mirella mesu interview met Angeliek Nelissen

Een kijkje in het leven van Mirella Mesu

Wekelijks spreek ik, als De Ondernemende Vrouw, heel veel vrouwelijke ondernemers waarvoor ik heel veel bewondering heb. Mirella volgde een 1 op 1-adviesdag en sinds die tijd nam haar bedrijf een vogelvlucht op social media. Wie is Mirella en wat houdt haar bezig. Lees jij mee met een kijkje in het leven van Mirella Mesu?

een kijkje in het leven van girlboss Mirella Mesu

1Wat is de naam van jouw bedrijf en waar ben jij gevestigd?

De naam van mijn bedrijf is Studio Happy Home en ik ben gevestigd in een oude Pastorie Eindhoven

2. Als ik op zondagmorgen bij jou aanbel, wie is er dan thuis?

Ligt er aan hoe laat. Ik ben vanaf een uur of half tien/tien uur meestal een rondje hardlopen. De rest van de family is thuis op zondagochtend. Als ik terug kom dan ontbijten/lunchen we meestal gezellig samen wat.

3. Waar kun jij geen geld aan uitgeven? Een kijkje in het leven van Mirella Mesu

Ik kan heel goed geld uitgeven J.
Wat ik sonde van mijn geld vind zijn bijvoorbeeld verkeersboetes. Ik had er al lang geen meer gehad en nu had ik er laatst 2 achter elkaar. Van die lullige boetes van 4 km te hard. Dat vind ik echt sonde van mijn geld.

4. Waarom ben jij ooit ondernemer geworden?

Ik was ooit werkzaam als hypotheekadviseur in de financiële dienstverlening. Dat beviel me eigenlijk niet meer zo goed. Ik ben mijn hart achterna gegaan en ben gaan doen waar ik echt blij van wordt. Zorgen dat mensen zich fijn voelen in hun thuis – of werkomgeving. Dat is mijn passie. Eerst ben ik een opleiding gaan volgen en daarna ben ik begonnen met interieur adviezen voor vrienden en familie. Dit heb ik steeds verder uitgebreid. Nu ben ik sinds 3,5 jaar gestopt bij de bank waar ik werkzaam was. Daar heb ik geen moment spijt van gehad! Lees hieronder verder over een kijkje in het leven van Mirella Mesu

5. Welke fout maak jij geen 2e keer?

Ik ben eens aan op opdracht begonnen zonder goede afspraken te maken van tevoren. Het was een supergave opdracht en daarom heb ik me daartoe ook laten verleiden destijds. Ik vertrouwde degene ook waar ik de opdracht van kreeg. Uiteindelijk is dat niet goed verlopen (de opdracht zelf wel, maar de financiële afwikkeling helaas niet) Dit gebeurt mij geen tweede keer.

6. Op welke social media kanalen ben jij actief?

Facebook, Instagram, Linked in, Pinterest

7. Wat is jouw favoriete maaltijd?

Ik hou heel erg van lekker eten! Ik heb niet 1 specifieke favoriete maaltijd, maar in de winter eet ik graag stampotjes en in de zomer BBQ. Dan vind ik het ook leuk om er wat meer van te maken dan de gemiddelde BBQ.

8. Hoe ziet jouw dag op donderdag eruit?

Op donderdag sta ik altijd om 05.30u op. Ik heb dan s’ochtends eerst een netwerkbijeenkomst van BNI Quatre Bras. Dit is een hele leuke club ondernemers die elkaar omzet gunnen. Het is wel erg vroeg maar ik vind het belangrijk om een goed netwerk te hebben. Zowel online als offline. Daarna rijd ik naar kantoor om interieur ontwerpen uit te werken of afspraken te
doen. Om 14.45u zijn mijn kids uit school. Ik zorg dan dat ik thuis ben voor ze. Een enkele keer werk ik nog wat tot het avond eten. S’avonds doe ik meestal niet zo heel veel meer op donderdag omdat de dag al zo vroeg begonnen is. Ik kijk dan
een serietje op Netflix.

9. Wat doe je als eerste als je ‘s morgens wakker wordt?

Ik check eerst mijn social media. Daarna ga ik mijn ochtendritueel doen met een
kop koffie erbij. Mijn ochtend begint nooit zonder koffie!

10. Wil jij dit jaar nog een opleiding / training volgen? Welke is dat dan?

En met welk doel?
Graag zou ik een training volgen: “hoe creëer ik een moodboard als design en communicatietool” in Spanje volgen bij een bekende trendwatcher. Ik wil graag mijn skills verbeteren op het gebied van conceptmatig denken. Ik wil hiermee aan de slag omdat ik meer restaurants en hotel- interieurs wil ontwerpen. Dit is mijn doel voor 2019!

11. Hoeveel minuten zit jij per dag op social media?

Beetje wisselend maar ik denk een uurtje per dag gemiddeld.

12. Hoe zorg je voor me-time?

Inplannen! Als ik dit niet plan dan lukt het me niet. Ik ga regelmatig naar de schoonheidsspecialiste voor een behandeling of een massage. Ik sport 1 a 2 x in de week. Dit is voor mij ook me time.

13. Wie is jouw grote voorbeeld?

Ik heb niet echt 1 groot voorbeeld. Ik word geïnspireerd door verschillende mensen. Mensen uit de interieurbranche die mij inspireren zijn bijvoorbeeld &Suus. Zij heeft ook een carrière bij een bank omgeruild voor het interieurvak en doet dat erg goed! Marie Gon Vos is ook een voorbeeld. Ik heb 2 x een training kleuradvies gevolgd bij haar en zij is zo’n styliste in hart en nieren. Op het gebied van ondernemen haal ik inspiratie uit mijn collega Elmi. Wij helpen elkaar met alles wat met ondernemen te maken heeft. Ik vind het ook belangrijk om mijn ondernemers skills te ontwikkelen en heb hiervoor een 1 op 1 training
gevolgd bij Angeliek. Hier heb ik veel aan gehad.

 

Lees meer: dit is de training die Mirella bij mij volgde. Klik hier

 

14. Haal jij omzet uit social media?

Ja voornamelijk uit Facebook. Instagram nog niet. Mijn doel voor 2019 is om actiever op Linked in te worden. 15. Wat is jouw favoriete boek? Tijdschrift of vakblad? Mijn favoriete tijdschriften zijn woontijdschriften natuurlijk. Ik lees graag Vtwonen, Elle Decoration en Residence.

 

Lees meer: wil jij omzet uit Instagram halen? Lees hier de 3 gouden tips. Klik hier

 

16. Wat is jouw favoriete vakantiebestemming?

Mijn favoriete vakantiebestemming is de omgeving van Begur aan de kust in Spanje. Het is daar zo mooi! Wij zijn met het gezin al heel vaak daar geweest en wij raken er nooit op uitgekeken. Dit jaar gaan we een grote reis maken met de kinderen. Dit was al lang een droom van ons. We gaan met de camper rondreizen in Zuid West Amerika.

Lijkt me echt geweldig!

Liefs, Mirella Mesu

Een kijkje in het leven van Girlboss Mirella Mesu

 

Trainingen van De Ondernemende Vrouw

De Ondernemende Vrouw is Social Media Expert en heeft 15 jaar ondernemerservaring. Wil je weten welke training je kunt volgen bij De Ondernemende Vrouw? Klik dan hier.

 

Facebook: klik hier

Besloten Facebookgroep voor ondernemers met heel veel GRATIS tips: klik hier

Pinterest: klik hier

Instagram: klik hier

Blogs: klik hier

Linkedin: klik hier

 

Brabantse groet,

Angeliek Nelissen

(al 15 jaar trotse ondernemer)

 

Wil jij een reactie achterlaten n.a.v. dit artikel met de naam een kijkje in het leven van Mirella Mesu? Je mag deze hieronder achterlaten.