jolien heelan verhuurmakelaar

Girlboss Verhuurmakelaar Jolien Heelan

 

Wat is de naam van jouw bedrijf en waar ben jij gevestigd?

Precies 12 maanden geleden gaf ik de sleutel van mijn Makelaarskantoor in Australie aan de nieuwe eigenaar. Nu eenmaal terug in Nederland heb ik de deuren geopend van mijn nieuwe kantoor 123wonen in Dordrecht, wat ik super gaaf vind. Helaas kon ik mijn leuke klanten niet mee terug naar Nederland nemen maar gelukkig wel 10 jaar aan ervaring. En dat kan ik hier goed gaan gebruiken. Mijn nieuwe makelaarskantoor specialiseert zich in verhuur, beheer en aankoop van beleggingspanden voor particulieren.

girlboss jolien verhuurmakelaar

Als ik op zondagmorgen bij jou aanbel, wie is er dan thuis?

Ik ben dan thuis samen met mijn Australische man Scott en zoontje van 4, Lucas. Wij houden van brunchen op zondag, dus erg vroeg zitten wij dan niet aan de ontbijt tafel. Eerste even lekker rustig wakker worden en genieten dat even niets hoeft. Zondag ochtend tot 12 uur is ook de enige tijd dat mijn telefoon helemaal uitstaat.

Waar kun jij geen geld aan uitgeven?

Eigenlijk wel aan alles, ik hou van mooie kleding, mooi huis en interieur, lekker uit eten gaan en heerlijke vakanties. Maar dat is wel echt alleen iets van de afgelopen jaren toen mijn vorige bedrijf enorm succesvol werd en ik ook het geld te besteden had. Ik kan ook heel goed met heel weinig. Zo heb ik wel eens door India gereisd voor twee maanden en nog geen € 1000 uitgegeven of 3 maanden in een mini studio gewoond ter overbrugging terwijl ik prima een groter huis kon betalen.

Waarom ben jij ooit ondernemer geworden?

Ik ben ooit als backpacker in Thailand terecht gekomen en heb daar uiteindelijk ook bijna 5 jaar gewoond. Daar krijg je geen contracten of vast werk. En zodoende ben ik daar heel creatief met husselen geworden én overal kansen gezien om te kunnen verdienen om maar te kunnen blijven. Toen ik daarna naar Australië verhuisde en de kans kreeg om een makelaar kantoor dat in de financiële problemen zat over te nemen heb ik zonder echt na te denken meteen ja gezegd.

Welke fout tijdens je ondernemersbestaan maak jij geen 2e keer?

Te veel werken en alles zelf willen doen. Ik vond het in het begin heel moeilijk om personeel te vertrouwen en was altijd bang dat als ik het niet zelf deed dat het niet goed genoeg was voor de klanten. Zelfs toen mijn zoontje net geboren zat ik binnen 3 uur al weer met klanten aan de telefoon. Achteraf natuurlijk hartstikke stom en uiteindelijk kwam ik er ook achter dat hoe meer vertrouwen ik het team gaf hoe beter ze in hun werk werden en door ontwikkelden.

Op welke social media kanalen ben jij actief?

Voornamelijk op Instagram omdat ik het zelf het leukste kanaal vind. Ik heb mijn prive account en dat is echt mijn inspiratie account om lekker te kijken naar al het moois dat op instragram gedeeld wordt. Echt mijn geluksmomentje van de dag als ik daar lekker door kan scrollen en naar alle leuke posts kan kijken wat er voorbij komt.

Mijn nieuwe business account   is veel meer een advies en netwerk account om zelf mijn kennis en mijn zakelijke kant te delen maar ook juist om te leren van anderen.

Wat is jouw favoriete maaltijd?

Ik ben echt een ontbijt/brunch persoon. Helemaal in de zomer. Ik ben al 16 jaar samen met mijn man en tot ons zoontje geboren werd gingen wij iedere zondag ochtend uit ontbijten/brunch. Lekker even de hele week bespreken en tijd voor elkaar, nu heeft die kleine wiebelbillen en kunnen we geen uren meer lekker in een café zitten, dus doen we het lekker thuis tegenwoordig.

Hoe ziet jouw dag op donderdag eruit.

Mijn zoontje en ik staan altijd lekker vroeg op want ik heb een hekel aan haasten en ik vind het leuk om hem lekker aandacht te geven voordat hij naar school moet. Dus we maken altijd samen lekkere fruitsapjes, of smootiebowls en gaan dan uitgebreid aan de tafel van onze creaties genieten.

Als ik die kleine op school afgezet heb, fiets ik lekker door naar mijn kantoor en begin de dag met een Chai Latte (ik laat de kruiden nog steeds uit Australië hier bezorgen omdat ik zo verslaafd ben). Na een dagje werken eten wij op donderdagavond vroeg, want mijn Australische man heeft ‘s avonds Nederlandse les. Dus hij is dan heel de avond weg, ik leg mijn zoontje vroeg op bed en ik geniet van een avondje helemaal voor mijzelf.

Wat doe je als eerste als je ‘s morgens wakker wordt?

Even met die kleine knuffelen.

Wil jij dit jaar nog een opleiding / training volgen? Welke is dat dan? En met welk doel?

Goede vraag, ik heb de afgelopen maanden weer hard moeten studeren om het hele Nederlandse huurrecht mij eigen te maken. Interessant maar ook erg droog. Ik zou zelf meer over social media willen leren en hoe ik het beter in kan zetten voor mijn bedrijf.

 

Lees meer over de social media trainingen van De Ondernemende Vrouw

 

Hoeveel minuten zit jij per dag op social media?

Ik denk zakelijk een uurtje als je ook de voorbereidingen voor mijn eigen posts meetelt. En daarbij altijd even een half uurtje genieten en rond neuzen alle inspirerende insta accounts.

Heb je afgelopen jaar een social media training gevolgd? (Facebook, Instagram, Pinterest of SEO/bloggen)

Nee, maar dat staat dit jaar wel op de planning, want daar is nog zoveel meer over te leren. Voornamelijk voor mijn zakelijke account om de juiste doelgroep te raken.

 

Lees meer over de social media trainingen van De Ondernemende Vrouw

 

Hoe zorg je voor me-time?

Ik kan echt enorm genieten van een kopje koffie, thee of chai in een heerlijk cafeetje zonder met iemand af te spreken. Gewoon heerlijk alleen in alle rust een tijdschrift lezen of even van insta genieten. Ook vind ik het heerlijk om te wandelen in de vrije natuur.

Wie is jouw grote voorbeeld?

Ik hou van mensen die met nieuwe ideeën komen en daar dan ook gewoon helemaal voor gaan, zelf als mensen echt zeggen dat er geen ruimte in de markt is of te veel competitie, toch voor hun ideeën blijven vechten, want daar komen de mooiste vernieuwingen vandaan. Dus ik denk dat Steve Jobs wel erg hoog op mijn lijstje staat.

Haal jij omzet uit social media?

Nee, maar ik denk zonder mijn social media ik wel omzet zou verliezen omdat veel potentiele klanten je toch even checken op alle kanalen. Het is wel echt mijn doel om met mijn zakelijke insta account een adviseur te kunnen worden voor particuliere beleggers en voornamelijk toekomstige beleggers te inspireren om misschien in vastgoed te beleggen.

Wat is jouw favoriete boek? Tijdschrift of vakblad?

Ik hou enorm van trillers voornamelijk van James Patterson. Dat is echt even genieten. En soms ligt het er echt aan hoe mijn pet staat welke tijdschrift ik leuk vind, ik vind namelijk echt alles leuk van VT wonen tot aan Lonely Planet Travel en ook gewoon lekker de Wendy, Linda of de Viva.

Wat is jouw favoriete vakantiebestemming?

Ik denk toch wel Australie, daar heb ik 10 jaar super mooi aan het strand gewoond en als afscheid samen met mijn man en zoontje ook nog 6 maanden in een 4×4 dwars door de outback getrokken. Soms zagen we niemand voor dagen. Wij hadden onze eigen zonnepanelen voor elektriciteit, grote water tanks en waren geheel zelfvoorzienend. De natuur was echt waanzinnig mooi, zo ruig en zo onaangetast dat vind je zo echt nergens anders ter wereld. De mooiste foto’s van de reis heb ik ook op mijn persoonlijke insta gedeeld. Een was er zelfs gedeeld door de officiële Australia Insta account en had meer dan 70.000 likes en zo vaak gedeeld! Daardoor ben ik het bereik van Instagram ook wel heel anders en serieuzer gaan zien. Maar dat is weer een ander verhaal – haha!

 

Shopping tips voor ondernemende vrouwen

  1. Leesboeken op Bol.com
  2. Woonaccessoires: de laatste trendy accessoires vind je hier 
  3. Tips om beter te kunnen slapen.
  4. De trainingen die ze wil gaan volgen bij De Ondernemende Vrouw

 

Groet Jolien Heelan