodig en merk ik dat ik het voor me uit blijf schuiven. Maar inmiddels groeien we zo hard en hebben we zoveel experts en bezoekers, dat ik op zoek ga naar een leuke virtual assistent. En het zou natuurlijk zo moeten zijn dat die uitgaven wel gedekt worden door de inkomsten. Het kan ook makkelijk via Insta en Facebook heb ik gemerkt met mijn eerste challenge: #startGZND. Maar ook daar is nog werk te doen!

Wat is jouw favoriete boek? Tijdschrift of vakblad?

Ik vind de boeken van Elena Ferrante geweldig. Ik heb ze verslonden: 4 romans over 2 vriendinnen uit Napels. Echt mooie literatuur.
Ik lees veel en graag, elke avond. En k hou ook van tijdschriften zoals Nouveau ,Stijlvol Wonen en dagelijks het FD.

Wat is jouw favoriete vakantiebestemming?

Italie…..cultuur, zon, natuur en heeeeeel erg lekker eten. Prachtig land.

Tot slot de tips van Mirre

  1. De boeken van Carolina Pruis
  2. Kleding van Ladress
  3. Bloemen van Bloomon
  4. Schoenen van Van Mourik
  5. De boeken van Elena Ferrante
  6. De trainingen die ze wil gaan volgen bij De Ondernemende Vrouw
Dr. Mirre de Noo (1978) is eigenaar van het GZNDenzo. Dit is een inspiratieplatform op het gebied van gezondheid, carrière en lifestyle. Mirre is ervan overtuigd dat ambitieuze vrouwen met feminiene waarden de leiders van de toekomst zijn. Dus geen masculiene stereotypes meer, maar vrouwen met het hart op de juiste plek.
Wil jij ook zo’n interview over jouw bedrijf? Mail naar info@deondernemendevrouw.nl