girlboss kristel van leeuwen

Girlboss Kristel van Leeuwen

 

Wat is de naam van jouw bedrijf en waar ben jij gevestigd?

woon(T)huis interieurstyling | De Mouthoeve

Schutboom 1D

5427 CG Boekel

woon(T)huis zit samen met AOZ interieur in een pand op het terrein van De Mouthoeve, een landelijk en sfeervolle plek waar meerdere ondernemers hun bedrijf of winkel hebben maar waar ook een brasserie zit waar je heerlijk kunt eten en drinken. Onze gezamenlijke showroom heet ‘natuurlijkSTOER woonbeleving’ . Daar kunnen we aan de hand van diverse materialen onze opdrachtgevers laten zien wat we adviseren voor in hun woning. Wij noemen het onze Look&Feel showroom. Boven de showroom zit een vide van waaruit we werken. Een hele fijne ruimte waar ik erg veel werkplezier heb.

girlboss kristel van leeuwen

 

Als ik op zondagmorgen bij jou aanbel, wie is er dan thuis?

Mijn zoon, onze hond en ik, lekker rustig de dag opstarten en even niks moeten…

Waar kun jij geen geld aan uitgeven?

Aan de nieuwste IPhone, die vind ik zó duur! En die laat ik vast en zeker ook heel vaak vallen net als nu dus is aan mij niet besteed. Mijn huidige IPhone 6 is alweer een jaar of vier oud maar doet het nog prima! Ik doe er wel heel veel mee zowel privé als zakelijk dus mijn telefoon moet wel goed werken…

Waarom ben jij ooit ondernemer geworden?

Het interieurvak heeft me altijd aangetrokken en met name de styling kant. Vroeger vond ik het heerlijk om ‘mooie huizen’ te kijken wanneer ik achter in de auto van pap en mam zat en we gingen ‘touren’!

Eigen baas kunnen zijn, zelf bepalen wat voor werkzaamheden je op een dag gaat doen en de vrijheid die het geeft waren voor mij belangrijke punten om de stap naar zelfstandigheid te zetten. Dat mijn broer ook al zelfstandige was heeft daar wel bij geholpen.

Welke fout tijdens je ondernemersbestaan maak jij geen 2e keer?

Een opdrachtgever een inschatting geven over de kosten van een interieuradvies zonder eerst de ruimtes te hebben gezien waar het advies voor nodig is en zonder een duidelijke offerte aan te bieden. De werkzaamheden worden tijdens een lopend project eigenlijk altijd meer dan je van te voren kunt inschatten en voor je het weet ben je veel te veel ‘niet te factureren uren’ aan het maken.

Op welke social media kanalen ben jij actief?

Op Instagram, Facebook en Linkedinn. Maar vooral op IG ben ik dagelijks actief. Dat vind ik op dit moment ook verreweg het leukst om op te posten en anderen op te volgen.

Wat is jouw favoriete maaltijd?

Vis vind ik lekker als avondeten, tegenwoordig eet ik graag sushi wanneer ik ga uit eten! Niet dat ik dit nu zó vaak doe hoor maar als ik ga probeer ik dat te eten.

Hoe ziet jouw dag op donderdag eruit.

Eerst ontbijten met mijn zoon, die daarna naar school fietst. De hond gaat dan naar de hondenopvang en ik breng haar weg. Daarna ben ik de hele dag aan het werk op ons kantoor van natuurlijkSTOER. Ik probeer die dag geen afspraken buiten de deur te plannen maar heb wel regelmatig afspraken voor een interieuradvies of met een vertegenwoordiger van producten waarmee we veel werken. Om half zes haal ik mijn zoon van de BSO op en de hond bij de hondenopvang. Daarna eten we vaak iets makkelijks als een verse soep met brood. Hierna drink ik een lekkere latte macchiato, doen we soms samen een spelletje of doen iets voor ons zelf. Wanneer er nog werkzaamheden liggen die niet kunnen wachten open ik de pc toch nog even wanneer mijn zoon in bed ligt. Maar is dat niet dan kijk ik een Netfix serie op de bank.

Wat doe je als eerste als je ‘s morgens wakker wordt?

Douchen

Wil jij dit jaar nog een opleiding / training volgen? Welke is dat dan? En met welk doel?

Ik ga me meer verdiepen in 3-D tekenen. Dat heb ik al eerder gedaan maar heb ik me nog niet voldoende eigen gemaakt.

Hoeveel minuten zit jij per dag op social media?

Zeker wel 30 min per dag. Wanneer ik mijn post voor een week aan het inplannen ben dan is dat wel twee uur.

Heb je afgelopen jaar een social media training gevolgd? (Facebook, Instagram, Pinterest of SEO/bloggen)

Ik heb de 5-daagse online Instagram training gevolgd bij De Ondernemende Vrouw. Dat was heel leerzaam en duidelijk. De adviezen zijn heel goed op te volgen en hebben me nu meer rust gegeven. Door de berichten zorgvuldiger te maken en in te plannen is de feed beter en hoef ik er ook maar eens per week extra tijd aan te besteden. Echt een aanrader om die challenge te volgen wat mij betreft!

Hoe zorg je voor me-time?

Wandelingen maken met de hond, daar geniet ik van. Soms heb ik meer tijd dan een andere keer maar sla ik niet over. En op de zondagen geen werk doen met uitzondering van het lezen van vakbladen en IG posts maken. Vooral de zondagochtend is heilig bij mij. Niet te laat opstaan, ontbijtje op de bank en woonprogramma’s kijken. Waar ik ook echt van genieten kan is lunchen, dineren of borrelen met vriendinnen.

Wie is jouw grote voorbeeld?

Ik heb niet direct één groot voorbeeld maar ik bewonder mensen die vanaf nul een goed lopend bedrijf hebben opgezet. Dat kan een zowel een eenmanszaak zijn als een groot bedrijf. Om een bedrijf goed te laten ‘draaien’ vraagt veel competenties van een ondernemer. Ook in het om kunnen gaan met tegenslagen en daar weer van groeien. Mooi vind ik dat om te zien dat iemand hierna weer opkrabbelt en er beter uit komt!

Haal jij omzet uit social media?

Niet direct maar wel indirect. Wanneer mensen interieuradvies nodig hebben en ze volgen mij dan krijg ik daaruit wel aanvragen voor advies of vragen wat een item op een foto kost. Soms volgt er een aankoop uit of een opdracht voor interieuradvies. Maar mensen komen ook naar de showroom omdat ze er iets van gezien of gehoord hebben op de Socials, dat kunnen dan potentiele opdrachtgevers zijn.

Wat is jouw favoriete boek? Tijdschrift of vakblad?

Wonen Landelijke Stijl magazine, daarin zie ik veel reportages die me aanspreken, vooral de Vlaamse stijl vind ik prachtig.

Voor dit woonblad word ik regelmatig gevraagd om een stylingreportage uit te werken. Dat is elke keer weer zó leuk om te doen, zeker wanneer de foto’s dan geplaatst zijn.

Wat is jouw favoriete vakantiebestemming?

Tot nu toe Mallorca en de Belgische Ardennen, misschien komt er dit jaar nog wel Ibiza bij! Daar ga ik nog met twee vriendinnen naar toe. Maar ik kan ook echt genieten op een camping in Nederland ( met mooi weer ). Wanneer ik dan mijn zoon zie genieten dan ben ik tevreden!

Shopping tips voor ondernemende vrouwen

  1. Leesboeken op Bol.com
  2. Woonaccessoires: de laatste trendy accessoires vind je hier
  3. Tips om beter te kunnen slapen.
  4. De trainingen die ze wil gaan volgen bij De Ondernemende Vrouw

 

Lees meer

 

Groet Kirstel van Leeuwen | Interieur Expert