girlboss leona de waart

Girlboss Leona de Waart

 

Wat is de naam van jouw bedrijf en waar ben jij gevestigd?

De naam van mijn bedrijf is YourTravel Leona de Waart en ik ben gevestigd op het mooie (schier)eiland Marken. Als zelfstandig reisadviseur ben ik dagelijks bezig met uiteenlopende vakantie- en reiswensen van mijn klanten.

Een persoonlijk reisadviseur biedt een grote mate van flexibiliteit. Ik ben bereikbaar per mail of telefoon en daarnaast behoort een bezoek bij de klanten thuis, of op het werk, op een tijdstip dat het beste uitkomt, ook tot de mogelijkheden.

Geen eindeloos gezoek meer op het internet maar een helder, duidelijk en gedegen advies van iemand met kennis en ervaring. Ik bied maximaal gemak, tijdwinst en service en neem al het zoekwerk uit handen. Of het nu gaat om een standaard reis, een exclusieve reis, een groepsreis of incentive op maat naar het buitenland of in Nederland, voor alle reizen ben je bij mij aan het juiste adres.

 

girlboss leona de waard

Als ik op zondagmorgen bij jou aanbel wie is er dan thuis?

Ik ben dan thuis samen met mijn 4 mannen. Ik ben getrouwd met Wijnand en samen hebben wij 3 jongens van bijna 12,10 en 7 jaar. Op zondagmorgen ontbijten wij altijd uitgebreid met warme broodjes uit de oven, eitjes en allemaal andere lekkere dingetjes. Echt ons familie-moment.

 

Waar kun jij geen geld aan uitgeven?

Aan dingen die op tv of in de winkel er echt heel leuk uit zien maar die in werkelijkheid na 2 dagen alweer kapot zijn kan ik geen geld uitgeven. Doe mij dan maar wat duurdere spullen zodat ik weet dat het goed is.

 

Waarom ben jij ooit ondernemer geworden?

Eigenlijk had ik nooit verwacht dat het in mij zou zitten om ondernemer te worden maar nadat mijn werkgever, Oad Reizen, in 2013 failliet ging begon het te kriebelen om zelfstandige te worden. Doordat vlak daarvoor de werkgever van mijn man ook failliet was gegaan was het op dat moment nog te vroeg om de stap te nemen. Je wilt toch eerst weer wat zekerheid qua inkomsten en je reserves weer opbouwen. Op 1 december 2014 heb ik dan toch de keuze gemaakt om voor mijzelf te beginnen. Ik kwam een franchine organisatie tegen waarbij ik me prettig voelde en eigenlijk is alles daarna in een stroomversnelling gegaan. In die tijd had ik ook nog een parttime job bij de V&D, het is duidelijk wat daarmee gebeurt is

Ik vind het heerlijk om mijn eigen baas te zijn. Ook in combinatie met de kinderen. Het is echt hard werken maar je weet waar je het voor doet. Niemand die over je schouder meekijkt, zelf beslissingen nemen. Natuurlijk denk ik soms nog wel; was ik maar gewoon in loondienst dan kon ik om 18.00 uur de deur achter me dichttrekken maar de voldoening die het ondernemen met zich meebrengt en de reacties die ik van mijn klanten krijg zijn echt veel beter dan toen ik nog voor een baas werkte.

 

Welke fout tijdens je ondernemersbestaan maak jij geen 2e keer?

Mijn onzekerheid speelt soms nog weleens parten. Ik wil het allerbeste voor mijn klanten en dan kan ik mezelf echt helemaal in voorbij lopen. Vinden ze thuis niet zo fijn dus daar probeer ik nu wel voor te waken.

 

Op welke social media kanalen ben jij actief?

Wat social media betreft ben ik actief op Facebook, Instragram en Linkedin.

 

Wat is jouw favoriete maaltijd?

Met een lekkere pasta kan je mij erg blij maken.

 

Hoe ziet jouw dag op donderdag eruit?

Op donderdag eten mijn kids tussen de middag bij mijn vader. Ik ga dan s’ morgens eerst een uurtje sporten. Daarvoor ben ik al wel als een razende door het huis gegaan. Na de lunch ga ik verder met mijn werk en probeer zoveel mogelijk gedaan te krijgen zodat ik vrijdagmiddag wat meer vrije tijd heb. Als er echt teveel werk ligt skip ik het sporten en kan je me de hele dag in mijn kantoor vinden. Ook is dit een mooie dag om trainingen en cursussen in te plannen.

 

Wat doe je als eerste als je ‘s morgens wakker wordt?

Het is heel slecht en mijn kinderen mogen het echt niet maar ik grijp meteen naar mijn telefoon. Mail, FB en Insta zijn voor half 8 al gecheckt.

 

Wil jij dit jaar nog een opleiding / training volgen? Welke is dat dan? En met welk doel?

In oktober 2018 ben ik overstapt naar een andere franchise organisatie. Hiervoor heb ik behoorlijk wat trainingen moeten volgen dus voor nu is het eventjes klaar met nieuwe trainingen en opleidingen. Maar een training hoe ik meer balans kan vinden tussen het ondernemerschap en het gezin staat zeker nog op mijn lijstje.  Ik zag dat de Ondernemende Vrouw een online training heeft met de titel Doei druk leven | Welkom rust. Wellicht is dat iets voor mij. Het lijkt me een hele praktische training.

 

Hoeveel minuten zit jij per dag op social media?

Geen idee, maar waarschijnlijk wel te veel haha.

 

Heb je afgelopen jaar een social media training gevolgd? (Facebook, Instagram, Pinterest of SEO/bloggen)

Nee, een social media training heb ik nog niet gevolgd. Een training voor Instagram of een blogtraining zou ik wel leuk vinden. Daar valt zeker nog wat meer uit te halen.

 

Hoe zorg je voor me-time?

Niet!! Haha, nee hoor grapje. Als het even rustig is vind ik het fijn om mijn e-reader erbij te pakken. Sporten is ook echt wel een stukje me-time voor mij. Ga ook bewust naar een sportschool die niet op ons dorp zit om weer andere mensen te ontmoeten.

 

Wie is jouw grote voorbeeld?

Ik heb geen grote voorbeelden maar ik zou wel wat meer op mijn man willen lijken. De relaxte houding en het niet druk maken over dingen waar je toch geen invloed op hebt zijn echt wel goede kwaliteiten die hij bezit waar ik stiekem best jaloers op ben.

 

Haal jij omzet uit social media?

Jazeker, en dan met name uit Facebook.

 

Wat is jouw favoriete boek? Tijdschrift of vakblad?

Favoriete boeken heb ik niet. Als het een beetje spannend is en er wat romantiek in zit vind ik al prima.

 

Wat is jouw favoriete vakantiebestemming?

Ondanks dat ik reisadviseur ben zijn wij, veelal door omstandigheden, niet vaak op vakantie geweest. Maar we zijn wel een paar keer naar Italie geweest en dat vinden wij alle 5 een hele fijne bestemming. Ohja, en Disneyland Paris doet het hier heel erg goed. Dit jaar gaan we voor het eerst met het hele gezin vliegen in de herfstvakantie. Nu al zin in!

Shopping tips voor ondernemende vrouwen

  1. Leesboeken op Bol.com
  2. Woonaccessoires: de laatste trendy accessoires vind je hier 
  3. Tips om beter te kunnen slapen.
  4. De trainingen die ze wil gaan volgen bij De Ondernemende Vrouw

 

Lees meer

 

Groet Leona de Waart | Persoonlijk Reisadviseur