tips voor startende ondernemers De Ondernemende Vrouw

Tips voor startende ondernemers

Tips voor startende ondernemers: In 2003 startte Angeliek Nelissen, De Ondernemende Vrouw haar eerste eigen bedrijf. Ze had al jarenlang haar kleine meisjesdroom en ging deze nu ten uitvoer brengen (lees er hier meer over). Ze ging op 1 november 2003 naar de Kamer van Koophandel in Eindhoven. Op dat moment startte haar ondernemersavontuur. Maar wat ze zich niet gerealiseerd had, was dat er zoveel bij ondernemen komt kijken. Ze zocht naarstig naar iemand die haar kon adviseren. Deze persoon heeft ze nooit kunnen vinden. Er waren wel bedrijfscoaches maar niemand had praktijkervaring. Niemand had zelf ervaren met welke strubbelingen je als starter om moet kunnen gaan. Hoe je een bedrijf verder kunt laten groeien naar een succesformule.

#tips voor startende ondernemers: houd focus

Zorg altijd dat je een duidelijke focus houdt. Ik spreek heel veel startende ondernemers en ze zijn gretig. Hebben heel veel ideeën maar weten niet zo goed hoe ze deze allemaal moeten gaan uitvoeren. Maak een planning en spreek met jezelf af dat je per kwartaal maar 1 idee mag gaan uitvoeren. Focus je op dat doel. Veel startende ondernemers die ik spreek willen teveel en ook meteen. Ik herken dat ook van mezelf uit mijn beginperiode. Pas toen ik mijn ideeën ging doseren, groeiden mijn bedrijven veel harder. Jouw klant voelt namelijk ook de rust in jouw hoofd en de rust die jij uitstraalt en zal daardoor veel sneller zaken met je gaan doen.

#tips voor startende ondernemers: social media strategie

Afgelopen 3 maanden sprak ik veel starters en echt niemand had een goede social media strategie. Ze bedenken ‘s morgens een bericht en plaatsen dat dezelfde dag nog op Facebook of Instagram. Maar wat gaan ze de volgende dag plaatsen? Dat bedenken ze morgen wel weer. Als jij een duidelijke contentplanning maakt dan geeft je dat heel veel rust in je dagelijkse leven als ondernemer. Gebeurt er een keer iets bijzonders, dat je graag wilt delen met jouw doelgroep, dan plaats je dat gewoon extra op die dag. Wil jij GRATIS TIPS voor jouw Facebookpagina? Je mag je hier aanmelden dan krijg je PDF-download met tips toegestuurd.

#tips voor startende ondernemers: vraag hulp

Wat zou ik 15 jaar geleden blij geweest zijn met 1 of 2 uurtjes hulp per maand. Iemand aan wie ik al mijn ondernemersvragen zou kunnen stellen en die mij vanuit zijn/haar ervaring antwoorden gaf. Ik heb er in mijn beginjaren naar gezocht maar kon echt niemand vinden. Vaak ben je met 1 of 2 uurtjes per maand al geholpen. Neem deze kosten mee in je budget. Iemand met een lange ervaring als ondernemer kan jou ook helpen om via zijn/haar netwerk contacten te leggen waardoor sommige zaken in een stroomversnelling zullen gaan. Heb je behoefte aan hulp? Ik help je graag via Skype of face-to-face in Gemert. Zorg van tevoren dat je je vragen helder hebt zodat je de tijd die je betaalt ook optimaal benut.

#tips voor startende ondernemers: denk na over je prijsstelling

Nog iets wat ik heel vaak tegenkom maar dan voor mijn bedrijf KusTerug is dat er niet nagedacht is over de prijsstelling als je als groothandel gaat verkopen. Waar gaat dit mis? Je levert B2C (aan consumenten dus). Je hebt je marge gebaseerd op verkopen die je zelf realiseert. Maar wat zou er gebeuren als je bijvoorbeeld via 25 dealers jouw producten zou kunnen verkopen. Dan kan het ineens heel hard gaan met jouw bedrijf. Bij KusTerug zijn wij dealer van heel veel merken en verkopen wij deze op basis van dropshipment. Wekelijks krijg ik gemiddeld 7 aanvragen of we dealer willen worden. Als ik dan vraag naar de marge dan is mijn marge soms nog minder als het bedrag dat ik aan omzetbelasting moet afdragen. Denk bij het begin van de start van je bedrijf goed na of je alleen B2C gaat leveren of ook B2B. In het laatste geval: pak extra marge op je product want jouw dealer wil ook wat verdienen.

Lees hier verder over tips voor startende ondernemers:

Volg jij me al op Instagram? Dagelijks deel ik via mijn stories ook GRATIS TIPS

Volg je me al in mijn Facebookgroep? Ook daar deel ik heel veel gratis tips en mag je regelmatig jouw bedrijf GRATIS promoten onder mijn 170.000 Facebooklikes.

Bekijk mijn trainingsaanbod. Klik hier. Nieuw is mijn Instagramtraining.

Wil je mijn andere blogartikelen lezen? Hoe ik mama ben van 2 geweldige kids en 3 bedrijven run? Klik hier.

Op 1 november 2003 startte ik als ondernemer. Lees hier wat ik afgelopen 15 jaar gedaan heb.

Wil je meepraten over tips voor startende ondernemers ? Laat een reactie hieronder achter of mail me op info@deondernemendevrouw.nl