de ondernemende vrouw viert weekend

Mijn werkweek duurt zo lang…

Dat hoorde ik een ondernemer onlangs zeggen. De ondernemer in kwestie had al 18 jaar zijn eigen bedrijf en zat een beetje vastgeroest. Hij was niet meegegaan met het digitale tijdperk. Hij geloofde altijd wel dat zijn klanten toch naar zijn winkel zouden komen. Een misvatting dus. Klanten liepen zijn winkel voorbij en konden online ook niet bestellen want deze meneer had geen website en van sociaal gedoe moest hij al helemaal niks hebben (zoals hij het zelf omschreef). Totdat hij mij vroeg om advies. In tranen deed hij zijn verhaal. Hij haalde geen energie meer uit zijn eigen onderneming die hij jarenlang met heel veel passie had vormgegeven. De rek was eruit.

Ik ben zo stom geweest

“Ik ben zo stom geweest Angeliek, ik dacht dat ik trouwe klanten had, maar nu kopen ze bij de concurrent die wel op Facebook en Instagram zit”. Het voelde voor hem ook een beetje als verraad. Klanten die sinds jaar en dag in zijn winkel kwamen, zag hij niet meer. In het dorp waar hij woont maar waar ook zijn winkel gevestigd is, kijken zijn ex-klanten naar de grond als ze hem tegenkomen. Enfin… hij wil dus heel graag mijn advies of zijn bedrijf nog te redden is.

Nadenken over marketingadvies

Voordat ik een eerlijk antwoord geef, wil ik graag eerst zelf e.e.a. onderzoeken, moet het borrelen in mijn hoofd om tot de beste oplossing voor mijn klant te komen. Ik neem jullie even mee terug naar mijn weekend.

senza pari toetje

De ondernemende vrouw viert weekend

Zoals ik al vaker in mijn blogs laat weten, is het weekend heilig bij mij. Dat breng ik door met de mensen waar ik van hou. Quality time… Ik hou ervan. Het weekend begon op vrijdagavond tijdens een American dinner in ‘s-Hertogenbosch. Vriendlief heeft een kookclub met een aantal vrienden waarbij iedereen om beurten eens in de 3-4 maanden een avondvullend programma samenstelt. The 4th of July was deze keer het uitgangspunt. Een heerlijke avond met top gerechten van de BBQ, muziek, gelach en een lekker wijntje.

usa party

Op zaterdag heb ik vriendlief (wij wonen door ons samengestelde gezin in 2 huizen) beloofd om mee zijn veranda te schilderen dus sta ik al vroeg met kluskleren bij hem op de stoep of liever gezegd in de veranda;-) Na een paar uur schilderen vind ik het mooi geweest. Het is warm buiten en de muur is vrij grof. Hard werken dus met mijn schilderskwast.

cadeautje mirthe

Mijn kleinste nichtje wordt alweer 3 jaar en “tante” Angeliek heeft een gaaf tasje met een hondje erop meegenomen van de Ibiza markt. Daar was ik in de meivakantie met mijn kinderen. Lees hier over onze Ibiza avonturen. Het tasje valt goed in de smaak en na een heerlijk kinderfeestje wandelen Joris en ik richting centrum en eten we heerlijk bij de Italiaan in het dorp.

de ondernemende vrouw eet italiaans

Een verrassing was het toen we zagen dat “Deurne zingt mee” voor deze avond gepland was… Heerlijk de hele avond meezingen met klassiekers. Omdat mijn moeder en stiefvader ook vaak gezellig op een terras zitten (mijn echte vader stierf toen ik een klein meisje van 7 was), app ik ze even of ze ook onderweg zijn. Ook mijn oom en tante sloten aan. Mijn oom is pas een bedrijf begonnen samen met mijn stiefvader en verbaast zich over de bezoekersaantallen op mijn blogpagina’s. Leuk hoor, mensen inspireren.

Weer laat naar huis

We gingen wat later naar huis dan gepland maar het was dan ook erg gezellig. Zondag werd echt een lazy Sunday met uitslapen, heerlijk ontbijten in de tuin en toen op naar Thorn. Dat mooie kleine witte stadje in Limburg.

de ondernemende vrouw in thorn

thorn

thorn II

thorn III

We hebben heerlijk rondgelopen en aten Limburgse vlaai. Daarna gingen we op naar de Maas. Ik word altijd rustig van het staren naar golfjes en we hadden een tas vol met lekkere hapjes meegenomen. En daar op mijn handdoekje aan de Maas ging ik nadenken over die man die tegen mij zei: “Angeliek, mijn werkweek duurt zo lang”.

maas

Eén van de allerleukste eigenschappen van Joris vind ik wel zijn intelligentieniveau gecombineerd met zijn vlijmscherpe opmerkingen die me stof tot nadenken geven. En ik ben geloof ik niet de enige die dat een leuke eigenschap van Joris vindt, op het moment dat ik dit blog van tekst voorzie, is hij weer bij zijn collega’s vlakbij München waarbij hij techneuten uit alle delen van de wereld met elkaar mag verbinden. Joris en ik sparren samen over de meneer die het huilen nader staat dan het lachen.

vakantie lapland

Nadat ons camperavontuur onlangs in het water viel, willen we graag samen op vakantie en we maken een top 5. En je raadt het al… onze top 5 is nagenoeg hetzelfde: Lapland en het Noorderlicht, Canada, de Transsiberië Expres, China of Japan. We zijn nu een reis aan het boeken naar Lapland in januari. Heb je nog tips, dan houd ik me van harte aanbevolen.

Op maandag en dinsdag houd ik me bezig met de kwartaalafsluiting van Q2 voor de omzetbelasting van mijn BV’s maar tussendoor maak ik in mijn hoofd het plan voor de huilende ondernemer en ik bereid me voor op de adviesdag één op één die ik op donderdag geef aan een andere ondernemer. Ik heb zin in een lekker maar toch koolhydraatarm toetje (ik ben diabeet) en maakte dit. (roomkaas kloppen met slagroom en een beetje zoetstof, koolhydraatarme koekjes verkruimelen op de bodem en blauwe besjes).

de ondernemende vrouw eet koolhydraatarm

De adviesdag van De Ondernemende Vrouw

Op donderdag staat weer een adviesdag één op één gepland. Mijn adviesdagen vind ik echt de allerleukste dagen van de maand. De ondernemer bepaalt de onderwerpen voor deze adviesdag één op één. Zij wil graag de volgende onderwerpen aanspreken:

  1. Hoe bepaal ik concrete doelen?
  2. De omzet in 2018 is explosief gestegen t.o.v. 2017. Maar hoe zorg ik nu voor een verdere stijging in 2018 en 2019?
  3. Hoe combineer ik de drukte van het ondernemerschap met mijn 2 kinderen en man?
  4. Ik begrijp eigenlijk niets meer van het nieuwe algoritme van Facebook en wil ook graag weten hoe ik omzet uit Instagram Stories kan krijgen.

de ondernemende vrouw adviesdagde ondernemende vrouw adviesdag startde ondernemende vrouw lunch

 

Duidelijke onderwerpen en ik kan ook concrete tips geven om deze doelen te behalen. Het ochtendtraject van de adviesdag besteed ik aan punt 1 t/m 3 en in het gedeelte na de lunch pakken we punt 4 op. Ik weet dat een hardwerkende moeder graag in de zomervakantie zoveel mogelijk bij haar kinderen wil zijn. Daarom wil ik haar met een ingevulde contentkalender naar huis laten gaan. Zo kan zij lekker met haar kids vakantie vieren terwijl Facebook, Instagram én Google resultaten voor haar gaan boeken. De dag sluiten we allebei af met een goed gevoel en een mooie review.

Onlangs gaf ik ook een adviesdag in groepsverband. Deze vind je hier.

Op vrijdag plan ik altijd alle blogs in en dat zijn er deze week heel veel. Ik heb voor KusTerug een aantal vrouwen gevraagd om een gastblog te schrijven over wat er mis kan gaan tijdens een zwangerschap of bevalling. Uit de 383 aanmeldingen heb ik 5 vrouwen gekozen waarvan ik een artikel op onze blogs ga plaatsen. We starten de week met Lisa die in het kraambed in een psychose raakt. Lees hier haar artikel.

de ondernemende vrouw angeliek nelissen masterclass bloggen ploggen vloggen

Hoe trek je bezoekers naar je blog?

Elke week krijg ik een aantal keer de vraag hoe een blog nu precies bezoekers trekt. Mijn blogs trekken per maand 110.000 unieke bezoekers en 253.000 pageviews en deze aantallen groeien nog maandelijks. Ik ben pas in 2018 gestart met bloggen. Ik hoor je denken: “best veel toch 253.000 pageviews”?

De Ondernemende Vrouw organiseert blogmasterclass

Voor mij nog niet genoeg. Als je mij volgt op Instagram weet je dat ik dit jaar 1.000.000 pageviews wil halen. Elke dinsdag plaats ik een business video op mijn Facebookpagina en IGTV. Komende weken ga ik jullie ook inspireren met mijn tips om te bloggen en ploggen. Wil jij nu alles weten over deze vorm van contentcreatie die vooral Google ook heel erg fijn vindt (heel goed voor je SEO en je kunt je SEAbudget drastisch gaan verlagen), kijk dan eens naar mijn Masterclass Bloggen die ik geef op maandag 8 oktober. Tijdens deze Masterclass geef ik je concrete tips. Niet van die halve tips, die ik zelf een aantal keer kreeg toen ik zo’n Masterclass volgde. Nee, tips waarmee je direct de volgende dag aan de slag kunt. Hoe bouw je een blog op, hoe kom je aan bezoekers en waar moet je blog aan voldoen? Wil je meer weten over deze Masterclass? Klik hier.

De Ondernemende Vrouw helpt ondernemers met hun groei

En dan is het alweer vrijdagavond en tijdens de voetbalwedstrijd van onze Zuiderburen, krijg ik ineens een grandioos idee voor de meneer die zijn werkweek lang vindt duren. Ik pak een groot vel papier en ga mindmappen. Weet je niet wat het is? Ik zal er dinsdag in een filmpje alles over vertellen. Zo handig om je gedachten om te zetten in mindmaps en dit kan tevens een start zijn voor jouw blogartikelen.

Weet je waar ik nu heel blij van wordt? Als jij genoten hebt van dit blog en het deelt op social media. Dank je wel.

de ondernemende vrouw viert weekend

Lieve Brabantse Groet

Angeliek

 


Wil je meer blogartikelen lezen:

Lees hier over Chantal die na haar bevalling soms in een rolstoel zit.

Of over Ingrid die in een psychose raakt in haar kraambed. Lees hier.

Wil je weten hoe ik in 15 jaar tijd 3 succesvolle bedrijven opzette? Lees het hier.

Michelle is moeder van 2 kleine kids en dan staat haar leven stil. Haar man gaat dood. Lees hier haar verhaal.

Eva gaat trouwen en schrijft wekelijks een trouwblog. Je vindt het hier.

En Bo is zwanger en schrijft blogs met als onderwerp: Auw ik ben zwanger. Je leest ze hier

Fruitvliegjes in de zomer. Hoe kom je ervan af? Klik hier.

De beste ijssalons in Nederland vind je hier.

En ga je nu BBQ’en komende dagen? Dan vind je hier de lekkerste gerechten.

Last but not least hebben we 2 leuke winacties.

In de zomervakantie wil Joan iemand blijmaken met een muurschildering. Heb jij een kinderkamer die nodig een oppepper kan gebruiken? Lees hier hoe je kans maakt.

Of wil je graag een woonplaatsposter of kinderkamerposter winnen? Hier lees je hoe je kans maakt.

Sjoerd en Rianne delen hun huishoudboekje. Lees hier wat zij wekelijks uitgeven.

musthef mannenarmbanden 4 armbanden in 1 fotoHeb jij onze nieuwe collectie armbanden voor de stoere man al gespot? Nu € 10 welkomskorting. Je vindt de collectie hier.

En last but not least wens ik jou een geweldige werkweek toe. Laat het nooit gebeuren dat jij net als de meneer die ik afgelopen week ontmoette denkt: “mijn werkweek duurt zo lang”. Ga eerder zoeken naar een nieuwe uitdaging voordat het echt te laat is.