Welke boekhoudprogramma's zijn er voor zzp'ers

Welke boekhoudprogramma’s zijn er voor zzp’ers

 

Als je ZZP’er bent, is je werkweek waarschijnlijk al druk genoeg met het runnen van jouw business. Acquisitie, resultaat behalen voor je opdrachtgevers, netwerken en zo zijn er nog 101 dingen waar je allemaal mee te maken krijgt als je net als ZZP’er aan de slag bent gegaan. Regelmatig krijg ik de vraag: “Angeliek, welke boekhoudprogramma’s zijn er voor zzp’ers“?

 

Welke boekhoudprogramma kies je?

Welke boekhoudprogramma voor jou als beste uit de bus komt, is geheel afhankelijk van jou als ondernemer. Het boekhoudpakket wat voor het ene bedrijf werkt, is wellicht niet het pakket waar het andere bedrijf graag mee wil werken. Tegenwoordig kun je bij alle online boekhoudpakketten een gratis periode het pakket proberen en testen. Dat vind ik heel fijn werken. Toen ik begin 2019 overging naar een nieuw boekhoudpakket heb ik 3 pakketten getest. Bij het eerste pakket hadden, mijn technisch manager en ik na 1 dag al in de gaten dat dit pakket niet al onze wensen kon vervullen. Ik ben namelijk ook nog eigenaar van de webwinkel KusTerug. In deze webwinkel komen heel veel orders binnen die met 1 druk op de knop gefactureerd moeten worden en direct in ons boekhoudprogramma terecht moeten komen. Bij het eerste pakket dat we gingen testen, werkte dat niet. Daarbij had de backend, de achterkant van het boekhoudprogramma een gedateerde uitstraling (vonden wij). Het 2e pakket vonden wij ook minder fijn werken omdat dit niet realtime was en pas bij het 3e pakket werden we uitermate gelukkig.

 

Hoe weet ik welke boekhoudpakketten er op de markt zijn?

Omdat ik deze vraag dus bijna dagelijks krijg van ondernemers, ben ik op zoek gegaan naar een vergelijkingstool die je echt kan helpen. Op deze manier kun je vrij snel alle opties vinden en een goede keuze maken.

 

 

Shoppingtips

Lees meer

  1. waarom groeit jouw social media niet?
  2. ondernemen en chronisch ziek zijn
  3. interessante boeken voor jou als ondernemer 

 

Heb jij nog een tip die we kunnen toevoegen in dit artikel Welke boekhoudprogramma’s zijn er voor zzp’ers? Laat dan een bericht hieronder achter.