De 7 zonden van De Ondernemende Vrouw

Dagelijks ontvang ik op mijn social media kanalen (Facebook en Instagram) heel veel uiteenlopende vragen om te beantwoorden. Super leuk dat jullie zoveel over mij willen weten. Ik heb de antwoorden gebundeld in 7 onderwerpen. Lees hier alles over: De 7 zonden van De Ondernemende Vrouw.

IJdelheid

De 7 zonden van de ondernemende vrouw tafel

Al mijn hele leven lang ben ik best ijdel. Goed dat ik dat van mezelf weet toch? Ik kijk eigenlijk altijd wel in een spiegel als deze ergens hangt. Ik vind het ook fijn om er verzorgd uit te zien en ik vind ook wel dat dit bij mijn werk hoort. Nu ik richting de 50 ga, vind ik het nog belangrijker om aandacht aan mijn uiterlijk te besteden. Mijn idee is om in mijn huis een wandje te maken met allemaal kleine spiegeltjes gekocht in elke plaats in het buitenland waar ik komende tijd naartoe ga. Eens kijken of ik ergens in Lapland een mooi spiegeltje kan vinden;-)

Luiheid

De 7 zonden van de ondernemende vrouw menukaart

Leuke vraag deze week van iemand die mij al lang volgt op Instagram en voornamelijk mijn stories daar bekijkt. Ze vroeg zich af of ik wel eens lui ben. Ze kreeg namelijk de indruk dat ik altijd heel erg druk ben. Ik kan echt wel heel lui zijn bijvoorbeeld op zaterdagmiddag. ‘s Morgens heb ik dan op het voetbalveld gestaan bij Tijn en dan vind ik het heerlijk om ‘s middags lekker op de bank een boek te lezen. Ook ben ik vrij lui als ik een drukke dag gehad heb en ‘s avonds mijn me-time momentjes pak. Hier schreef ik onlangs een artikel over. Lees het hier.

Gulzigheid

Ik heb de neiging om alles in me op te nemen. Als ontwerper van de kinderkamers van Zomerzoen ben ik in mijn hoofd altijd bezig om het meest perfecte plaatje te laten ontstaan. Ook op vakantie kan ik heel gulzig alle informatie opzuigen. Ook in het opzetten van nieuwe bedrijven ben ik gulzig. Ik ben nu eigenaar van 3 bedrijven en het 4e borrelt alweer in mijn achterkamer. Soms denk ik: “doe nu eens niet zo gulzig Angeliek”. Om rust in mijn hoofd te krijgen ga ik graag naar zee. De golven maken me heel rustig (ook met slecht weer) en het bos vind ik ook zo lekker. Vooral in de herfst met al die mooie kleuren. Vorig jaar kocht ik een huis tegen een bos aan. Ik vind het zo lekker om met regen en wind aan mijn keukentafel te zitten en de blaadjes op neer te zien deinen.

Woede

Boos word ik om oneerlijkheid of situaties die ontstaan waar ik niets aan kan doen, maar waar ik wel middenin zit. Zoals afgelopen jaar het gedoe met een boekhouder die weigerde een overdracht te doen. En dat allemaal nadat hij mij 12 jaar als klant tot zijn klantenkring mocht rekenen en al die tijd vette rekeningen stuurde. Er moest zelfs een advocaat aan te pas komen om de overdracht te regelen. Daar kan ik echt woedend om worden. Of het moment 2 jaar geleden. Ik had ruim 1 miljoen likes op Facebookpagina’s en werd gehacked. In die tijd was Facebook echt onbereikbaar. Van dit soort dingen kan ik dus echt boos en verdrietig worden. Lees hieronder verder over: De 7 zonden van De Ondernemende Vrouw

Lust

De 7 zonden van de ondernemende vrouw Lust

Qua eten lust ik werkelijk alles. Ik vind het heerlijk om op vakantie alles uit te proberen en in lokale eettentjes heerlijk te eten. Thuis kook ik ook graag zoals vorige week voor vrienden een 8 gangen Italiaans menu. Dagenlang ben ik dan bezig om mooie tafelversiering te maken en een lekker menu uit te denken. De foto’s in dit blog zijn genomen net voordat we aan tafel gingen. Waar je me ‘s nachts voor wakker kunt maken zijn een frietje met, broodje verse carpaccio met truffelmayo en sushi. Een frietje met is voor mij ‘s nachts not done. Ik leef al 14 jaar met een chronische ziekte en dat combineert niet met een koolhydraatrijk frietje ‘s nachts. Wil je weten wat mijn ziekte is? Je leest het in dit blog.

Jaloers en de 7 zonden van de Ondernemende Vrouw

Jaloers ben ik eigenlijk nooit. Ik vind het altijd prachtig om te zien als iemand zijn dromen omzet in concrete plannen en juich dan het hardste mee als iets een groot succes wordt. Heerlijk vind ik dat. Nu ik dit schrijf ben ik misschien wel een ietsiepietsie jaloers op mensen die hun bedrijf verkocht hebben en het wat rustiger aan kunnen doen. Als alleenstaande moeder moet ik mijn eigen boterham verdienen zonder hulp van een man. Het lijkt me soms wel eens heerlijk om 1 van mijn bedrijven te verkopen en hiermee bijvoorbeeld een vakantiehuisje te kopen zodat dit elke maand geld genereert maar ook een goede investering is voor mijn pensioen. Soms lees ik op social media van die verhalen van zakenvrouwen die dit dus gedaan hebben en daar ben ik dan wel een beetje jaloers op. Maar och, mijn tijd komt nog wel.

Hebzucht

De 7 zonden van de ondernemende vrouw hebzucht

Ik kan soms tijden heel hebberig zijn. Nieuw tasje, nieuwe kleren, schoenen of een andere tv of auto. Dat zijn de tijden dat ik het me kan veroorloven. In de tijden dat dit niet kan, vind ik het ook geen probleem om zuinig te leven. Hebberig word ik wel van een mooi servies, mooie oorbellen, kekke laarsjes of een mooie tas. Ook in mijn interieur ben ik hebberig. Het ziet er bij mij altijd wel stylish uit (al zeg ik het zelf). Maar ik kan ook ongelooflijk blij zijn met een kandelaar van Action die ik dan zelf weer helemaal pimp zodat het lijkt of deze € 63 kostte;-).

 

 

Lieve Brabantse groet,

Angeliek Nelissen

Bekijk mijn trainingsaanbod. Klik hier.

Wil je mijn andere blogartikelen lezen? Hoe ik mama ben van 2 geweldige kids en 3 bedrijven run? Klik hier.

Op 1 november 2013 startte ik als ondernemer. Lees hier wat ik afgelopen 15 jaar gedaan heb.

Wil je meepraten over De 7 zonden van De Ondernemende Vrouw ? Laat een reactie hieronder achter of mail me op info@deondernemendevrouw.nl