Girlboss Sylvia Klink

Girlboss Sylvia Klink

 

1. Wat is de naam van jouw bedrijf en waar ben jij gevestigd?

De naam van mijn bedrijf is SylviaKlinkVA en ik ben gevestigd in Leiden

Sylvia Klink bij De Ondernemende Vrouw

2. Als ik op zondagmorgen bij jou aanbel, wie is er dan thuis?

Als je geluk hebt, tref je dan mij aan, of mij en mijn man samen. Hij werkt namelijk om het weekend.  Ik ga er vaak op uit op zondag ochtend om te sporten of te wandelen!

3. Waar kun jij geen geld aan uitgeven?

Ik ben best selectief in waar ik mijn geld aan uit geef, ik vind ook vaak iets te duur.. Dure merk schoenen of tassen daar kan ik dus echt geen geld aan uit geven.

4. Waarom ben jij ooit ondernemer geworden?

Ik wilde meer vrijheid en echt mijn eigen baas zijn.  Door de jaren heen merkte ik dat een kantoorbaan steeds minder bij mij pastte en het is mijn droom om volledig online te kunnen werken en dat het liefst vanaf Kreta.

5. Welke fout tijdens je ondernemersbestaan maak jij geen 2e keer?

Ik heb veel geleerd het afgelopen jaar en ik heb geleerd wat ik waard ben en dat ik waarde lever.  Ik ga niet meer aan opdrachten werken die beneden een bepaald tarief zijn.

6. Op welke social media kanalen ben jij actief?

Ik vind social media echt te gek! Daarom is het ook mijn werk. Zelf ben ik actief op Instagram, Facebook en Linkedin.

7. Wat is jouw favoriete maaltijd?

Grieks ☺️ en dan een lekkere verse Griekse salade of een vis van de bbq.

8. Hoe ziet jouw dag op donderdag eruit.

Omdat ik nog drie dagen in loondienst werk, werk ik op donderdag voor mijn werkgever. Ik ben als HR adviseur werkzaam bij een grote gemeentelijke organisatie en Leiden en kan daardoor lekker op de fiets naar werk.

9. Wat doe je als eerste als je ‘s morgens wakker wordt?

Oh ik denk dat ik als een van de vele, als eerste na het open doen van mijn ogen, mijn telefoon pak.  Hoe erg dat ook is haha. En dan snel bed uit en hop in de actie haha.  Doordeweeks zijn we er altijd vroeg uit,  manlief ook al om 6 uur en ik meestal iets later.  Onze kat Murphy wil dan ook alle aandacht en daarna zijn wij aan de beurt.

10. Wil jij dit jaar nog een opleiding / training volgen? Welke is dat dan? En met welk doel?

Ik wil nog een sales training volgen en een training op het gebied van social media marketing strategie. Dit met het doel enerzijds mij zelf goed in de markt te zetten en ook om mijn opdrachtgevers nog beter van dienst te kunnen zijn!

11. Hoeveel minuten zit jij per dag op social media?

tja dat weet ik echt niet, maar zeker ook voor mijn werk toch wel een paar uur ben ik bang! Voornamelijk op mijn Instagram pagina.

12. Heb je afgelopen jaar een social media training gevolgd? (Facebook, Instagram, Pinterest of SEO/bloggen)

Het afgelopen jaar stond in het teken van groeien en leren en ook op het gebied van social media.  Ik heb een aantal online trainingen gevolgd en ook een aantal masterclasses met een mastermind groepje over meer zichtbaarheid. Dat is mega interessant!

12. Hoe zorg je voor me-time?

Ook ik met een drukke baan, twee bedrijven (de ander is een sieraden webshop) heb echt tijd voor mijzelf nodig! Hoe ik dat doe?  Ik ben sinds maart begonnen bij een personal trainer en sport 3 keer in de week en dat heb ik echt nodig. Ik voel me fitter en energieker.  Daarnaast wandel ik graag en kruip ik ook af en toe op de bank voor netflix hihi.

13. Wie is jouw grote voorbeeld?

Echt een grote voorbeeld heb ik niet, maar er zijn meerdere personen die wel mijn inspiratiebron zijn.  Allemaal stuk voor stuk powervrouwen zoals Simone levie en Celine Charlotte, maar er zijn er nog zo veel!

14. Haal jij omzet uit social media?

De meeste opdrachten die ik binnenhaal komen (nog) niet via social media, maar ik merk wel dat men mij weet te vinden.  En goede mond op mond reclame werkt ook heel goed.

15. Wat is jouw favoriete boek? Tijdschrift of vakblad?

Ik lees graag maar heb daar echt zo weinig tijd voor, maar tegenwoordig lees ik toch meer mindset boeken,  of boeken over een specifiek onderwerp zoals advertising of marketing maar ook productiviteit.

Lees meer: Mindset boeken voor ondernemende vrouwen

16. Wat is jouw favoriete vakantiebestemming?

zonder twijfel is Kreta mijn favoriete vakantiebestemming,  daar komen we al 20 jaar en dat voelt als thuiskomen.  We hopen er ook binnen nu en een paar jaar te kunnen gaan wonen en werken.

Eigenlijk is Meraki mijn droomwoord.. dat wil ik nog verder gaan doorvoeren in mijn socials en mijn branding.  Meraki staat voor:  In alles wat je doet, een beetje van jezelf stoppen.

Meraki:  To do something with your soul, creativity and love, to put something of yourself in your work.

Shopping tips voor ondernemende vrouwen

  1. Leesboeken op Bol.com
  2. Woonaccessoires: de laatste trendy accessoires vind je hier 
  3. Tips om beter te kunnen slapen.
  4. De trainingen die ze wil gaan volgen bij De Ondernemende Vrouw

 

Lees meer:

 

Groet Sylvia KlinkVA | kapitaal voor jouw organisatie