druk druk druk De Ondernemende Vrouw

Druk, druk, druk

Afgelopen 7 weken was ik druk druk druk. Naast de 3 bedrijven die ik zelf run, werk ik ook nog voor opdrachtgevers en ben ik een alleenstaande moeder die voor haar kinderen moet zorgen. Je kent het wel: halen en brengen naar clubjes, ouderavonden maar ook het buiten zetten van de vuilnis, bellen met verzekeringen en de auto naar de garage brengen. Dat gaat eigenlijk altijd goed omdat ik heel goed kan plannen. Maar afgelopen weken moest onze nieuwe webwinkel van Zomerzoen gevuld worden met unieke content die vindbaar is in Google. Dat wilde ik zelf doen om tot het beste resultaat in Google te komen. Dat was toch net even iets meer werk dan mijn 40-urige werkweek aan kon. Lees hieronder mijn tips hoe ik goed voor mezelf zorg in drukke tijden.

#tip 1: Kwartiertje eerder opstaan

In tijden dat druk druk druk de klok luidt voor mij, start ik de dag heel erg rustig door een kwartiertje eerder de wekker te zetten. Zo kan ik met een kop koffie even het journaal kijken.

#tip 2: Gezonde smoothie

Als ik erg druk ben, werk ik graag thuis. Dan ben ik meer productief dan op kantoor waar toch afleiding is van anderen. Heel fijn is het dat ik dan een lekkere smoothie kan maken. Favoriet is eentje met spinazie, mango en een beetje gember.

# tip 3: Powernap (druk druk druk)

Sinds de geboorte van mijn oudste dochter ben ik diabeet. Voordat ik Tijn van school haal, doe ik vaak een korte powernap. Diabetes en het heel erg druk hebben, past eigenlijk niet bij elkaar. Mijn suikerspiegel danst dan de hele dag en dat is naast lichamelijke klachten ook heel erg vermoeiend. Door de powernapjes kan ik lange werkdagen beter volhouden. Omdat ik thuis werk, is het gemakkelijk om even kort mijn ogen dicht te doen.

Ik schreef een blogartikel over ondernemen en chronisch ziek. Je leest het hier

Ik schreef voor mijn bedrijf Zomerzoen een artikel over powernaps. Klik hier om te lezen.

# tip 4: Maak het jezelf gemakkelijk

In drukke tijden, maak ik me niet zo druk over het avondeten. Een lekker gezond broodje hamburger met champignons, tomaat, paprika vinden wij allemaal heerlijk. Ik ben fan van verse soepjes en maak altijd wat extra. Dat vries ik in in boterkuipjes. Zo hebben we in tijden van druk druk druk toch een lekker vers soepje.

#tip 5: Rondje wandelen

Na het avondeten loop ik even een rondje. Gelukkig wonen wij dicht tegen een bos aan. Even een half uurtje de heerlijke bosgeur opsnuiven vind ik heerlijk. Na het wandelrondje ga ik nog even terug naar kantoor (nou ja… de keukentafel). Ik ben dan weer lekker fris en nog even erg productief.

# tip 7: Bad met citroen/gember thee

Als het einde van mijn werkdag in zicht is, laat het bad vollopen met lavendelolie. Dat vind ik zo lekker ruiken. Laatst heb ik een badplank laten maken. Ik zet mijn laptop daarop en kijk Netflix. Dat is voor mij erg ontspannend. Mijn telefoon gaat dan op stil en leg ik op de trap neer. Zo word ik niet gestoord tijdens mijn badritueel. Voordat ik ga slapen, drink ik een kop verse citroen/gember thee. Het is erg gezond en ik kan hier heerlijk van slapen.

Wil jij weten wat de top 10 voor vrouwen is op Netflix: klik hier

 

Lieve Brabantse groet,

Angeliek Nelissen

Bekijk mijn trainingsaanbod. Klik hier.

Wil je mijn andere blogartikelen lezen? Hoe ik mama ben van 2 geweldige kids en 3 bedrijven run? Klik hier.

Op 1 november 2013 startte ik als ondernemer. Lees hier wat ik afgelopen 15 jaar gedaan heb.

Wil je meepraten over druk druk druk ? Laat een reactie hieronder achter of mail me op info@deondernemendevrouw.nl