Girlboss Monique Santegoeds interview

Een kijkje in het leven van Girlboss Monique Santegoeds

Als De Ondernemende Vrouw tref ik wekelijks vrouwelijke ondernemers. Ondernemers die het echt goed doen met hun bedrijf en een duidelijke visie hebben. Vandaag neem ik jullie mee: een kijkje in het leven van Girlboss Monique Santegoeds. Lees jij hieronder mee?

Girlboss Monique Santegoeds

1. Wat is de naam van jouw bedrijf en waar ben jij gevestigd?

Haarmode Monique in Helmond

2. Als ik op zondagmorgen bij jou aanbel, wie is er dan thuis?

De enige dag van de week waarbij we allemaal aan tafel samen ontbijten.  Samen met manlief Chant, mijn zoon Sem en mijn dochter Lynn. En niet te vergeten onze hond Bailey. (En vaak nog een logeetje van de kids.)

3. Waar kun jij geen geld aan uitgeven?

Een TV of een muziekinstallatie, met de allernieuwste snufjes doet me niets. Ik erg me nu al dood dat je al 2 knoppen moet indrukken wil je überhaupt beeld hebben op je tv.  En heb je de muziek aan, valt die uit als de Wifi even hapert.
Dat haarscherpe beeld word ik ook niet vrolijk van, kom je bij vrienden, bijvoorbeeld (met wel de nieuwste tv) ziet Linda de mol er een heel stuk ouder uit!

4. Waarom ben jij ooit ondernemer geworden?

In eerste instantie had ik die ambitie helemaal niet, toen ik stopte bij mijn werkgever wist ik helemaal niet meer wat ik wel wilde. Ik wist vooral wat ik niet wilde. Ik ben toen ambulant kapster geworden, en had het snel genoeg drukker als ik zelf had verwacht. Toen kreeg ik de vraag een kleine salon over te nemen die maar 2 dagen open was. In een serviceflat.
Nu draai ik er meer dan 40 uur per week met z’n tweeën. Op vrijdag met z’n drieën.En zijn we dus aan uitbreiding toe. Dit heeft mij doen besluiten een tweede locatie te gaan openen.
Dit is pas een paar dagen definitief, dus veel doelen te behalen dit jaar! Zin in de uitdagingen, dus doen dat wat ik nu vooral gaaf vind aan het ondernemen!

5. Welke fout maak jij geen 2e keer?

Personeels zaken zelf regelen.
Nu moet ik eerlijk bekennen hier ook nooit opleiding voor gehad te hebben. Dus na 1 groot fiasco, alleen nog maar personeel op de payroll voor mij!

6. Op welke social media kanalen ben jij actief?

Ik ben heel actief op Facebook en Instagram. Pinterest ben ik echt nog aan het onderzoeken. Uiteraard heb ik Linkedin en twitter maar doe hier niet heel veel mee. Wil je me volgen op Instagram? Klik hier

7. Wat is jouw favoriete maaltijd?

Gerookte zalm! Of het nu in de pasta is of op een dikke bruine boeren boterham met kruidenkaas. Heerlijk!!!

8. Hoe ziet jouw dag op donderdag eruit?

Om 06.30 gaat de wekker, mijn man smeert de boterhammen voor de jongens. ik was me en roep de jongens.
Maak me op, pak de tas van mijn dochter, check de gym spullen en maak de boterhammentrommels voor beide kids klaar. Daarna pak ik koffie en smeer zelf een boterham, en een boterhammentrommel voor mezelf. Uiteraard check ik Facebook en instagram of er leven is op mijn pagina.
Samen met de kids ga ik de deur uit.
Dan sta ik nagenoeg de hele dag door vol met klanten. En plaats/check ik mijn Facebook en instagram.
Rond 17.30 ga ik naar huis en heeft mijn moeder al gekookt.(Die past op donderdag en vrijdag op de kids.) Om 18.15 ga ik weer aan het werk en probeer ik om 19.30 klaar te zijn. Dan check ik wederom mijn pagina’s, zijn er bestellingen, dan zit ik nog een tijdje op kantoor. Daarna kijk ik of de wasmachine aan moet. Er is altijd veel was uit de kapsalon. Laad ik de vaatwasser uit en klets ondertussen met de kids. Maar ook de kids zijn rond deze tijd vaak druk met hun social media! Dan is het voor de jongste bedtijd.  Plof ik op de bank en pak wederom mijn telefoon. Op dit moment ben ik met zoveel bezig dat ik vooral op mijn telefoon zit op zoek naar inspiratie. Dus Google er flink op los.  In deze fase kan het even niet anders, maar dit moet in ieder geval in de zomer wel anders! Rond 22.00 ga ik douchen en ga ik naar bed. Check voor de laatste keer Facebook en Instagram leg de telefoon op de lader op nachtstand.

9. Wat doe je als eerste als je ‘s morgens wakker wordt?

Mijn telefoon aanzetten en dus mijn social media kanalen en mails checken!

10. Wil jij dit jaar nog een opleiding / training volgen? Welke is dat dan? En met welk doel?

Jazeker!! Ik heb me ingeschreven bij Angeliek voor een workshop “hoe gebruik ik instagram”  maar wil ook nog heel graag  pinterest bij Angeliek doen. Eigenlijk heeft haar enthousiasme heel aanstekelijk gewerkt! Ik volg ook al haar pagina’s en denk dan vaak: “laat ik dat ook eens proberen”.  Van beide weet ik veel te weinig van maar ik zou hier nog heel graag volgers erbij willen hebben.
Lees meer over de Instagram training die ik bij Angeliek ga volgen. Klik hier

11. Hoeveel minuten zit jij per dag op social media?

Minuten??? Je kunt me beter vragen hoeveel uur!!
Veel teveel dus!
Hier moet ik echt wat mee doen, maar in deze (opbouwende) fase. Waarin veel op mijn pagina gebeurd en bezoekers veel vragen hebben, vind ik het een absolute must om snel te beantwoorden.

12. Hoe zorg je voor me-time?

Op dit moment eigenlijk niet, maar ook dit brengen de ontwikkelingen die er nu zijn met zich mee. Dit heeft weer alles te maken met de keuzes/plannen die ik nu heb om meer me time te krijgen!  Dus over een half jaar weer (meer) me time!
Leer meer: hoe zorgt De Ondernemende Vrouw voor me-time. Klik hier

13. Wie is jouw grote voorbeeld?

Dat is echt mijn vader! Wat heb ik een respect voor die man! Al 50 jaar voor een baas werken meer dan 70 uur in de week. Daarbij zijn zijn werk opstandigheden zwaar en grootste deel buiten. Zomer en winter.  1 keer ziek thuis geweest met een voorhoofdsholte ontsteking. 3 keer vanwege knie operatie, waarbij hij al die keren weet eerder is begonnen met werken. en een keer vanwege een nieuwe heup.  Maar gelukkig, geniet hij ook veel!

14. Haal jij omzet uit social media?

Op dit moment zeker!  Iedere voor en na foto die ik op dit moment plaats levert mij een nieuwe klant op.

Lees meer: verhoog je omzet uit Instagram. Klik hier

15. Wat is jouw favoriete boek? Tijdschrift of vakblad?

De Linda lees ik graag en het boek “haar naam was Sarah” heeft veel indruk op mijn gemaakt.

16. Wat is jouw favoriete vakantiebestemming?

Op dit moment is dit Turkije,
Mijn ouders hebben daar een appartement dus dit is voor ons als gezin in het hoog seizoen een ideale vakantie! Het is een kleinere plaats dus ons kent ons.
Maar nu ze ouder worden om een keer samen een grote reis te maken staat wel hoog op de Bucket list!!
Liefs Monique

Trainingen van De Ondernemende Vrouw

De Ondernemende Vrouw is Social Media Expert en heeft 15 jaar ondernemerservaring. Wil je weten welke training je kunt volgen bij De Ondernemende Vrouw? Klik dan hier.

Facebook: klik hier

Besloten Facebookgroep voor ondernemers met heel veel GRATIS tips: klik hier

Pinterest: klik hier

Instagram: klik hier

Blogs: klik hier

Linkedin: klik hier

 

Brabantse groet,

Angeliek Nelissen

(al 15 jaar trotse ondernemer)