interview met girlboss Christine Bos van Chewies and More

Interview met girlboss Christine Bos van Chewies & More

1. Wat is de naam van jouw bedrijf en waar ben jij gevestigd?

Chewies&more

We zijn gevestigd in Zwolle aan de Schuttevaerkade 80 in een verzamelpand met heel veel andere ondernemers, heel breed en heel gezellig! Wij kijken uit op de stadsgracht met de haven en het stadsstrand, zo gaaf!

Interview met girlboss Christine van Chewies & More

2. Als ik op zondagmorgen bij jou aanbel, wie is er dan thuis?

Mijn man, dochter van 5 Julia, onze teckel Joep, onze kat Elvis en ik. Bel vooral niet te vroeg aan, we liggen graag lang in bed op zondag!

3. Waar kun jij geen geld aan uitgeven?

Een gloednieuwe (van de dealer) auto, vind het zo zonde dat als je dan daar de deur uit rijdt er alweer een paar duidend euro waarde van je auto af is. Heb sowieso niet hele hoge eisen aan een auto, als het comfortabel is, wel een beetje power heeft en sterk genoeg is om alle spullen die we nodig hebben voor de beurzen mee te trekken.

4. Waarom ben jij ooit ondernemer geworden?

Omdat ik mijn draai in het bedrijfsleven niet meer kon vinden. Nadat ik moeder werd merkte ik dat mijn idee van plezier vinden in mijn werk in combinatie met mijn gloednieuwe gezin steeds lastiger werd. Mijn baan op dat moment, bij een papiergroothandel op de binnendienst, hield op door een faillissement. In de zomer die ik daardoor in de WW doorbracht kwam het idee samen met een vriendin om een webshop te starten. Dus na een zomer brainstormen, bouwen en plannen stond de shop aan en is het vlammetje aangewakkerd. In het begin konden we hier zeker met 2 personen niet van leven, daarom toch na deze zomer weer aan het werk gegaan op de binnendienst bij een ander bedrijf en alles voor de shop er naast gedaan. Een heftige combinatie maar wel eentje vol met uitdagingen. 

5. Welke fout tijdens je ondernemersbestaan maak jij geen 2e keer?

Een VOF beginnen, ook al zie ik dit niet als fout, dit ik een keuze die ik niet meer zal maken. 

Voor Chewies&more had ik dus een andere webshop samen met een vriendin, dit begon super goed en de webshop groeide hard. Helaas liep onze samenwerking niet meer zo lekker waardoor we de keuze hebben gemaakt om te stoppen en deze webshop te verkopen. Hierdoor had ik de ruimte om met Chewies&more te beginnen, onderzoek te doen en de webshop te bouwen. Het ondernemersvirus had me te pakken en ik wilde mijn ontdekte talent niet zomaar voorbij laten gaan. Ik had geen direct doel maar ik had bedacht 1 order per dag leuk was om te doen.  Met Chewies&more ben ik gestart op 11 november 2016, per 1 januari 2018 ben ik volledig ondernemer en kon ik hier vol voor gaan. Nu, midden 2019, hebben we een bedrijfsruimte van 90 m2, een team van 7 meiden, ruim 200 verkooppunten in Europa, Japan en Australie. Ik denk zeker dat dit geen verkeerde keuze is geweest 😉 Een dealer van ons is KusTerug. Zij verkopen onze chewies als naamcadeau.

6. Op welke social media kanalen ben jij actief?

Prive en zakelijk op Instagram en Facebook

Wat is jouw favoriete maaltijd?

Verse ravioli van een Italiaans delicatesse winkeltje hier uit de buurt, beetje verse pesto, parmezaan en pijnboompitten erbij en je bent klaar.

8. Hoe ziet jouw dag op donderdag eruit.

7:00 opstaan, vaak is mijn dochter al wakker, dan even samen douchen en ontbijten, ik maak de tassen klaar voor school/werk en gooi er vaak nog even snel een wasje in (thank god voor de timer) en de vaatwasser aan.

8:20 breng ik Julia naar school

8:35 ben ik op kantoor, vaak net voordat de andere meiden voor die dag binnen komen.

9:00 planning doornemen voor de binnengekomen bestellingen met de dames (particulier en zakelijk) en met onze stagiaire haar dag doornemen.

Dan is het eigenlijk altijd kijken wat de dag brengt, de ene keer is er veel mail, regeldingen, advertenties maken en aanzetten, inkopen, certificeringen. De andere keer zijn er veel bestellingen binnenkomen en ben ik ook actief orders aan het maken. Super leuk om nog steeds mijn eigen Chewies te versturen. Eigenlijk is nooit een dag het zelfde en dat vind ik heerlijk.

17:00 Snel boodschappen doen en Julia ophalen

18:00 Eten met zijn 3en

19:00/19:30 Julia naar bed

20:00-23:00 vaak nog even werken of lekker Netflixen op de bank

9. Wat doe je als eerste als je ‘s morgens wakker wordt?

Op mijn telefoon kijken hoe laat het is, kijken of er orders zijn binnengekomen nachts, even scrollen over Instagram en Facebook.

10. Wil jij dit jaar nog een opleiding / training volgen? Welke is dat dan? En met welk doel?

Graag nog een verdiepingstraining in instagram en facebook marketing en adds, ik ben nog steeds opzoek naar een manier waarop ik dit nog makkelijker en beter voor me kan laten werken en er zelf minder tijd aan hoef te besteden.

Kijk regelmatig op het trainingsaanbod van De Ondernemende Vrouw. Nu nog boeken.

11. Hoeveel minuten zit jij per dag op social media?

Ongeveer 100 tot 150 minuten, vooral Instagram en een beetje Facebook en eigenlijk vooral zakelijk.

12. Heb je afgelopen jaar een social media training gevolgd? (Facebook, Instagram, Pinterest of SEO/bloggen)

Ja ik heb hier zeker trainingen voor gevolgd, hierdoor zijn me veel dingen nog duidelijker geworden en kan ik makkelijker campagnes laten draaien. Heel leuk om te kijken hoe die dynamiek werkt.

12. Hoe zorg je voor me-time?

Eens per week even lekker onder de zonnebank, langs de schoonheidsspecialiste of de kapper vindt ik heerlijk. Ook een lekker drankje doen met een vriendin is altijd top of een nachtje ouderwets doorhalen. Als dat niet lukt is er ook geen man over boord, als ik alleen in de auto zit kan ik ook altijd enorm genieten van de rust of ik bel met mijn vriendinnen/collega’s even bijkletsen.

13. Wie is jouw grote voorbeeld?

Ik moet heel eerlijk zeggen, ik heb geen groot voorbeeld, ik doe graag wat me zelf goed dunkt en vooral wat goed voelt. Van mijn stiefvader leerde ik: elke keuze die jij maakt is goed want het is jouw keuze, als je er later achterkomt of besluit dat je het anders wil dan is dat weer een nieuwe keuze en is dat ook weer goed. Dat is iets wat ik altijd met me mee draag, zeker op momenten dat ik het even niet weet is deze kennis altijd erg prettig.

14. Haal jij omzet uit social media?

Yes! Wij zouden niet zo groot zijn zonder de socials. Als ik geen adds heb draaien of posts plaats gebeurt er in onze particuliere webshop veeeeeel minder

15. Wat is jouw favoriete boek? Tijdschrift of vakblad?

Het laatste boek wat ik heb aangeschaft is Wat als het ook anders kan? van Janne Schuijn, ik heb wel heel veel bewondering voor haar, haar invulling van haar leven, relativeringsvermogen echt top.

16. Wat is jouw favoriete vakantiebestemming?

Ibiza!

We zijn hier ruim een week geweest tijdens onze huwelijksreis bijna 2 jaar geleden, wat was dat magisch! Met zijn 3en op dat prachtige eiland alles ontdekken maar natuurlijk nog te weinig tijd. Julia vroeg laatst al wanneer we weer zouden gaan, dat vliegen beviel haar wel 😉

 

Groetjes van Christine

 

 

Shoppingtips van een girlboss

  1. boeken van Janne Schuijn
  2. Leesboeken op Bol.com
  3. Woonaccessoires: de laatste trendy accessoires vind je hier 
  4. Tips om beter te kunnen slapen.
  5. De trainingen die ze wil gaan volgen bij De Ondernemende Vrouw

 

Lees meer