girlboss karine van den noort

Girlboss Karine van den Noort

 

Wat is de naam van jouw bedrijf en waar ben jij gevestigd?

Mijn communicatiebureau heet Successupport en daarnaast ben ik mede-eigenaar van De Profielmakers, een bureau voor zorgmarketing. We zijn gevestigd in Apeldoorn.

De rode draad in mijn werk is toch wel het puzzelen op communicatievraagstukken, zoals een imagoprobleem, gebrek aan zichtbaarheid, te weinig draagvlak of te weinig klanten.

Communicatie is zo’n lekker vaag begrip waar je als organisatie echter stevig op onderuit kan gaan. Bijvoorbeeld doordat het je niet lukt om je plannen goed uit te leggen aan je medewerkers, waardoor ze in de weerstand schieten. Of doordat je de lancering van een nieuwe dienst te ‘mager’ doet zodat je niet bij de juiste afnemers in beeld komt. Wij vinden dat soort vraagstukken geweldig om op te pakken want voor elke casus is de oplossing weer anders. Het is echt maatwerk, en daarom zijn we ook een netwerkorganisatie en geen ‘klassiek’ bureau. We willen precies leveren wat nodig is, hebben vaak te maken met deadlines en moeten super snel kunnen opschalen en daarna weer afschalen. Dat kan in onze constructie erg goed. We krijgen regelmatig spoedaanvragen binnen en dan moet iemand soms de volgende dag al helpen. Communicatie- en marketingprojecten staan vaak onder tijdsdruk. Projectleiders of managers kunnen opeens voor een dilemma of onoverkomelijke deadline staan. Dan moet je er zíjn. En dat lukt altijd. Dat vinden we eerlijk gezegd de grootste ‘kick’. Dat we kunnen léveren als het nodig is.

karine van den noort

karine van den noort

Als ik op zondagmorgen bij jou aanbel, wie is er dan thuis?

 

Dan zijn we allemaal thuis, alleen de helft van de family ligt nog in bed, haha. We zijn een gezin met vier kinderen tussen de 5 en de 17. Onze pubers zijn natuurlijk pas laat beneden. Wij zitten heerlijk met de jongste 2 aan het ontbijt als je belt waarschijnlijk. Welkom hoor!

 

Waar kun jij geen geld aan uitgeven?

 

Goede vraag! Ik heb het heel lang moeilijk gevonden om geld uit te geven aan uitstapjes of ‘verwen-dingen’ voor mezelf. Ik heb de afgelopen 10 jaar (zeker in het begin) met een opgroeiend gezin heel hard en heel veel gewerkt. De tijd die ik vrij had, wilde ik dan thuis zijn en niet wéer weg voor mijn eigen plezier. Inmiddels heb ik het een stuk efficiënter ingericht en zijn de kinderen ouder. Eindelijk tijd voor af en toe me-time, zoals sporten of uitgebreid naar de kapper.

 

Waarom ben jij ooit ondernemer geworden?

 

Ik had het eerlijk gezegd nooit zo bedacht. Het kwam op mijn pad. Ik was op zoek naar een stukje vrijheid en begon te ontdekken waar ik echt goed in ben: opdrachtgevers compleet ontzorgen en supporten. Die ontdekking viel samen met een paar eerste aanvragen om als freelancer op te pakken. Ik ben toen eerst maar eens gaan uitzoeken hoe dat eigenlijk werkt, freelancen. Haha. Zo is Successupport ontstaan en ik kreeg er gelijk enorm veel energie van. Ik had in no time de smaak te pakken, werkte de eerste maanden vooral in de avonduren aan mijn onderneming. Tot de basis goed stond en ik mijn vaste baan als account manager bij een marketingbureau kon opzeggen. Dat was toen best een stap, ik liet een prachtige job los. Maar ik heb er nooit spijt van gehad. Het ondernemen zit in mijn bloed.

 

Op welke social media kanalen ben jij actief?

Ik ben eigenlijk op alle kanalen wel aanwezig maar echt actief alleen op Instagram, Facebook en LinkedIn. Wel leuk nog om te vertellen: Samen met mijn collega Alice Hilbers, zijn wij heel recent de Facebook-groep ‘De Communicatie Experts’ gestart. Bedoeld voor ondernemende communicatieadviseurs. Ik merkte dat op Facebook en Instagram zoiets er eigenlijk niet was. Terwijl het zo prettig is om ervaringen uit te wisselen op het gebied van ondernemerschap, online marketing maar ook over ons vak. Daarnaast wil ik in deze groep ook uitvragen voor nieuwe opdrachten delen, die we met ons vaste team niet kunnen oppakken. Dus beste interessante groep om aan deel te nemen als je in de marketing en communicatie werkt.

 

Wat is jouw favoriete maaltijd?

De Italiaanse keuken is mijn favoriet.

 

Hoe ziet jouw dag op donderdag eruit?

Donderdag kan ik de hele dag werken want dan is de jongste naar de BSO. Vaak plan ik dan in de ochtend een ‘ver weg’ afspraak bij een opdrachtgever. Bijv. voor een advies- of visiegesprek, een brainstorm of om even aan te schuiven bij een vergadering. ‘s Middags probeer ik als het even kan, vrij te houden voor het uitwerken van voorstellen of offertes, afstemming met collega’s die op een klus zitten en het beantwoorden van de mailbox. Vroeger plande ik al mijn vrije tijd vol werk en afspraken, maar ik heb inmiddels geleerd om buffertijd in te plannen. Zodat je nog even kan ademhalen tussendoor, wel zo fijn! Om 17 uur rond ik af, snel naar de BSO om onze zoon op te halen en om daarna nog op tijd het avondeten op tafel te krijgen. Herkenbaar ritme denk ik voor veel lezers? 🙂

Overigens: wat ik hier boven beschrijf is meestal. Maar soms gooi ik de hele planning ‘om’ bij een spoedvraag of belangrijke aanvraag.

 

Wat doe je als eerste als je ‘s morgens wakker wordt?

 

Oei, gewetensvraag. Ik denk op mijn mobiel …

 

Wil jij dit jaar nog een opleiding / training volgen? Welke is dat dan? En met welk doel?

 

Ik heb de afgelopen maanden al geïnvesteerd in scholing op het gebied van online marketing. Ik heb elk jaar een thema en dit jaar is dat ‘branding’. Dus die scholing heb ik al gedaan en ik ben dit nu aan het vertalen naar mijn business.

Karine heeft afgelopen maand een 1 op 1 strategiedag afgenomen bij De Ondernemende Vrouw. Ben jij benieuwd naar zo’n strategiedag om jouw bedrijf te laten groeien?

 

Hoeveel minuten zit jij per dag op social media?

 

Pff ik denk wel 2 uur… ik ben echt geen schoolvoorbeeld wat dat betreft.

 

Heb je afgelopen jaar een social media training gevolgd? (Facebook, Instagram, Pinterest of SEO/bloggen)

 

Ja een training SEO teksten schrijven, dat was super! Ik heb het schrijven weer een beetje ontdekt, zo leuk om te doen. En vooral nu ik ook heb geleerd hoe je teksten beter kan laten converteren.

 

Hoe zorg je voor me-time?

 

Door het mezelf te gunnen, daar begint het. En door ervoor te zorgen dat mijn planning niet volledig vol zit maar er ruimte is voor vrije tijd. Dat heb ik echt moeten leren! Dus ik plan nu mijn momentjes en soms komt er een ‘kans’ voorbij. Bijvoorbeeld een vriendin die me uitnodigt voor een date. Of ik heb niks op de planning en de badkamer is vrij (ook niet meer vanzelfsprekend hier in huis:-) voor een spa-avondje thuis. Die kansen pak ik dan ook gewoon.

 

Wie is jouw grote voorbeeld?

 

Ik heb niet perse 1 groot voorbeeld, maar doe vaak inspiratie op bij allerlei personen die ik ontmoet, leer kennen, of tegenkom in de media. Op het gebied van werk & ondernemerschap vind ik Annemarie van Gaal erg inspirerend. Verder Carola Schouten die het als alleenstaande moeder geschopt heeft tot minister. Ongelofelijk knap. En het boek van Michelle Obama staat op mijn verlanglijst om te lezen.

 

Haal jij omzet uit social media?

 

Nee want ik ben nog maar een paar weken echt aan het bouwen op social. Mijn business is vnl. offline. Dat wil ik wel graag veranderen alhoewel ik social vooral zal inzetten om mensen bekend te maken met mijn offline diensten & bijeenkomsten.

 

Wat is jouw favoriete boek? Tijdschrift of vakblad?

 

Ik lees alles wat ‘los en vast’ zit en grasduin vooral in boeken en bladen. Heb geen favoriete schrijver of boek.

 

Wat is jouw favoriete vakantiebestemming?

 

Dit voorjaar waren wij met het gezin in Rome. Dat was zo’n leuke trip, daar willen we nog een keer naar toe. Verder kamperen we graag, en onze kampeervakantie op het eiland Corsica was voor ons allemaal favoriet. Prachtige natuur en een heerlijk klimaat.

 

Waar kunnen we jou vinden Karine?

Misschien is het voor de lezers van dit artikel wel leuk om mij te volgen op Instagram. Daar deel ik sinds enkele weken inkijkjes in mijn leven als ondernemer met 2 bedrijven en moeder van 4 kinderen. Mijn leven is nooit saai en ik vind het leuk om daar anderen mee te inspireren. Er komen ook de nodige  vak- en ondernemertips voorbij. Volg je mij op Instagram?

Shopping tips voor ondernemende vrouwen

  1. Leesboeken op Bol.com
  2. Woonaccessoires: de laatste trendy accessoires vind je hier 
  3. Tips om beter te kunnen slapen.
  4. De trainingen die ze wil gaan volgen bij De Ondernemende Vrouw

 

 

 

Groet

Karine van den Noort