Hoe word ik een succesvolle ondernemer 7 tips

Hoe word ik een succesvolle ondernemer? 7 tips

Steeds meer vrouwen starten een eigen bedrijf. Als ondernemer heb je niet alleen meer vrijheid in je werk, maar kun je bovendien doen wat je écht leuk vindt. En met een beetje geluk ben je hier hartstikke goed in en weet je een succesvol bedrijf op te zetten. Stel jij jezelf wel eens deze vraag: “Hoe word ik een succesvolle ondernemer“? Lees dan dit artikel.

Op deze pagina deel ik zeven tips om een succesvolle ondernemer te worden. Raadpleeg je de tips in dit artikel, dan leer je zo veel mogelijk uit jouw bedrijf te halen en word je niet zomaar een zelfstandig ondernemer, maar een echte ‘girlboss’.

Hoe word ik een succesvolle ondernemer 7 tips

#tip 1: Durf te doen

Wekelijks spreek ik veel vrouwen zouden graag ondernemer willen worden, maar durven deze stap niet te nemen. Als ze eenmaal toch de stap hebben genomen om voor zichzelf te werken, durven ze belangrijke vervolgstappen niet te nemen. Ze vinden het bijvoorbeeld spannend om personeel aan te nemen, om die grote samenwerking met een ander bedrijf te starten of om een kantoorpand te huren. Twijfels zijn er altijd, maar toch is het belangrijk om gewoon te doen wat je wil of moet doen. Als je altijd blijft twijfelen, kom je nooit vooruit.

#tip 2

Hoe word ik een succesvolle ondernemer: Focus je op de details

Succesvolle ondernemers kijken niet alleen naar het grotere plaatje. Ze blijven continu focussen op de details, ook als ze eenmaal een groot en succesvol bedrijf hebben opgezet. Het is niet de bedoeling dat je zo perfectionistisch bent dat je niet vooruit komt, maar het is zeker belangrijk de details niet uit het oog te verliezen. Focus je je op de details, dan kun je jouw bedrijf nog succesvoller maken. Zo word je een echte ‘girlboss’.

#tip 3: Kijk goed wat werkt en wat niet werkt

Stel, je hebt een webwinkel. Het ene product verkoopt geweldig, het andere product verkoopt totaal niet. Als je je verkoopresultaten in de gaten houdt, kom je er vanzelf achter wat werkt en wat niet werkt. Hier kun je in de toekomst weer rekening mee houden. De producten die goed verkopen, koop je extra in. De producten die niet goed verkopen, schrap je uit je collectie. Op deze manier maak je jouw webwinkel niet alleen gewilder, maar neem je bovendien minder financieel risico.

#tip 4 Hoe word ik een succesvolle ondernemer: Doe wat je leuk vindt

Als ondernemer werk je vrijwel iedere dag. Om dit leuk te houden, is het belangrijk om iets te doen wat je leuk vindt. Natuurlijk heeft iedere baan zo zijn minpunten, maar uiteindelijk moet je baan je voornamelijk energie geven. Doe je op dit moment niet wat je leuk vindt? Dan is het tijd om hier verandering in te brengen.

#tip 5: Ga verantwoordelijk om met geld

Als je eenmaal een goedlopend bedrijf hebt, is het nog steeds belangrijk om verantwoordelijk met geld om te gaan. Shop niet om te shoppen, maar koop dingen die je echt nodig hebt of die je echt graag wil hebben. Door verantwoordelijk om te gaan met geld, houd je veel meer over. Dit geld kun je weer in je bedrijf steken, om jouw business naar een hoger niveau te tillen.

#tip 6: Blijf onafhankelijk

Word je benaderd door een investeerder? Dan mag je uiteraard met deze investeerder in zee gaan, maar houd er wel rekening mee dat je als ‘girlboss’ altijd onafhankelijk moet blijven. Word je afhankelijk van jouw investeerder, dan wordt jouw bedrijf steeds minder écht van jou. Je kunt het beste op eigen benen blijven staan. Als je dan toch in zee wil gaan met een investeerder, moet dit een investeerder zijn die echt bij je past.

#tip 7: Blijf met beide benen op de grond

Ook succesvolle ondernemers kunnen uiteindelijk ten val komen. Vaak komt dit omdat zij niet met beide benen op de grond staan. Ze laten zich meeslepen door hun succes en uiteindelijk wordt dit hun ondergang. Als je eenmaal succesvol bent, moet je altijd met beide benen op de grond blijven staan. Je mag successen best vieren, maar blijf wel gefocust en realistisch. Ga je zweven, dan is de kans groot dat er van jouw succesvolle bedrijf niet veel overblijft.

Trainingen van De Ondernemende Vrouw

De Ondernemende Vrouw is Social Media Expert en heeft 15 jaar ondernemerservaring. Wil je weten welke training je kunt volgen bij De Ondernemende Vrouw? Klik dan hier.

Facebook: klik hier

Besloten Facebookgroep voor ondernemers met heel veel GRATIS tips: klik hier

Pinterest: klik hier

Instagram: klik hier

Blogs: klik hier

Linkedin: klik hier

 

Brabantse groet,

Angeliek Nelissen

(al 15 jaar trotse ondernemer)

 

Wil jij meepraten over Hoe word ik een succesvolle ondernemer? Laat dan hieronder je gegevens achter.