ondernemen met een chronische ziekte

Ondernemen met een chronische ziekte | deze vrouwen vertellen

Ondernemen met een chronische ziekte

Het zal je maar overkomen. Je bent ondernemer en je wordt heel erg ziek. Zo ziek dat je ziekte nooit meer weggaat en chronisch blijft. Al je toekomstplannen vallen in duigen. Het pad dat je voor jouw bedrijf uitstippelde moet rigoreus 180 graden omgekeerd worden. Niets is ineens meer zoals het was. Of je bent in loondienst en wordt dan zo ziek. Op het moment dat het weer beter gaat met jou, besluit je om iets positiefs uit je ziekte te halen. Je start een bedrijf met jouw expertise om een inspiratie te zijn voor andere vrouwen. Mij overkwam het ook. 16 Jaar geleden tijdens de zwangerschap van mijn oudste dochter. Ik moet gaan ondernemen met een chronische ziekte.

 

Deze 4 vrouwen ondernemen allemaal met een chronische ziekte

 

Chronisch ziek en ondernemen I:

Angeliek Nelissen | De Ondernemende Vrouw

 

ondernemer en diabetes

 

Ondernemen met een chronische ziekte

In ruim 30 jaar tijd was ik 1 keer bij de huisarts geweest dat ik me herinner. Totdat ik tijdens mijn zwangerschap, 2 dagen voordat ik ging trouwen, in het ziekenhuis belandde. Ik had het Hellp-syndroom én zwangerschapsdiabetes, ben net op het nippertje getrouwd maar 3 weken later werd mijn dochter veel te vroeg geboren omdat het gevaarlijk was voor mijn dochter in mijn buik maar ook voor mezelf. De gynaecoloog dacht dat we de ergste storm overleefd hadden maar niets was minder waar. 4 Dagen na de geboorte van Fenne kon ik ‘s nachts nog net op tijd op de alarmknop drukken en toen ging het licht uit. 3 Artsen werden in allerijl opgetrommeld om mij op de wereld te houden en tijdens dat uur dat ik stervende was, is de pomp van mijn hart beschadigd. Hierdoor ben ik chronisch ziek geraakt en heb nog steeds diabetes, een hart- en een vaatprobleem.

Blog waarin ik alles vertel over mijn chronische ziekte

Instagram: De Ondernemende Vrouw

Podcast: Spotify of iTunes

 

Chronisch ziek en ondernemen 2:

Fenna van Kerckhoven | Hou het luchtig

Fenna hou het luchtig

 

Fenna is een jonge Brabantse vrouw met een chronische longziekte, BPD. Door deze ziekte heeft ze weinig weerstand en 30% minder longinhoud. Dit maakt dat ze altijd moe is. Daarnaast heeft ze krommingen in haar ruggenwervel (scoliose) en PDS (prikkelbare darm syndroom). Ze blogt over haar dagelijkse leven als student communicatie.

 

Blog waarin Fenna alles vertelt over haar chronische ziekte

Instagram: Hou het luchtig

 

 

Chronisch ziek en ondernemen 3:

 

Maaike Scheenloop van Moe-dig

 

Ondernemen met een chronische ziekte

 

Maaike kreeg in 2010 kanker (hodgkin, lymfeklierkanker). Ze is succesvol behandeld met chemo en bestraling. Inmiddels ook genezen hiervan maar wel met grote gevolgen. Direct was er al vermoeidheid plus geheugenproblemen (chemobrein). Door de bestralingen in haar hals werkt haar schildklier niet meer en heeft ze hypotheroide die erg lastig instelbaar is. Dit uit zich weer in vermoeidheid, gewichtstoename en moeizaam afvallen, de eerste 2 vooral als de medicatie niet klopt. Dankzij langdurig prednison-gebruik zwangerschapsdiabetes en overgewicht heeft ze diabetes 2 ontwikkeld. De vermoeidheid wordt veroorzaakt door slaapapneu. Sinds kort slaapt ze met een beugel in haar mond en dat levert haar een rustigere slaap en meer energie op.

 

Blog waarin Maaike alles vertelt over haar chronische ziekte

Instagram: Maaike Moedig

 

Chronisch ziek en ondernemen 4:

 

Linne van Kan | Liefs van Linne

 

Linne heeft een afweerstoornis, waardoor gedeeltes in haar afweersysteem niet werken. Dit komt door een DNA-afwijking die ze heeft vanaf haar geboorte. De afweerstoornis uit zich vooral in vermoeidheid waardoor haar lichaam harder moet werken virussen en bacterieën buiten de deur te houden. De diagnose kreeg ze 6 jaar geleden. Je leest er alles over in haar blog.

 

 

Blog waarin Linne alles verteld over haar chronische ziekte

Instagram: Liefs van Linne