Welke bank kies ik als ondernemer

Welke bank kies ik als ondernemer

Welke bank kies ik als ondernemer
Sinds 2003 ben ik ondernemer en heb ik heel wat banken getest. In dit blog neem ik je mee naar mijn zoektocht “welke bank kies ik als ondernemer”.

Welke banken zijn er & welke bank kies ik als ondernemer

In Nederland hebben we niet zoveel verschillende banken. De meeste ervan zul je wel kennen:
Abn Amro
ASN
Bunq
DHB
Ing (voorheen Postbank)
Knab
Rabobank
SNS
Triodos
en dan nog een aantal wat kleinere banken.

Waar startte ik met bankieren als ondernemer?

Toen ik in 2003 mijn onderneming startte begon ik bij de Rabobank. Een traditionele bank met fysieke kantoren. Maar na een aantal jaar werden die kantoren vanwege bezuinigingen gesloten. Telkens als ik iets wilde regelen, moest ik daarvoor 35 minuten heen en 35 minuten terugrijden. Soms moest ik dan alleen mijn paspoort laten zien en dan kon ik weer huiswaarts.
Dat voelde voor mij, als online ondernemer, toch niet meer helemaal goed. Ik vond het vaak ook zo jammer van mijn tijd. Ik besloot een rekening bij de Abn Amro te openen en dat vond ik destijds wat gemakkelijker werken.

Ommekeer in 2017

In 2017 verkocht ik mijn bedrijfspand dat ik ooit bouwde. Vanaf die tijd ging ik verder als 100% online ondernemer. Ik vond dat het tijd was voor een nieuwe bank en kwam bij de Knab bank uit. Een bank die alleen maar online te vinden is. En ze hebben nog meer voordelen.

Voordelen van de Knab-bank

* Take it easy
Bij de Knab bank gaat alles zeer gemakkelijk. Wil je een nieuwe rekening openen ‘s avonds om 21.13 uur? Geen probleem bij de Knab. Alles gaat online en omdat ze al jouw gegevens al hebben van het openen van je eerste rekening, gaat een volgende rekening echt heel erg eenvoudig.
* Vragen via chat
Heb je een vraag dan hebben ze een chatfunctie en die wordt zelfs in het weekend beantwoord.
* Omzet verdelen
Ik verdeel al jarenlang mijn omzet en daardoor heb ik nooit een geldprobleem. Dat gaat ook heel gemakkelijk bij de Knab. Alles wat binnenkomt verdeel ik en daar koop ik bv. weer aandelen van. Of mijn tiny house op de Veluwe dat ik verhuur. Ik maak elke keer een nieuwe rekening aan en dat kost bij de Knab niets extra’s.
* Koppelen met de boekhouding
Ik heb vorig jaar mijn boekhouding en de Knab gekoppeld waardoor heel veel boekhoudkundige taken automatisch gaan. Zo gemakkelijk en simpel. Dat bespaart me ongeveer 5 uur per maand werk.
Ik laat je zien hoe de Knab-bank werkt samen met mijn boekhoudprogramma Moneybird.
Bekijk hier mijn korte uitleg over het boeken van de bank en wat ik zo handig vind aan Moneybird gekoppeld aan Youtube.

Overweeg jij een rekening bij de Knab-bank? Ik heb iets leuks voor jou.

Overweeg jij nou ook een rekening bij de Knab-bank? Ik heb wat extra’s voor je bedongen. Als je via onderstaande link een rekening opent bij de Knab dan krijg je een extra lange periode om te bekijken of deze bank bij je past.
Het einde van het boekhoudjaar nadert. De meeste ondernemers doen hun boekhouding per jaar (je kunt ook van 1 juli t/m 30 juni doen). Nu is het de beste periode om over te stappen. Wil jij een proefperiode Moneybird? Ook daar heb ik wat extra’s voor je geregeld.

Hoe laat ik mijn geld groeien?

Mijn VIP-groep leer ik hoe ze hun geld kunnen laten groeien. Maar ook hoe ze nooit meer schrikken van een BTW-aangifte. Wil jij dat nou ook? Ik heb een online cursus gemaakt waarin ik jou alles leer over geld.

Ik hou van geld. Geld is belangrijk om mijn bedrijf te laten groeien en me lekker in mijn vel te laten zitten. Afgelopen jaren kocht investeerde ik niet alleen in mezelf en mijn bedrijf maar ook in mijn tiny house op de Veluwe voor de verhuur en aandelen.

welke bank kies ik als ondernemer

 

Hoe laat ik mijn geld groeien? 4-daagse online cursus

———–

Volg jij mij al op Instagram?

Dagelijks deel ik tips om te groeien op Instagram en ondernemerstips: check hier Instagram van De Ondernemende Vrouw

 

Of luister mijn podcasts voor ondernemersinspiratie

Podcasts De Ondernemende Vrouw op Spotify

Podcasts De Ondernemen Vrouw op iTunes