social media queen de ondernemende vrouw

Social Media Queen De Ondernemende Vrouw

De Ondernemende Vrouw is al 15 jaar ondernemer en ze groeit richting 200.000 likes op Facebook (een echte social media queen dus). Elke dag ontvang ik talloze vragen. De leukste en meest interessante ga ik in deze Q&A beantwoorden.

social media queen de ondernemende vrouw

Wanneer wist jij dat je ondernemer wilde worden?

Al op zeer jonge leeftijd (ik was denk ik 14 jaar) vertelde ik overal dat ik later ondernemer wilde worden. Ik wist in die tijd nog niet zo goed wat ik dan wilde gaan doen maar ik wist wel dat ik:

  • medewerkers wilde aannemen
  • een “winkeltje bouwen”
  • met een tasje vol ontwerpen de wereld wilde overreizen

En nu heel veel jaren later, is het been there, done that. 15 Jaar geleden (1 november ben ik officieel 15 jaar ondernemer) was ik zwanger van Fenne. Ik werkte destijds als bedrijfsleider in de reclamewereld. Mijn werkgever vond het niet zo tof dat ik zwanger was. Dat paste volgens hem niet zo bij zijn hippe klantenkring in de Randstad. Op dat moment besloot ik: ik word ondernemer. Ik ga het gewoon doen. Lees hier mijn interview waarin ik alles vertel over mijn 3 bedrijven en de titel social media queen.

Social media queen

Pas later kwam ik in aanraking met social media en ging ik dat echt leuk vinden. Ik ben ooit genomineerd voor Ondernemer van het Jaar en heb nog steeds contact met een 5-tal ondernemers die ook genomineerd waren. 5 Jaar geleden zei een ondernemer tegen mij: “Angeliek jij bent echt een social media queen” en sindsdien word ik regelmatig social media queen genoemd. De ondernemer komt uit Gemert, waar ik mijn kantoor heb. Als hij dit leest, over de social media queen gaat hij heel hard lachen (of niet Erwin;-).

Wat zijn de eigenschappen van een ondernemer volgens jou?

Ik denk dat doorzettingsvermogen en een duidelijk doel het allerbelangrijkste is. Opgeven is nooit een optie! Regelmatig spreek ik ondernemers in spé die zeggen: ik wil maximaal 20 uur werken. Ik kan je vertellen dat je met een 20-urige werkweek geen business kunt opzetten. Vooral als je startend bent dan moet je knetterhard werken.

Drink jij liever koffie of thee?

Leuke vraag. Ik drink elke dag een kopje gember/citroen thee om mijn weerstand te verhogen. Anders heb ik 15 keer per jaar een bijholte- en oorontsteking. In het buitenland ren ik altijd als eerste naar een supermarkt om citroen en gember te kopen. Elke dag drink ik 2/3 kopjes cappuccino die ik maak met slagroom omdat ik diabeet ben. Wie mij al langer volgt weet dat ik chronisch ziek werd tijdens met zwangerschap van Fenne. Wil je dit artikel graag lezen? Klik hier.

Ik volg jou op Instagram en dan lijkt het of jij megagestructureerd bent. Is dat ook echt zo?

Dat klopt inderdaad. Ik ben eigenaar van 3 bedrijven en daarnaast ben ik moeder van 2 kinderen (14 en 9 jaar) en woon ik alleen met mijn kinderen in een huis. Dus alle klusjes zoals vuilnisbakken en oud papier buiten zetten, sportclubjes, regelen van verzekeringen, lampjes vervangen doe ik alleen. Als ik niet zo gestructureerd zou zijn dan zou ik denk ik helemaal gek worden. Omdat mijn kinderen in de oneven weken bij hun vader wonen, is mijn weekschema in de even weken anders dan in de oneven weken.

Even weken

In de even weken breng ik Tijn naar de bassisschool in Milheeze en rijd ik door naar mijn kantoor in Gemert. Elke maandagochtend start ik met een todo list voor die week. Ik vind lijstjes en aftrepen heerlijk en kan echt heel blij en gelukkig worden van een lijst die op vrijdagmorgen helemaal voorzien is van vinkjes. Ik werd de hele dag flink door (ook tijdens mijn lunch). Om 14.30 uur haal ik Tijn weer op en zitten we aan de keukentafel gezellig met Squla, een lekker bordje met komkommer, worst en kaas en wachten we tot Fenne thuiskomt uit school. Daar drink ik ook nog even een kopje thee mee en ik verheug me altijd op haar verhalen die ze als tiener op de middelbare meegemaakt heeft. Daarna gaat iedereen zijn eigen weg tot het avondeten en voor mij is dat de tijd dat ik producten toevoeg in de webshop van Kusterug en Zomerzoen.

De Ondernemende vrouw eet graag

Ik houd van lekker en gezond koken en maak er dan ook elke dag een feestje van. Na het avondeten breng ik Tijn naar voetbal en Fenne gaat oppassen in de buurt op een leuk klein meisje. Als ik Tijn weer opgehaald heb, doen we samen nog een spelletje of lezen een boek. Als hij iets heel goed gedaan heeft, mag hij iets leuks kiezen en dat is altijd samen in bad. Tijn zet dan zijn lievelingsmuziek op en steekt kaarsjes aan. Het licht in de badkamer gaat uit. (mijn kleine romanticus). Zo’n gezellig moment. Ik geniet daar zo van maar hij heeft me al gewaarschuwd aan het begin van dit jaar. Als hij 10 wordt, gaat hij niet meer mee in bad. Zodra hij in bed ligt, begint de me-time met Fenne. Samen kijken we onder een dekentje op de bank naar een serie. Ik vind me-time met mijn kinderen apart echt zo belangrijk. Even alle aandacht voor 1 kind.

Oneven weken

In de weken dat Fenne en Tijn bij hun vader zijn, werk ik van 8.30 – 17.30 uur op kantoor en plan dan vaak tussendoor of ‘s avonds afspraken in. In die weken plan ik ook mijn adviesdagen in een groep. Dan vind ik het geen probleem als we een uur uitlopen omdat er nog veel vragen zijn of omdat iemand de content niet klaar heeft. Ik blijf dan net zolang tot de ondernemer tevreden naar huis gaat. Meer informatie over de adviesdagen in groepsverband? Klik dan hier. Lees in dit blogartikel of mijn kinderen het erg vinden dat ze een carrieremama hebben.

Wat is jouw favoriete vakantieland?

Ik heb in het verleden altijd heel veel gereisd en ben dan ook heel graag weg. Een werkgever zei ooit tegen mij: “jij voelt je overal thuis op deze wereld volgens mij”. Dat klopt ook wel. Ik reis ook graag alleen en vind het geweldig om in een land de cultuur te proeven. Ik kom graag in Dubai. Daar heeft mijn bedrijf Zomerzoen kinderbedden geleverd aan hotels. Lees hier als je meer weten over hotspots in Dubai? Maar vorig jaar zijn we op Vlieland geweest. Dat was ook super, net zoals Ibiza. Dat eiland heeft me echt verrast. Ik had verwacht dat het dor zou zijn maar niets was minder waar. Lees hier over mijn Ibiza tips.

Heb jij nog dromen?

Zeker heb ik die. Ik droom ervan om samen met een camper door Europa te toeren als de kinderen groter zijn. En op elke plek in de wereld die wifi heeft, kan ik werken voor mijn klanten of social media advies geven. Ook zou ik heel graag het Noorderlicht willen zien. In januari 2019 ga ik, als alles doorgaat, naar Lapland.

Ben je bang voor iets?

Deze vraag werd me meerdere keren gesteld. In de tijd dat ik nog een fysieke winkel had met mijn Zomerzoenproducten, was ik regelmatig bang dan een mafkees de winkel zou overvallen. Dat was echt een opluchting toen ik het pand verkocht had. Nu ben ik eigenlijk nergens meer bang van. Oh ja van 1 ding wel: alles wat veren heeft.

Dam in Amsterdam

Zet mij op de Dam in Amsterdam en dan kun je echt lachen. Hoe dat zo gekomen is? Ik was een klein meisje van een jaar of 7 toen ik op zondagochtend in de woonkamer zat te kleuren. We hadden net een nieuw huis gebouwd en mijn vader had nog geen tijd gehad om een rooster op de schoorsteenkap te maken. Een kraai had het gat gevonden en fladderde om mij in de woonkamer terwijl mijn ouders nog in bed lagen. Ik vermoed dat ik vreselijk gekrijst heb en sindsdien ben ik dus bang van alles wat veren heeft.

Wat doe je graag in je vrije tijd of heb je die niet?

Eigenlijk heb ik best veel vrije tijd omdat ik heel structureel ben. Ik denk dat mijn kinderen hun moeder vaker zien dan menig ander kind. Me-time met mijn kinderen en met vriendlief (plus bonuskids) staat toch wel het allerhoogste op mijn lijstje. Verder lees ik graag en kijk ik graag series (thrillers). Ook kook ik heel erg graag. Omdat ik diabeet ben, eet ik koolhydraatarm en veel is nog niet in de winkel te koop en maak ik zelf. Daarnaast frutsel ik graag. Geef mij een kandelaar van Action en een verfkwast en ik ben erg gelukkig. In het weekend wandel ik graag op de hei of in het bos. Ik heb dat nodig om mijn hoofd leeg te maken. Daar bedenk ik ook vaak vette acties voor mijn klanten. Als social media queen, werk ik nl. ook voor een aantal klanten. Ik maak hun content voor hun social media kanalen.

In welk merk auto rijd de social media queen?

Ook een leuke vraag. Ik rijd graag in een mannenauto. Dat heeft ook te maken dat ik veel alleen op de weg zit, voor mijn bedrijf rijd ik heel Nederland en België door, en dat ik me veilig voel in een grotere auto. Ik heb een paar keer in mijn leven een ongeluk meegemaakt en ben er mede door die wat grotere auto goed vanaf gekomen.

Is het feit dat jij vrouw bent een voordeel of nadeel?

Ik denk dat het een voordeel is dat ik vrouw ben in een mannenwereld. Zo voelt ik dat tenminste. Maar wel alleen als blijkt dat je ook heel veel kennis hebt. Ik weet nog dat ik 15 jaar geleden alleen een bijna nieuwe mannenauto ging kopen bij de Audidealer in Delft. Toen ik accoord ging met alles, meldde de verkoper mij dat ik het contract moest overleggen aan mijn werkgever? Dat zijn dingen waar ik niet zo goed tegen kan als je door een man niet serieus wordt genomen.

Wat is je mooiste foto ooit?

Ik heb heel veel favoriete foto’s en maak voor Fenne en Tijn elk jaar een mooi fotoboek met de mooiste foto’s, leukste uitspraken en rapporten. De boeken dienen vaak als inspiratie binnen onze familie en bij mijn vriendinnen. Ik denk dat mijn allermooiste foto deze is: de Sjeik Zayed Moskee in Abu Dhabi. Ik maakte deze foto echt in een paar seconden omdat er overal veiligheidsmensen stonden die zeiden dat ik door moest lopen. De weerspiegeling in het water vind ik zo mooi.

Dubai hotspots De Ondernemende Vrouw abu dhabi

Hoe ben jij groot geworden als social media queen?

Deze vraag kreeg ik afgelopen jaren heel vaak. Ooit had ik meer dan 1 miljoen likes op Facebook op 8 verschillende pagina’s. Totdat ik gehacked werd. Aan dat moment wil ik liever niet terugdenken want daar word ik weer verdrietig van. Ik was 4 jaar beziggeweest om die likes op te bouwen en was in 1 keer bijna alles kwijt. Mijn startegie om veel te bereiken met social media is dat alles draait om content. Als jij weet wie jouw doelgroep is, wanneer deze online is en wat de doelgroep wil zien dan ben je al een heel eind. Omdat ik zoveel vragen hierover kreeg ben ik in 2018 met De Ondernemende Vrouw begonnen en leer ik ondernemers nu alles over Facebook- en Instagrammarketing. Ik deel mijn kennis op adviesdagen die je alleen af kunt nemen of in groepsverband. Mijn grote kracht is dat ik je echt bij de hand neem en samen met jou die content maak voor de komende 6 maanden. Wil je meer weten over zo’n dag? Lees het hier.

Ben jij een staander of een zitter?

Ik wist in eerste instantie niet helemaal wat met deze vraag bedoeld werd maar het blijkt iets te zijn van Radio538. Of ik ga staan of lekker blijf zitten als een vliegtuig geland is. Ik ben dus een zitter en ga als laatste het vliegtuig uit. Ik vind het absoluut nutteloos om te gaan staan totdat je naar buiten mag.

Brabantse groet,

Angeliek Nelissen

Wil je meer blogartikelen lezen van De Ondernemende Vrouw? Klik dan hier.

Of van mijn andere bedrijven Zomerzoen en KusTerug. Klik hier voor de blogs van Zomerzoen en hier voor de blogs van KusTerug.

Heb jij nu goede ervaringen met Instagram marketing en wil je hierover meepraten? Je mag altijd een reactie hieronder plaatsen en ik ben heel blij als je het artikel wilt delen op social media.

Heb jij nu ook een vraag voor De Ondernemende Vrouw (social media queen)? Je mag me een mail sturen dan ga ik jouw vraag in dit artikel beantwoorden.