Liesbeth Louwers

Interview met Girlboss Liesbeth Louwers

 

1. Wat is de naam van jouw bedrijf en waar ben jij gevestigd?

Toen in begon met mijn bedrijf had ik gekozen voor Afslankstudio Liesbeth Louwers, wat ik na een paar jaar aangepast heb ik Change. Die naam gebruik ik nu nog, maar ik ben van plan om binnen een paar maanden mijn eigen naam te gaan gebruiken. Mijn bedrijf is gevestigd aan huis in Best, maar ik kan werken van waar en wanneer ik wil.

Interview girlboss Liesbeth Louwers

 

2. Als ik op zondagmorgen bij jou aanbel, wie is er dan thuis?

Noah, mijn zoon van 16. Joey, mijn zoon van 19 die onlangs weer thuis is komen wonen na een scheiding. En grote kans dat je mijn kleindochter Abby van 3,5 aantreft. 

 

3. Waar kun jij geen geld aan uitgeven?

Poeh, hier heb ik even over na zitten denken. Ik kan zo niets bedenken. Waarschijnlijk alleen als het echt iets onzinnigs is waar ik de waarde niet van in kan zien. 

 

4. Waarom ben jij ooit ondernemer geworden?

Ik ben ondernemer geworden omdat ik best wel eigenwijs ben en het altijd beter weet. Ik irriteerde me aan de mentaliteit van menig medewerker, of ze nou hoog of laag in het bedrijf werkten. Zelf deed ik altijd mijn uiterste best omdat het bedrijf waar ik voor werkte voelde als ‘mijn bedrijf’. Vanaf heel jong had ik al de droom om zelfstandig ondernemer te worden.

5. Welke fout tijdens je ondernemersbestaan maak jij geen 2e keer?

Ik heb een aantal fouten al 2 keer gemaakt, dus tsja, die ezel? Dat was ik! Maar ik heb er inmiddels heel veel van geleerd. De fout die ik niet meer maak is om 10 uur op een dag te werken en denken dat je daar uiteindelijk wel rijk van wordt. Ik denk nu na voordat ik iets doe, in plaats van impulsieve beslissingen nemen. Sinds een kleine 2 jaar weet ik dat ik ADHD heb en daar heb ik een jaar lang hulp bij gehad. Ik weet nu dat ik door de ADHD beslissingen heb genomen die ik nu niet meer zou nemen.

 

6. Op welke social media kanalen ben jij actief?

Vooral op Facebook. Een klein beetje instagram, dat ik wel leuker vindt, maar waar ik zeker nog heel veel beter in kan en wil worden. En LinkedIn voorzichtig aan. Daar liggen voor mij nog heel veel kansen, maar heel eerlijk gezegd zie ik mensen liever in real life.

 

7. Wat is jouw favoriete maaltijd?

Mijn favoriete maaltijd is ijs. Geen maaltijd dus, maar je mag me wakker maken voor een ijsje van de ijssalon uit mijn woonplaats.

 

8. Hoe ziet jouw dag op donderdag eruit.

Op donderdag sta ik om half 6 op. Dat is mijn BNI ochtend. Netwerkontbijt met zo’n 30 anderen plus meestal nog een aantal gasten. Dat doe ik nu bijna 2 jaar en ik kan het iedereen aanraden. Ongelofelijk hoe leuk en leerzaam dat is. En een inspirerend begin van de dag. De donderdag is daardoor bijna altijd de leukste (werk)dag van de week. Daarna zie ik nog wat klanten of ik heb een afspraak waar ik heen ga. Ik ben graag onderweg. De dag eindigt meestal vroeg omdat ik mijn ogen na een uur of half 9 iet meer open kan houden.

 

9. Wat doe je als eerste als je ‘s morgens wakker wordt?

Wakker worden! Door mijn ADHD ben ik nooit uitgeslapen en word ik moe wakker. Ik heb geen wekker nodig, maar wel een half uur tot een uur om wakker te worden. Daarna stap ik onder de douche en douche koud na zodat ik fit ben.

 

10. Wil jij dit jaar nog een opleiding / training volgen? Welke is dat dan? En met welk doel?

Ik wil nog heel veel volgen, want ik geloof in leren tot de dood. Op mijn verlanglijstje staan; LinkedIn, Instagram, leren investeren (moet nog even uitzoeken waar ik dat kan doen), en training over netwerkmarketing. Ik weet niet of ik het dit jaar al red, maar het GoPro event in Las Vegas van Eric Worre staat heel hoog op mijn verlanglijst samen met The Paradigm Shift van Bob Proctor.

 

11. Hoeveel minuten zit jij per dag op social media?

Ik weet het niet precies, maar het valt eigenlijk wel mee. een uurtje?

 

12. Heb je afgelopen jaar een social media training gevolgd? (Facebook, Instagram, Pinterest of SEO/bloggen)

Nee, afgelopen jaar heb ik heel heel hard gewerkt! Door omstandigheden was ik bijna in een faillissement terecht gekomen. Ik ben in juli 2018 een andere weg ingeslagen en moest iedere cent omdraaien. Met succes, want ik ben nu al weer een heel eind op weg met de oplossing voor mijn financiële problemen. In 2017 heb ik wel het hele jaar een Facebooktraining gevolgd, maar er is zoveel anders geworden, dat ik er niet heel veel meer mee doe. Ik gebruik liever mijn persoonlijke pagina. Instagram staat op mijn lijstje voor dit jaar.

 

12. Hoe zorg je voor me-time?

Door  in de ochtend regelmatig te wandelen. Mijn werkkamer is boven, en als ik daar niet ben, werk ik niet. Ik Krijg nog wel eens een telefoontje of een vraag van een teampartner waarvoor ik wel bereikbaar ben, maar dat is het dan ook. Dit is voor mij wel een van de meest lastige dingen. Door mijn ADHD sta ik eigenlijk altijd op ‘aan’. En ondanks dat ik dan beneden zit, heeft mijn jongste geregeld commentaar ‘zit je nou toch weer te werken’…… 

 

13. Wie is jouw grote voorbeeld?

Mijn grote voorbeeld van dit moment is Bob Proctor. De man is 85, heeft ongelofelijk veel wat hij deelt en staat nog op het podium Dat is mijn grote wens. Op die leeftijd anderen nog kunnen inspireren en motiveren, dat is mijn doel. The Law of Attraction beoefen ik dagelijks en het heeft me het laatste half jaar ongelofelijk veel gebracht.

 

14. Haal jij omzet uit social media?

Heel veel. De meeste van mijn klanten en ook veel van mijn teampartners komen binnen via social media. Het werk dat ik doe, netwerkmarketing is bij uitstek geschikt om via social te doen. Voorwaarde is wel dat je jezelf moet durven te laten zien. Ik zeg altijd tegen mijn teampartners, mensen doen zaken met mensen, niet met een foto. Maar live gaan is voor velen toch echt nog een brug te ver jammer genoeg.

 

15. Wat is jouw favoriete boek? Tijdschrift of vakblad?

Op dit moment ben ik fan van Rich dad Poor dad van Robert Kiyosaki, wat een inzichten krijg ik daaruit! Ik luister boeken, want sinds ik een burnout heb gehad lukt het me alleen nog om op vakantie te lezen. En verder lees ik vooral over netwerkmarketing en hoe je geld voor je kunt laten werken in plaats van andersom.

 

16. Wat is jouw favoriete vakantiebestemming?

Naar de zon! Ik geef niets om op het strand of aan het zwembad liggen. Ja een uurtje ofzo, maar dan heb ik het wel gehad. Ik houd van buiten leven. Mooie dingen zien, en de wereld ontdekken. Het liefst ga ik niet naar plaatsen waar het op dat moment heel warm is, max 30 graden vind ik wel genoeg.

 

17. Welke link mag genoemd worden in het artikel?

Dit is de link van mijn webshop.

 

Lees meer

Trainingsaanbod

  1. trainingen voor ondernemende vrouwen
  2. producten waar vrouwen echt blij van worden