interview met anne meeldijk

Girlboss Anne Meeldijk

 

 1. Wat is de naam van jouw bedrijf en waar ben jij gevestigd?

Mijn bedrijf heet Ariadne Healing, maar staat vooral bekend onder de naam Spirituele Webwinkel. Ik woon en werk in Kerkdriel, tussen Zaltbommel en Den Bosch in het mooie Bommelerwaard.

 

girlboss anne meeldijk

 1. Als ik op zondagmorgen bij jou aanbel, wie is er dan thuis?

Op zondagochtend zijn mijn dochters en ik thuis, maar ook vaak mijn man. Mijn man werkt ook in storingsdiensten, dus is in het weekend wel eens weg.

Maar ook op zondag willen wij nog wel eens lekker gaan zwemmen en dan doet er natuurlijk niemand open. Zondag is tijd voor het gezin!

 1. Waar kun jij geen geld aan uitgeven?

Momenteel geven wij ons geld uit aan het opknappen van ons huis. Beetje bij beetje maken wij ons huis duurzamer en natuurlijk naar onze eigen smaak. We zijn hier 4 jaar geleden komen wonen en duurzaam en energiezuinig staat hoog op ons lijstje!

 1. Waarom ben jij ooit ondernemer geworden?

Het ontbreken van waardering in het bedrijfsleven naar medewerkers toe. Ik liep er heel erg tegenaan dat in mijn functie als leidinggevende er van mij verwacht werd om enkel naar cijfers te kijken en niet naar de mensen die deze cijfers moesten realiseren. In 2010 werkte ik als leidinggevende in een landelijk Retail & horeca bedrijf. Augustus van datzelfde jaar werd mijn dochter geboren en nog geen half jaar later kreeg ik te horen van mijn regiomanager dat ze mijn resultaat niet meer voldoende was. Er werd mij verteld dat het wel zichtbaar geworden was in de cijfers, dat ik moeder geworden was. Ondanks dat de cijfers nog steeds maandelijks een groei lieten zien. Dat was voor mij het punt, er waren al wat meer puntjes geweest natuurlijk, om te willen stoppen. Ik ben op mijn eerstvolgende vrije dag naar de Kamer van Koophanel gegaan en heb mijn bedrijf Ariadne Healing ingeschreven. Ik ben gestart met het geven van consulten en de verkoop van een paar producten op kleine beurzen, terwijl ik mijn website begon te bouwen.

 1. Welke fout tijdens je ondernemersbestaan maak jij geen 2e keer?

Het volledig op gevoel werken. Ik ben gestart met volledig op mijn gevoel te werken en doen wat ik leuk vind. Maar bij een tegenslag, was het ook gelijk een negatieve spiraal. Tegenwoordig werk ik echt volgens een plan, ik besteed werd uit en ik maak gebruik van dagelijkse affirmaties om positiviteit en groei te stimuleren.

 1. Op welke social media kanalen ben jij actief?

Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest & LinkedIn

 1. Wat is jouw favoriete maaltijd?

Ik ben gek op pasta’s en vegetarisch! Ik houd ontzettend van koken, verse producten en wij eten hier bijna iedere dag vers. Pasta gerechten en vegetarische schotels staan dan ook bijna dagelijks op het menu. Maar we eten natuurlijk ook wel eens lekker friet of een pizza.

 1. Hoe ziet jouw dag op donderdag eruit. 

Ik werk ook nog als gastouder. Op donderdag komt er een drieling bij ons spelen. Maar eerst starten we de ochtend rustig op. Donderdag is de enige doordeweekse dag dat er voor half 9 geen gastkinderen komen spelen. Dus tot die tijd ben ik samen met mijn dochters. Daarna komt de drieling spelen met onze jongste dochter en is de oudste naar school. Om 12.00 eten we gezellig met z’n allen, de oudste komt dan ook thuis eten. En na het eten gaat de drieling nog even slapen. In die tijd kan ik eventuele telefoontjes voor de webwinkel doen. Alles wat via mail of app gaat doe ik tussen het spelen en huishouden door;-)

Maar vooral in de avonduren, na 20.00 uur, kan ik mijn werkzaamheden aan de site doen, het maken van bestellingen etc.

 1. Wat doe je als eerste als je ‘s morgens wakker wordt?

Mijn wekken uitzetten en nog 1x omdraaien;-)

 1. Wil jij dit jaar nog een opleiding / training volgen? Welke is dat dan? En met welk doel?

Ja, Ik ga dit jaar de Money making club van Hilde Radt doen. Ik wil dit ontzettend graag zodat ook dat stukje inzichtelijker is en dat ik financieel goed kan sturen in mijn bedrijf. Ik start hier volgende week mee.

 1. Hoeveel minuten zit jij per dag op social media?

Ik gok dat dit toch wel dagelijks op 120-180 minuten neerkomt, dit is inclusief promotie en het zoeken van content die geschikt is om te delen.

 1. Heb je afgelopen jaar een social media training gevolgd? (Facebook, Instagram, Pinterest of SEO/bloggen)

Ik vol momenteel bij Anne Raaymakers de training 365 dagen pinsucces om meer te doen met pinterest. Bevalt erg goed en ondanks dat er tips tussen zitten die ik al wist, haal ik toch veel bruikbare tips eruit!

Elke dag krijg ik veel inspiratie van de gratis tips die Angeliek De Ondernemende Vrouw deelt in haar Instagram stories. Ook haar blogartikelen met heel veel gratis tips om te groeien op social media, vind ik interessant. Dit is haar Instagram account De Ondernemende Vrouw.

 1. Hoe zorg je voor me-time?

Ik ga eens in het half jaar met een vriendin naar de sauna. Mijn man en ik plannen eens in de maand een avond samen weg en ik zorg dat er iedere dag een moment is waarin ik even een boek kan lezen of een serie kan kijken. Dit doe ik gewoon overdag. Het is de momenten waarop dit kan zien, koesteren en direct aanpakken.

 1. Wie is jouw grote voorbeeld?

Eerlijk gezegd heb ik geen groot voorbeeld, maar zijn er vele mensen die mij inspireren. Ik ben gek op culturen en geschiedenis en filosoferen. Ik kom dan ook vaak grote namen tegen waar ik van leer. Zo probeer ik van vele mensen iets te leren. Het gaat om de mindset die al deze mensen gelijk hebben!

 1. Haal jij omzet uit social media?

Het begint langzaamaan te komen. Ik merk dat dit ook een leerproces is en dat naarmate het leren hierin vordert er ook een omzet uit rolt. Ik ben dan ook dankbaar voor iedere bestelling die ik mag ontvangen, groot of klein; ik heb dan weer iemand blij mogen maken.

 1. Wat is jouw favoriete boek? Tijdschrift of vakblad?

Ik ben gek op lezen, en ben altijd wel een boek aan het lezen. Momenteel ben ik bezig in Eat that frog en de pomodoro techniek. Voor in mijn vrije tijd houd ik erg van historische romans of mooie series om te lezen. Ik ben nu erg benieuwd naar de zeven zussen en deze staan dan ook op mijn verlanglijstje om te gaan lezen in de vakantie.

 

Lees meer: management boeken voor ondernemers.

 

 1. Wat is jouw favoriete vakantiebestemming?

Ik houd van warmte, cultuur en natuur. Ook hierbij heb ik geen favoriet, maar wel landen met hele fijne herinneringen en die ik daarom zeker nog eens wil bezoeken. Kreta, Bali en de Vs staan op dat lijstje.

Shopping tips voor ondernemende vrouwen

 1. Leesboeken op Bol.com
 2. Woonaccessoires: de laatste trendy accessoires vind je hier 
 3. Tips om beter te kunnen slapen.
 4. De trainingen die ze wil gaan volgen bij De Ondernemende Vrouw

 

Groet Anne Meeldijk | spiritueel