ingrid van de rijdt

Interview met Ingrid van de Rijdt

 

Wat is de naam van jouw bedrijf en waar ben jij gevestigd?

 

Ik ben Ingrid van de Rijdt, ook bekend als Reiswijf en ik ben als Persoonlijk Reisadviseur aangesloten bij Travel Counsellors. Ik werk vanuit huis in Veghel, maar ik kan ook op locatie werken. Soms ga ik naar mensen toe of we ontmoeten elkaar op een centraal punt om te praten, maar nog vaker bel ik met mensen die mij per mail of WhatsApp hebben benaderd over een reis op maat die ze willen laten samenstellen, gebaseerd op hun wensen en behoeften.

Ingrid van de Rijdt De Ondernemende Vrouw

 

Als ik op zondagmorgen bij jou aanbel, wie is er dan thuis?

 

Mijn hele gezin: ik, mijn man, mijn kinderen van 17, 15 en 14. Hoewel ik niet kan garanderen dat ze hun bed al uit zijn in de ochtend.

 

Waar kun jij geen geld aan uitgeven?

 

Ik geef liever geen geld uit aan dingen die het niet waard zijn. Een matig restaurant, ik eet er nog liever niet dan wel. Een matig hotel, laat mij dan maar lekker thuis. Iets waar je geen fijne herinneringen aan over houdt, daar geef ik liever geen geld aan uit.

 

Waarom ben jij ooit ondernemer geworden?

 

Ik ben begonnen als zelfstandig ondernemer voor het opzetten van een shopevent. De zelfstandigheid gaf mij de vrijheid om het event op te zetten op de manier zoals ik dat voor me zag, niet gebonden, onafhankelijk, en met een persoonlijke touch. Nu ik als zelfstandig reisadviseur werk bij Travel Counsellors kan ik op een hele persoonlijke manier mensen helpen bij hun reiswensen. Ik organiseer echt een reis op maat, gebaseerd op hun situatie en hun wensen.

 

Welke fout tijdens je ondernemersbestaan maak jij geen 2e keer?

Geld uitgeven aan iets wat helemaal niets oplevert.

 

Op welke social media kanalen ben jij actief?

Ik plaats als Reiswijf stories op instagram, foto’s op mijn feed, ik heb een haat/liefde verhouding met facebook en koppel vaak (uit gemakszucht) mijn instagram post naar facebook, twitter heb ik maar gebruik ik meer als naslagwerk, en op Pinterest verzamel ik leuke adresjes en interessante links van bepaalde bestemmingen. En natuurlijk zit ik ook op Linkedin.

 

Wat is jouw favoriete maaltijd?

 

Verse pasta die smelt in je tong, met zongerijpte tomaten en verse basilicum, het liefst op een terras in Italie

 

Hoe ziet jouw dag op donderdag eruit.

Ik heb geen vaste werktijden of -dagen, maar meestal zal mijn donderdag eruit zien als enig andere dag: ik sta op, eet 2 volkoren boterhammen, ga aan de slag achter de pc: een reis samenstellen, vragen beantwoorden, social media inplannen, blogs schrijven. ’s Middags eet ik thuis. Aan het eind van de dag wordt het haasten want ik heb 3 kinderen die ’s avonds moeten trainen of werken. Ik probeer altijd zo vers mogelijk te koken. Dat vinden we het lekkerste en het geeft me ontspanning om lekker te kokkerellen. Wel is het vaak binnen 15 minuten klaar. Dat kan ook als je vers kookt!

 

Wat doe je als eerste als je ‘s morgens wakker wordt?

Nog een keer omdraaien want meestal word ik te vroeg wakker en geeft mijn rug aan dat ik in een andere houding moet gaan liggen.

 

Wil jij dit jaar nog een opleiding / training volgen? Welke is dat dan? En met welk doel?

Ik volg veel online trainingen van Travel Counsellors momenteel, wij blijven daar gestimuleerd worden om je te ontwikkelen op bepaalde gebieden. Ook doe ik regelmatig e-learnings over nieuwe bestemmingen of nieuw reisaanbod. In de reisbranche raak je nooit uitgeleerd! Maar ook social media verandert continue dus daarin vind ik het ook belangrijk me regelmatig een challenge of workshop te volgen.

 

Hoeveel minuten zit jij per dag op social media?

Heel verschillend, maar een uur haal ik vaak makkelijk, alles bij elkaar. Soms ook veel meer…

Heb je afgelopen jaar een social media training gevolgd? (Facebook, Instagram, Pinterest of SEO/bloggen)

Instagram challenge bij jou, en een webinar over SEO

 

Dit is de training die Ingrid gevolgd heeft. Online Instagram training in 5 dagen.

 

Hoe zorg je voor me-time?

 

Ik doe Chineng Qi Gong op een vast moment in de week, en plan af en toe een dagje in met vriendinnen of mijn moeder. Maar ik moet het echt plannen, anders werk ik maar door. Ben niet zo goed in me-time nemen…

 

Wie is jouw grote voorbeeld?

Lonneke Nooteboom denk ik dan meteen aan. Hele andere branche (fashion), maar de positiviteit en het enthousiasme dat zij uitstraalt vind ik erg inspirerend. Ik weet dat ik een eenzijdig beeld van haar heb van social media, maar ik wil best de ‘Lonneke van de reisbranche’ worden. Een leuk wetenswaardigheidje is dat ik afgelopen jaar Lonneke’s stories heb gevolgd toen zij in Oostenrijk was in het prachtige Stockinggut in Leogang. Afgelopen week heb ik een vakantie geboekt naar dit resort voor klanten van mij!

Haal jij omzet uit social media?

Jazeker. Ik heb al diverse reizen mogen organiseren voor mensen die mij volgen op social media, voornamelijk van Instagram. Erg leuk dat we op die manier in contact met elkaar zijn gekomen.

 

Wat is jouw favoriete boek? Tijdschrift of vakblad?

Ik lees al jaren de Linda, hoewel zij ook wel eens blijft liggen en ik zo een paar maanden achterloop, de VT Wonen, het boek van Michelle Obama vond ik inspirerend om te lezen, en in de reisbranche volg ik diverse vakbladen.

Wat is jouw favoriete vakantiebestemming?

Dat is een lange lijst, want er zijn zoveel mooie plekjes. Als je in de reisbranche zit vliegen ze om je oren. Maar waar ik erg van genoten heb is de vakantie met mijn gezin naar Bali. Daar hebben we een rondreis gemaakt naar 6 fantastische plekken op het eiland, en verbleven we in prachtige luxeresorts. 

 

Hartelijk groet,

Ingrid van de Rijdt

Reiswijf

 

Shoppingtips

  1. Instagramtraining bij De Ondernemende Vrouw
  2. trainingen voor ondernemende vrouwen
  3. producten waar vrouwen echt blij van worden
  4. boek van Michelle Obama

Lees meer