Een kijkje in het leven van Patricia Braat

Zoals jullie misschien wel weten was mijn kleine meisjesdroom om een bedrijfspand te bouwen. Dat heb ik gedaan. Ik kocht een bouwkavel van 1200 m2 en bouwde daar mijn winkel en kantoor op. Super stoere ingang en een prachtig industrieel interieur. Maar na een paar jaar bekroop me het gevoel dat ik er niet gelukkig van werd. Ik vond het eng als ik op dinsdagavond Opsporing Verzocht keek en dacht: “stel dat iemand mijn winkel overvalt en mijn personeel bedreigt”. Ook vond ik het aantal medewerkers die elke maand graag een salaris wilde, enorm zwaar. Buiten het feit dat een bedrijfspand ook veel rompslomp met zich meebrengt. De tuin moet gedaan worden, de ramen schoon, alarm gecontroleerd.

Patricia Braat Angeliek Nelissen

Ik besloot te verkopen

Ik kwam nauwelijks meer aan ondernemen toe en besloot het pand te verkopen. 7 Weken later was het zover en ruimde ik in een paar dagen tijd het pand compleet leeg en ging naar de notaris. Ik wilde mijn kinderen verrassen met een leuke vakantie maar ik kon zelf eigenlijk niets vinden. En toen kreeg ik via-via de tip van Patricia Braat. Inmiddels heeft ze vaker vakanties voor ons geboekt. Ik vind dat zo gemakkelijk. Ik app Patricia wat we graag willen en zij stuurt met via what’s app een aantal opties toe. Ik interviewde Patricia Braat (girlboss)

Lees meer over mijn kleine meisjesdroom. Klik hier

 

Wat is de naam van jouw bedrijf en waar ben jij gevestigd?

De naam van mijn bedrijf is officieel YourTravel Agent Patricia Braat. Patricia Braat is mijn meisjesnaam, mijn getrouwde naam is François, echter iedereen kent mij in de reiswereld en ook daar buiten beter als Braat, dus vandaar dat ik deze naam aanhoud.

Als ik op zondagmorgen bij jou aanbel, wie is er dan thuis?

Uiteraard mijn hele lieve man, Anton! Verder is het hier zondags altijd ‘de zoete inval’, dus meestal loopt het huis dan in de loop van de dag gezellig vol. We hebben samen 6 kinderen en inmiddels 4 kleinkinderen, dus dat wil wel lukken.

Waar kun jij geen geld aan uitgeven?

Zo, daar moet ik even goed over nadenken, aangezien ik makkelijk geld uit geef. Wij zijn allebei een aantal jaren geleden gestopt met roken, dus aan sigaretten kan en wil ik in ieder geval geen geld uitgeven.

4. Waarom ben jij ooit ondernemer geworden?

Het lot heeft het zo bepaald voor mij. Ik werk eigenlijk al sinds mijn 25e in de reiswereld, waarvan dus de meeste tijd op een reisburo. De laatste jaren in loondienst waren voor OAD Reizen en helaas ging dit mooie bedrijf failliet. Ik het toen gesolliciteerd bij een mooi reisbedrijf in Den Bosch. Heb daar een dagje meegelopen en werd aangenomen. Ook bij een ander bedrijf werd ik aangenomen maar uiteindelijk heb ik gekozen voor mijn eigen reisburo op aanraden van mensen uitmijn omgeving. Ik vind het heerlijk mijn eigen bedrijf! Het heeft zoveel voordelen: ik kan mijn eigen tijd indelen waardoor ik voor mijn klanten ook ‘s avonds beschikbaar ben. Bovendien kan ik nu net zoveel tijd aan iedereen besteden als ik zelf wil en wenselijk acht. Op het reisburo zat er toch wel meer druk achter. Ook merk ik dat klanten het prettig vinden om maar 1 aanspreekpunt te hebben. Als ze bellen of mailen ben ik altijd degene die opneemt of de mail beantwoord. Ook kan ik nu vaker op studiereis om al die mooie landen/steden te bezoeken. Op deze manier kan ik iedereen van een nog beter en passen reisadvies voorzien. Het mooiste van mijn vak is toch wel om de juiste en meest passende reis te vinden voor ieders budget.

Welke fout maak jij geen 2e keer?

Ik heb eens mensen tickets meegegeven terwijl zij nog niet alles betaald hadden. Ik vertrouwde, dat zij het overgemaakt hadden, kende die mensen ook goed. Helaas bleek achteraf dat zij dus niet betaald hadden, waardoor het reisburo in de problemen kwam. Dit gebeurt mij dus nooit meer en niemand krijgt bij mij nog tickets mee zonder betaald te hebben.

Op welke social media kanalen ben jij actief?

Facebook, Instagram en LinkedIn
Onlangs heb ik bij Angeliek nog een training Instagrammarketing gevolgd. Wil je de trainingen van Angeliek bekijken? Klik hier

Wat is jouw favoriete maaltijd?

Ik kan enorm genieten van een paar lekkere oesters met een heerlijk glaasje bubbels. Maar zuurkoolstamp met speklappen en worst, daar houd ik ook wel van.

Hoe ziet jouw dag op donderdag eruit?

Donderdags is mijn oppasdagje. Ik heb 4 kleinkinderen, de oudste Lynn is inmiddels 7 jaar en gaat naar school. Dan hebben we Jill van 4 jaar, zij gaat sinds een week naar groep 3 en is vandaag niet helemaal lekker dus is nu ook bij mij. Jim wordt in juli 4 jaar en gaat dan naar school en dan heb ik vanaf augustus alleen nog maar Senn van anderhalf jaar om op te passen.
Ik sta s’morgens op om 07.10 uur, lees de krant tijdens mijn ontbijt en tussen 08.00 uur en 08.30 uur druppelen de kids binnen.
Rond 12.00 uur gaan we samen lunchen, dekken dan gezellig de tafel.
Meestal doen we dan spelletjes, gaan we dansen, lekker gek doen en tegenwoordig zijn ze ook al een beetje verslaafd aan de Ipad. Ik heb er gelukkig 2, dus is er geen strijd wat dat betreft.
Rond 17.00 uur worden de kindertjes weer opgehaald door hun ouders en ga ik weer een heerlijke maaltijd van Hello Fresh klaarmaken.
Na het eten werken we meestal beiden tot een uur of 21.30 uur, dan leggen we samen de laptops weg en gaan we weer een mooie serie op Netflix kijken.

Wat doe je als eerste als je ‘s morgens wakker wordt?

Een glaasje water drinken! Dan check ik mijn social media en om de dag ga ik dan een half uurtje op de roeitrainer. Ik heb natuurlijk zittend werk en probeer op die manier om nog een beetje beweging te hebben.

Wil jij dit jaar nog een opleiding / training volgen? Welke is dat dan? En met welk doel?

In mijn vak is het heel belangrijk om trainingen te volgen. Dat kunnen product- of bestemmingstrainingen zijn met het doel om mijn kennis te verbreden en zo mijn klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.
Ik heb onlangs een training Instagram gehad, omdat ik merkte dat dat in opkomst is en ik niet goed van de hoed en de rand wist. Ik merk nu wel dat ik er echt mee aan de slag moet,  maar het heeft bij mij nog niet echt prioriteit.

Hoeveel minuten zit jij per dag op social media?

Best wel veel eigenlijk. Ik krijg namelijk vaak aanvragen via email, maat ook via Facebook, of whatsapp. Mijn klanten weten ook dat ik altijd bereikbaar ben en vooral via whatsapp weten zij mij dan makkelijk te vinden.
Tegenwoordig krijg je ook al berichtjes hoeveel schermtijd je op een dag hebt gehad en dat ligt bij mij meestal rond de 3 uur. Dan heb ik het nog niet over de tijd die ik dan op mijn laptop aan social media besteed.

Hoe zorg je voor me-time?

Sinds kort proberen wij samen de zaterdagmiddagen vrij te houden en gaan wij iets leuks doen. Bovendien gaan wij uiteraard meer dan gemiddeld op vakantie, dus ik zorg wat dat betreft goed voor mezelf!

Wie is jouw grote voorbeeld?

Mijn moeder! Zij is in april het afgelopen jaar overleden, was altijd op donderdag en zondag hier en ik mis haar enorm!
Waarom is zij mijn voorbeeld? Zij was er altijd voor iedereen, klaagde nooit en ik heb enorm veel bewondering voor haar zoals zij ons heeft opgevoed en ook altijd voor ons klaarstond!

Haal jij omzet uit social media?

Jazeker! Ik vraag altijd aan nieuwe klanten hoe zij mij gevonden hebben en vaak komt dat dus door social media, bij mij meestal via Facebook!

Wat is jouw favoriete boek? Tijdschrift of vakblad?

 Vakblad de Travelpro, daarin staan alle belangrijke zaken en nieuwtjes m.b.t. tot mijn vak!

Wat is jouw favoriete vakantiebestemming?

Op nummer 1, zeer zeker Zuid Afrika! Daar zijn wij afgelopen jaar weer geweest en ik vind het een geweldig land!
Amerika vind ik ook een geweldig land, maar het Caribisch gebied behoort ook tot mijn favorieten. In het Caribisch gebied heb ik ook al heel veel gezien inmiddels.
Binnenkort ga ik een weekje naar Japan op studiereis, ben heel benieuwd!
Maar ik heb nog zoveel favorieten, maar dan wordt dit interview wel heel erg lang.
Kom gewoon eens voor een gezellig oriënterend gesprek en dan neem ik je mee langs veel mooie plekjes die ik al heb mogen bezoeken.

BESLOTEN FACEBOOKGROEP VAN DE ONDERNEMENDE VROUW

Vergeet niet om je aan te melden voor mijn besloten Facebookgroep.

Durftevragen aan de ondernemende vrouw is dé groep waar je GRATIS tips krijgt

voor je Facebook-, Instagram- of Pinterestpagina. Klik hier om je aan te melden. 

Luister hier naar mijn podcast. Klik hier

GRATIS Facebooktips ontvangen. Klik hier

 

Brabantse groet,

Angeliek Nelissen

(al 15 jaar trotse ondernemer)

 

Wil jij meepraten over ondernemen en chronisch ziek? Laat dan hieronder een reactie achter.

Wie is Angeliek Nelissen De Ondernemende Vrouw