kunnen vrouwen ondernemen Angeliek Nelissen

Kunnen vrouwen ondernemen?

Na een drukke week vind ik het altijd best lekker om even in de tuin te werken op zaterdagochtend. Wat plantjes verzetten van de grijze potten naar het stukje tegen het bosje aan. Daarna lekker douchen en op naar de bioscoop in Eindhoven naar Pablo Escobar. Indrukwekkende film was het. Deze week kreeg ik 2 keer de vraag: “kunnen vrouwen ondernemen“. Kennelijk twijfelen mannen hieraan dus tijd om dit vooroordeel uit de weg te ruimen. Natuurlijk kunnen vrouwen ondernemen! Zo. Dat is gezegd.

kunnen vrouwen ondernemen Angeliek Nelissen


tuin werken

 

angeliek nelissen sunday breakfast

Zo fijn vind ik het als we op zondag lekker de dag kunnen beginnen met een ontbijtje in de tuin.

nuchter bloed prikken

Maandag start de dag met nuchter bloedprikken. Dat vind ik altijd een uitdaging. Door mijn diabetesmedicijnen moet ik ‘s morgens echt eten en dan kan het soms zo zijn dat je een uur moet wachten voordat je uiteindelijk aan de beurt bent om te prikken. Dat gevoel dat ik dan heb kan ik niet zo goed uitleggen maar is echt afzien. Gelukkig viel het deze keer mee en was ik een half uur later thuis een lekkere uitsmijter aan het bakken en kon ik ook mijn medicijnen innemen (eindelijk een rustige hartslag). Ik heb mezelf beloofd dat als mijn hele todo-list voor maandag klaar is om 16.00 uur, ik nog even naar Intratuin mag voor wat nieuwe kamerplanten (doelen per dag stellen). Daar word ik altijd zo blij van.

planten bij de ondernemende vrouw

Wat geven we de juf aan het einde van het schooljaar?

Vorig jaar hoorde ik dat een juf 13 bossen bloemen kreeg op de laatste schooldag om haar te bedanken voor het fijne jaar. De dag erna ging ze met vakantie en ze gaf alle bloemen aan de buurvrouw. Een bosje bloemen kost al snel € 8. Jammer dacht ik toen, dat de buurvrouw er nu plezier van heeft. Daarom heb ik dit jaar deze tas ontworpen voor de liefste juf of meester. Op veel scholen wordt € 1 – € 2 per kindje opgehaald en daarvan deze gave tas gekocht. Super oplossing. De tas bestel je hier. 

afscheidscadeautje juf of meester

 

Mijn schoonouders kregen dit jaar met hun verjaardag een dagje naar Soldaat van Oranje cadeau. Het was voor mij de eerste keer dat ik een hele dag met mijn schoonouders op pad ging (mooi moment om ze goed te leren kennen). Ik had de musical jaren geleden al een keer gezien maar de tweede keer was ie net zo mooi als de eerste keer. En wat hebben we genoten van de zee in Katwijk, het visje op het terras, de musical en daarna nog even een wandeling door Leiden en een heerlijk etentje op het terras aan het water. Wat een TOP-dag en wat een dierbare herinnering voor iedereen.

soldaat van oranje

de ondernemende vrouw bij soldaat van oranje

 

Het lijkt wel of dit een foto uit Toscane is maar deze is toch echt gemaakt in Leiden. Prachtige stad.

de ondernemende vrouw in leiden 0806

de ondernemende vrouw eet in leiden

 

Afgelopen week was ik ook heel erg TROTS. Lees hieronder waarom.

vaderdagarmband van KusTerug

de ondernemende vrouw armbanden vaderdag

Wat ben ik trots. Al een hele tijd droomde ik van een collectie sieraden voor de man bij mijn andere bedrijf KusTerug. Ik heb al zo vaak rondgekeken naar een stoere collectie die ook nog eens betaalbaar is. En deze heb ik nu gevonden. We introduceerden deze collectie afgelopen week en op woensdag en donderdg verkochten we elk uur gemiddeld 6 armbanden. Wat gaan we veel vaders blij maken met vaderdag. Wil je de collectie bekijken? Kijk dan hier. 

blog kusterug

Wat gaaf als we zo’n leuk bericht krijgen. Onze blogs bij Zomerzoen en KusTerug worden gigantisch goed gelezen. We zitten inmiddels op ruim 150.000 pageviews in 10 weken. Mijn doel is naar 1.000.000 pageviews te groeien. Dan tel ik pas een beetje mee in de blogwereld (heb ik zelf bedacht hoor;-). Maar we hadden een artikel over de leukste ijssalons in Nederland. Onze Facebooklikers hebben hun lekkerste adresjes doorgegeven. En dan een berichtje krijgen dat er echt omzet komt uit onze lijst is natuurlijk geweldig. De lijst vind je hier.

HERKENBAAR? Heb ik dadelijk een afspraak, knoei ik met de lunch op mijn hempje? Grrr….

angeliek nelissen ziekenhuis

Ben toch altijd een beetje zenuwachtig voor mijn 6-maandelijkse APK-keuring bij de internist. Ik doe heel veel om niet te hoeven spuiten met insuline (sinds de geboorte van Fenne, 14 jaar geleden, ben ik diabeet en heb een hartprobleem na het Hellp syndroom tijdens mijn zwangerschap en net na mijn bevalling). Hoop dat mijn beslissing om weer fulltime ondernemer te worden goed is geweest voor mijn lijf en dat de insulinespuit niet klaarligt na vandaag.

ziekenhuis

YESSS… zo blij. Komend half jaar nog even doorgaan met medicijnen en niet weer met insuline spuiten. Ik ben elke dag bezig met koolhydraatarm eten en gelukkig zijn al mijn inspanningen niet voor niets. Voor degene die het interesseert. Ik heb geen diabetes1, ook geen diabetes2 maar Mody die voortgekomen is uit zwangerschapsdiabetes. En ik heb 5 jaar lang insuline gespoten dus ik weet hoe het is. Daarom doe ik er echt alles aan om dat moment weer uit te stellen. Maar ooit komt de tijd dat ik weer elke dag insuline nodig heb. Dat weet ik al een paar jaar maar elke jaar dat ik het kan rekken, is voor mij meegenomen.

angeliek nelissen de ondernemende vrouw is blij

Deze week had ik weer een Q&A op mijn Facebookpagina van De Ondernemende Vrouw. Met 165.000 goed converterende likes op mijn Facebookpagina’s kan ik me een Facebook Expert noemen. Ik wil dan ook graag andere ondernemers helpen die moeite hebben met het nieuwe algoritme van Facebook. Een Q&A gaat als volgt: je laat op mijn Facebookpagina de link naar jouw Facebookpagina achter. Op woensdag- of donderdagavond bekijk ik jouw pagina en geef je een tip om meer uit je pagina te halen. Wil je me volgen klik dan hier.

En dan is het zaterdag en gaan we met de kids (Tijn en mijn 2 bonuskids) naar Freek Vonk. Fenne gaat lekker met oma even het dorp in. Ik ben al jarenlang fan van Freek. En heb je zijn laatste reclame gezien? Waarin hij poedelnaakt gaat? Dat zal hij vast niet tijdens zijn theatervoorstelling doen.

0806 freek

xxx Angeliek

PS. Vind je deze weekplog leuk over kunnen vrouwen ondernemen? Ik ben heel blij als je deze zou willen delen. Dank je wel.

 

Wil je weten wie er achter De Ondernemende Vrouw zit?

Lees hier het interview met Angeliek Nelissen – De Ondernemende Vrouw.

 

VOLG JIJ ONS AL OP INSTAGRAM?

Instagram voor KusTerug Sieraden 

Instagram voor Zomerzoen Kinderbedden

Instagram voor De Ondernemende Vrouw

 

Wil jij graag de kinderkamer veranderen? Hier vind je inspiratie. 

 

Het zwangerschapsblog Auw, ik ben zwanger,  van Bo vind je hier.

 

En Michelle werd weduwe op haar 35e. Zij blogt er elke week over. Haar laatste blog vind je hier.

Het zoontje van Melissa kan sterven als hij iets verkeerds eet. Haar blog vind je hier.

 

Inspiratietips om de juf of meester te bedanken? Je vindt ze hier. 

Wil jij meepraten over kunnen vrouwen ondernemen? Laat dan een reactie onder dit bericht achter of deel dit bericht.