girlboss margot cleutjens

Interview met girlboss Margot Cleutjens

 

Wat is de naam van jouw bedrijf en waar ben jij gevestigd?

Deel Interieurbeleving. Ontstaan vanuit ‘deel je droom’ en het delen van je interieur met de mensen om je heen die je liefhebt. Als interieurstylist maak ik graag kleurrijke en persoonlijk interieurs voor mijn klanten. Het ideale is mijn woonwinkel in Aarle-Rixtel, want daar zijn de perfecte accessoires te koop om dit bereiken. Unieke producten in een mix van oud&nieuw.

girlboss Margot Cleutjens

girlboss Margot Cleutjens

Als ik op zondagmorgen bij jou aanbel, wie is er dan thuis?

Op zondagochtend starten wij heel relaxt samen, met z’n tweetjes, mijn vriend Wietse en ik.

 

Waar kun jij geen geld aan uitgeven?

Mijn geld kan ik echt niet uitgeven aan snelle losse flodder aankopen die niets voor me betekenen. Handig, want daardoor heb ik nooit miskopen!

 

Waarom ben jij ooit ondernemer geworden?

Ik ben in 2016 als ondernemer van start gegaan. Om gehoor te geven aan mijn droom (die ik altijd dicht bij me hield), zodat ik mooie en persoonlijke interieurs samen met de klant neer kan zetten. Samen naar een stoer, huiselijk en leefbaar resultaat werken.

 

Welke fout tijdens je ondernemersbestaan maak jij geen 2e keer?

Me persoonlijk laten raken door mensen die te dichtbij komen op een brutale en “ongezellige” manier.  

 

Op welke social media kanalen ben jij actief?

Vooral op Facebook en Instagram, daar ben ik het beste te volgen. Op Linked-In ben ik ook te vinden.

 

Wat is jouw favoriete maaltijd?

Ooooo, heb je even? Ik heb het geluk dat Wietse super lekker kookt. Hij kookt super stoer en puur en kijkt vaak wat er in huis is aan ingrediënten. Een heerlijke curry met kippendij, een simpele pasta met tonijn, pijnboompitjes, tomaatjes en rucola, een home made pie en ga zo maar door. Het ingrediënt wat nooit ontbreekt is knoflook, ik proef het pas als het er niet in zit 😉 Maar het krokant gebakken schnitzeltje zoals mama maakt blijft ook favoriet.

 

Hoe ziet jouw dag op donderdag eruit?

Fijn! Dat is een van de dagen dat mijn winkel is geopend. Daar voel ik me vrij en thuis. Doen waar ik zin in heb. Schuiven met nieuwe spullen in de winkel, leuke klanten om me heen en een kop thee op het bankje in de zon. Dat bankje is helemaal voor mij bedoeld; voor mijn winkel, in het zonnetje en even zwaaien naar de dorpsbewoners die voorbij fietsen. Meestal heb ik nog een afspraak vroeg in de ochtend en in de avond. Een vol en leuk dagje.

 

Wat doe je als eerste als je ‘s morgens wakker wordt?

Rustig aan. Wij starten de ochtend altijd samen met een lekker ontbijtje. Daar pakken we de tijd voor. “Vroeger” had ik altijd haast, draaide ik me liever nog een keer om in bed en at ik snel wat in de auto. De beste verandering ooit, geen gehaast.

 

Wil jij ook nooit meer haast hebben? Volg dan de 5-daagse training van De Ondernemende Vrouw. Doei druk leven | Welkom rust

 

Wil jij dit jaar nog een opleiding / training volgen? Welke is dat dan? En met welk doel?

Die heb ik vorige week gevolgd! Een social media training over Facebook en Instagram.

Op mijn verlanglijstje staat nog een cursus etaleren. Dat is ook een vak apart.

 

Lees meer: ben jij benieuwd welke training Margot gedaan heeft? Meer omzet uit social media.

 

Hoeveel minuten zit jij per dag op social media?

Dat hou ik niet bij, maar ik denk dat ik ervan schrik als ik dat zou zien…

 

Heb je afgelopen jaar een social media training gevolgd? (Facebook, Instagram, Pinterest of SEO/bloggen)

Zeker weten, bij Angeliek natuurlijk, de ondernemende vrouw. Aan het begin van dit jaar heb ik Social Media op de agenda gezet, om het professioneler aan te pakken en er meer resultaat uit te halen. Er kwamen meerdere challenges voorbij die ontzettend leerzaam waren. Tips waar je direct mee aan de slag kunt. Deze challenges hebben mij ervan overtuigd dat ik bij Angeliek de training wilde volgen. Onlangs volgde ik de meerdaagse training voor Facebook en Instagram. Aanrader!

 

Margot startte eerst met de online cursus Facebook en Instagram.en volgde daarna een vervolgtraining.

 

Hoe zorg je voor me-time?

Tegenwoordig plan ik het in, omdat ik ervaar dat alle cliche’s over ondernemen waar zijn. Daarbij hoort ook het door, door en maar doorgaan. Dus ga ik regelmatig iets leuks doen met een vriendin of gewoon lekker de tuin in als de zon schijnt. Een dagje sauna, massage erbij, lekker hoor! Zorg eerst goed voor jezelf, voordat je voor een ander kunt zorgen!

 

Wie is jouw grote voorbeeld?

Dat is niet een enkele persoon. Mensen die mij inspireren op welk vlak dan ook. Vaak heeft het te maken met creativiteit, mensen die durven kiezen, lef hebben en ook nog eens heel menselijk zijn. Gelukkig kom ik deze mensen regelmatig tegen, want die geven mij energie!

 

Haal jij omzet uit social media?

Inmiddels wel! En daar ben ik blij mee. Een jaar of 3 geleden geloofde ik daar niet zo in en nu; heeft het zich bewezen. Ik wil daar nog zeker in groeien, maar het begin is zeker gemaakt. Social media zorgt echt voor een band met je klanten. Ik maak het graag persoonlijk en dat wordt zeer gewaardeerd.  

 

Wat is jouw favoriete boek? Tijdschrift of vakblad?

Ik ben helemaal weg van de boeken van Griet op de Beeck. Al haar boeken zijn puur, aangrijpend en uit het leven gegrepen. In no-time zit ik erin en zijn ze uit!

 

Wat is jouw favoriete vakantiebestemming?

Engeland is mijn tweede thuis heb ik een aantal jaren geleden ontdekt. Tot nu toe gaan we altijd naar het Zuiden; palmbomen, lekker warm (geen regen!), prachtige natuur en heerlijk puur eten!

Shopping tips voor ondernemende vrouwen

  1. Leesboeken op Bol.com
  2. Woonaccessoires: de laatste trendy accessoires vind je hier 
  3. Tips om beter te kunnen slapen.
  4. De trainingen die ze wil gaan volgen bij De Ondernemende Vrouw

 

Groeten uit Aarle-Rixtel

Margot Cleutjens