mirabelle janssen

Interview met Mirabelle Janssen

 

Wat is de naam van jouw bedrijf en waar ben jij gevestigd?

Mijn bedrijf heet Shiatsu praktijk Deurne en ik ben zoals mijn bedrijfsnaam het al aangeeft gevestigd in het mooie Deurne. Mijn praktijk is gevestigd bij Temple of beauty plein en daar huur ik mijn praktijkruimte. Ik ben er super blij mee, ondanks dat je een eigen bedrijf hebt, heb je hier wel collega’s. Soms als je een heftige dag hebt is het fijn om even met collega’s te kletsen. Dit heb je niet als je alleen werkt.

Als ik op zondagmorgen bij jou aanbel, wie is er dan thuis?

Als je bij mij op zondagochtend aanbelt dan ben ik meestal zelf thuis, tenzij ik een bijscholing heb. Mijn man is vaak weg om samen met onze oudste zoon een rally te rijden. Ik heb 3 zonen in de leeftijd van

19, 17 en 14.  De middelste ligt dan nog te slapen  en de jongste zit lekker in zijn onesie op de bank. Als ik de deur niet open doe dan lig in bad. Dat is mijn ultieme zondagochtend ritueel.

 

Waar kun jij geen geld aan uitgeven?

Eh…. Ff denken.  Aan dingen die ik niet nodig heb maar wat wel leuk is om te hebben.

 

Waarom ben jij ooit ondernemer geworden?

Ik ben niet zozeer ondernemer geworden omdat ik  ondernemer wilde worden maar ik ben gestart met een Shiatsu opleiding omdat ik een beetje klaar was met ons systeem van zieke mensen.

Ik ben ondernemer geworden omdat ik graag mensen wilde helpen om van hun klachten af te komen en om werk te doen dat voor mij nuttig en waardevol zou zijn. Voor een “baas” werken bracht mij niet meer de voldoening die daar vroeger wel uit haalde. Alle energie die ik er in stopte kan ik voor mijn gevoel veel beter in mijn eigen bedrijf stoppen.

Er zijn uiteindelijk 2 redenen waarom ik iets met shiatsu ben gaan doen.

Ten eerste mijn eigen gezondheid, ik heb vanaf mijn eerste zwangerschap last van bekkeninstabiliteit. Zelfs een aantal jaar geleden heb ik daar na een dagje rond schuifelen in een besneeuwd Antwerpen nog langdurig last van gehad.

Zelfs zo ernstig dat ik tijdens mijn werk op kantoor ieder uur 10 minuten moest gaan liggen. Dat hielp eigenlijk niet net niet zoals de vele pijnstillers die ik dagelijks slikte.  Uiteindelijk is Shiatsu hierin mijn redding geweest.

De tweede reden was mijn moeder en haar bezoekjes aan het ziekenhuis, het van het kastje naar de muur en weer terug gevoel.  In augustus 2013 heeft mijn moeder een auto ongeluk gehad toen ze op weg was naar ons voor de verjaardag van haar oudste kleinzoon. Het bleek dat ze best een flinke klap had gemaakt. Lang verhaal kort…. Door vele complicaties en uitslagen zaten we na het ongeluk regelmatig in het ziekenhuis. Van de ene specialist naar de andere, de een wist eigenlijk niet wat de ander deed en de batterij pillen werd steeds groter. Nergens werd er echt naar haar geluisterd en er werd nergens gevraagd was zij wilde. Daar kon ik niet tegen.  Ik ben altijd wel geïnteresseerd  geweest in “alternatieve” oplossingen voor klachten en nu werd me erg duidelijk dat ik daar in verder wilde.  Na de start van mijn opleiding werd ik zo enthousiast dat ik al snel voelde dat ik hierin verder wilde. Dat heb ik gedaan. Logisch gevolg werd een eigen zaak en daar heb ik nooit geen spijt van gehad.

 

Welke fout tijdens je ondernemersbestaan maak jij geen 2e keer?

Ik heb nog geen spijt van dingen die ik gedaan of besloten heb. Misschien een bijscholing die niet helemaal aansloot bij mij verwachtingen en waar ik niks meer mee doe maar dan nog heb ik wel wat dingen geleerd die ik in mijn werk kan toepassen.

 

Op welke social media kanalen ben jij actief?

Ik ben actief op facebook, Instagram en Pinterest. Verder heb ik in de planning staan dat ik op LinkedIn meer zichtbaar ga worden.  Maar ik merk dat ik als ik het druk heb met mijn cliënten dat mijn social media post toch wel in de verdrukking. Verder heb ik een nog een pagina op Linkedin maar daar doe ik niks mee. Wellicht als ik mijn training #DeStressDeBaas verder uitgewerkt heb dat ik dan Linkedin meer ga inzetten.

 

Wat is jouw favoriete maaltijd?

Oeh…. 1 ding??? Dat gaat me niet lukken :0

Ik ben echt enorm fan van een goeie biefstuk met zelfgemaakte stroganoffsaus, voor sushi kun je me ’s nachts wakker maken en op zondagochtend een zacht gekookt eitje bij het ontbijt is niet te versmaden. Oh en mijn zelfgemaakte risotto ……

 

Hoe ziet jouw dag op donderdag eruit.

Mijn donderdag begint meestal om 8:45, ik check mijn e-mail en beantwoord de meest dringende en dan pak ik mijn spullen (client gegevens, behandelplan ed. ) en dan vertrek ik naar mijn praktijk. Daar maak ik alles in orde, zet een relax muziekje op en zorg voor drinken voor mijn cliënten. De eerste komt om 9:30 uur en het ligt een beetje aan het aantal klanten hoe laat ik s middags weer naar huis ga. Dan zorg ik ervoor dat mijn behandelverslagen in mijn programma ingevoerd worden, maak ik facturen en doe ik de rest van de administratie. Daarna bereid ik mijn afspraken van de volgende dag voor.  Ik kijk wat ik de vorige behandelingen heb gedaan, wat het resultaat daarvan is, kan ik mijn behandelingen nog aanpassen om nog meer effect te hebben. Waar moet ik nog meer op letten, welke klachten zijn verminderd en waar hoef ik me dus niet meer op te focussen. Ik schrijf mijn behandelplannen op en dan ben ik klaar.

 

Wat doe je als eerste als je ‘s morgens wakker wordt?

Als ik wakker word kijk ik direct door mijn raam naar buiten om te zien wat voor weer het is, schijnt de zon? Daar word ik altijd zoooo blij van als dat het geval is.

 

Wil jij dit jaar nog een opleiding / training volgen? Welke is dat dan? En met welk doel?

Omdat mijn behandelingen worden vergoed door de zorgverzekeraars (vanuit de aanvullende verzekering) ben ik gebonden aan bepaalde eisen. Onder andere het aantal uren bijscholing voor mijn Shiatsu en voor medische basiskennis. Dus zit ik ieder jaar verplicht een flink aantal uur weer in schoolbanken. De meeste bijscholingen zijn erg leuk dus dat is geen straf. Dit jaar heb ik nog een bijscholing van 5 maanden staan voor Japanse acupunctuur, een weekend bijscholing van een autoriteit op het gebied van Japanse acupunctuur die ingaat op het auto-immuun systeem en een bijscholing westers medische basis die betrekking heeft op klachten van de longen. Voor dit jaar heb ik mijn punten al binnen voor wat betreft de Shiatsu opleiding maar de lessen die betrekking hebben Japanse acupunctuur zijn zooo leuk dat ik deze toch gewoon volg.  Als er nog een leuke social media training voorbij komt op een datum dat ik wel kan dan wil ik die ook nog gaan doen. Het probleem met de trainingen buiten mijn vakgebied is dat deze vaak door de weeks gepland worden en dan heb ik vaak al afspraken staan. Een aantal cliënten plannen in januari het hele jaar vol. Deze kan ik niet zomaar even verzetten. Mijn beroepsgerichte scholingen vinden daarom altijd in het weekend plaats.

 

De online social media trainingen van De Ondernemende Vrouw zijn ideaal als je je eigen tempo en tijd wilt bepalen.

 

Hoeveel minuten zit jij per dag op social media?

Ligt er een beetje aan, heb ik veel afspraken dan alleen ’s morgens en ’s avonds even, heb ik het niet zo druk dan probeer ik zelf wat actieve te  posten en ben ik langer online.

Heb je afgelopen jaar een social media training gevolgd? (Facebook, Instagram, Pinterest of SEO/bloggen)

Ik heb afgelopen jaar bij jou de online facebook en Instagram training gevolgd, daar heb ik wel het een en ander uitgehaald maar ik mis vaak de inspiratie om actief te blijven posten.

 

Hoe zorg je voor me-time?

Ik ga iedere zondagochtend heerlijk uitgebreid in bad en dat pakken ze me niet zo snel af. Iedereen die mij maar een beetje kent weet dat ik echt mijn me-time heb op zondagochtend. Daar kom ik van tot rust en daar laad ik me op.   Maar ik ga ook graag lunchen met vriendinnen, ik ben actief bij de jeugdcarnaval en ik geniet van een goed boek zeker ook in bad. Ik kan heel goed de boel de boel laten als ik te druk ben geweest.

 

Wie is jouw grote voorbeeld?

Ik heb niet echt één voorbeeld. Ik kijk altijd wat mensen doen om te groeien en sterker te worden en dat is net zo goed een client die bij mij komt voor een behandeling als bijv. Zarayda Goedhart.

 

Haal jij omzet uit social media?

Ik haal niet direct omzet uit social media. Mensen die mij volgen besluiten wel om een behandeling bij mij te boeken omdat ze me via social media kennen. Dit is wel een focus gebied dat ik me meer wil toeleggen om via social media verder te groeien met online trainingen. Ik ben bezig met het maken van een traject waarin ik online en offline hulp wil gaan bieden bij stress / burn-out klachten. #DeStressDeBaas heet het programma.

Wat is jouw favoriete boek? Tijdschrift of vakblad?

Tijdschrift: Happinez en Linda en boek: Ki, Hans Peter Roel en ik ben nu het boek van Michelle Obama aan het lezen. Verder heb ik nog 2 werk gerelateerde boeken die ik aan het lezen ben: Chronic Fatigue, pain en stress disorders van Mark Seem en Zang Fu, The organ Systems of Traditional Chinese Medicine van Jeremy Ross. Het boek Chronic Fatigue gaat in op de klachten die heel veel mensen tegenwoordig hebben. Chronische vermoeidheid, pijnklachten en stress gerelateerde klachten komen steeds vaker voor en ik vind het interessant om te lezen hoe ik dit met shiatsu en acupunctuur kan verhelpen.

Ik kan zo blij worden als ik een klant met minder klachten of geen klachten meer de deur uit zie lopen. Dan doe ik een klein dansje als ze weg zijn.

 

Wat is jouw favoriete vakantiebestemming?

Ik heb niet direct een land of gebied wat me heel erg aanspreekt maar wat voor mij wel belangrijk is, is dat het er lekker warm moet zijn, lekker eten, tijd voor een goed boek, leuke terrasjes voor de avonduren en het een en ander te zien in de omgeving.

 

Lees meer

Trainingsaanbod

  1. trainingen voor ondernemende vrouwen
  2. producten waar vrouwen echt blij van worden

 

Groet Mirabelle Janssen

Shiatsupraktijk Deurne