angeliek nelissen de ondernemende vrouw met kids

Wat een gave reacties om te krijgen n.a.v. mijn oproep op Facebook of jullie het leuk zouden vinden als ik elke zondag een weekplog van De Ondernemende Vrouw deel. Wat is nu eigenlijk een plog? Een plog is een photo-log over een bepaalde periode. Dat kan een dag, weekend maar ook een week zijn. Ik heb besloten om een weekplog te schrijven. Dat is ook leuker om te lezen op zondagmorgen. Wil je het interview lezen met De Ondernemende Vrouw? Wat heeft ze afgelopen 15 jaar gedaan met haar bedrijven? Hoe houdt ze alle ballen in de lucht? Je leest het interview hier.

 

plog de ondernemende vrouw

De week begint op zaterdagmorgen met kriebeltjes in mijn buik. Deze voetbalmoeder staat aan de kant van het veld waar haar zoon vandaag kampioen kan worden. Ik ben mama van de spits en juich dan ook als hardste bij elke goal die hij maakt. Het blijft nog even spannend maar dan komt het verlossende telefoontje dat ze kampioen 2017/2018 zijn. Omdat het bestuur van de voetbalclub de platte kar te gevaarlijk vindt, is er een huifkar geregeld om door het dorp te trekken. Wat genieten ze allemaal. De mooie pet als aandenken gaat niet meer af dit weekend.

plog 1 pet tijn

Zaterdagmiddag gaan we snel boodschappen doen want dochterlief viert met haar vriendinnen haar 14e verjaardag. Ze was jarig in de meivakantie maar vierde dat bij haar papa. Wij vieren de verjaardagen apart en altijd in heel goed overleg. Omdat ze met haar papa en zijn nieuwe vriendin 25 km verderop woont, is het voor haar vriendinnen handiger om haar verjaardag in ons huis te vieren. Ik maakte afgelopen week al een DIY-etagière. Zal hierover en apart blogbericht schrijven en tijdens onze vakantie op Ibiza zag ik van die gezellige milkshakes. Ik maakte deze i.p.v. gebak op haar feestje. De meiden vonden het super.

plog 1 etagiere

plog 1 milkshake

De Ondernemende Vrouw viert moederdag

Weet je waar ik het meest blij van word met moederdag. Met een cadeautje dat zelfgemaakt is. Daar kan ik echt van genieten. Dat gezichtje ‘s morgens als het cadeautje op de ontbijttafel ligt en kijkend wat ik ervan vind. Voor mij geen dure moederdagcadeaus. Dit vind ik veel waardevoller. En kijk eens wat er op mijn ontbijtbord lag van zoonlief. Er zat een hele mooie ketting van ty raps in. Van dochterlief een dikke kus. Nadat we even naar mijn moeder zijn geweest, huurden we thuis een film bij Pathe Thuis en aten we frietjes.

plog 1 moederdag

Buiten eten – heerlijk toch

Dat vind ik zo lekker na een dag hard werken. Thuiskomen en lekker buiten eten met een frisse salade of een lekker broodje. Ik maakte vandaag een salade van komkommer, tomaatjes en had nog een mango liggen die op moest. Deze sneed ik in stukjes en ik maakte het mezelf gemakkelijk door een dressing te gebruiken die ik laatst kocht in het heerlijke winkeltje dat gevestigd is in de Noordkade in Veghel. Daar hebben ze lekkere olijfolies en dressings die ze voor je tappen uit de muur. Je vindt alles over de Noordkade hier.

plog 1 buiten eten

Als ik ‘s morgens op de kamer van Tijn kom, tref ik zijn olifant aan. Als ik Tijn vraag waarom de olifant aan de lamp hangt dan zegt hij: “hij had zin om even te paaldansen”;-)

plog 1a olifant

Nog even heb ik snel contact met mijn sitebouwer die de laatste hand legt aan de technische livegang van De Ondernemende Vrouw. Ooit heb ik in voormalig Oost-Duitsland gewoond op een heel groot boerenbedrijf. In mijn interview (dat kun je hier lezen) blikken we daar heel even op terug. Later zal ik over deze boer-zoekt-vrouw-ervaring meer schrijven. Maar we besluiten om mijn laarzen te fotograferen als tegenhanger van mijn hakken die ik in Oost-Duitsland op kantoor droeg. Dus even snel in de tuin mijn Peter Kaiser hakken op de foto gezet. Beste hakken ever. Door het goede voetbed kun je er een hele dag mee door de stad lopen.

plog 1a schoenen

Deze week heb ik ook veelvuldig contact met Michelle. Ze werd weduwe op haar 35e en bleef achter met 2 kleine kinderen. Ik was een klein meisje van 7 toen mijn vader overleed. Na het eerste contact raakt haar verhaal me zo dat ik op mijn nieuwe kantoorplek, temidden van 9 mannen moet huilen. De tranen biggelen over mijn wangen. Ik vraag Michelle om gastblogs voor KusTerug te schrijven over de tijd dat haar man ziek was en haar leven nu als weduwe met 2 kleine kids. Je vindt haar gastblog hier.

Sinds een paar maanden werk ik voor een hele mooie winkel in dameskleding en schoenen. Ik verzorg alle content op social media voor haar. Maak haar social media kalender, storytelling en ben verantwoordelijk voor haar marketingstrategie. Er was dit jaar maar 1 doel. Meer klanten in haar winkel of via social media. Een onderdeel van mijn strategie is wekelijks op dinsdag haar profielfoto op Facebook te wisselen. Het resultaat hiervan is waanzinnig te noemen. Deze week plaatste ik op dinsdag de nieuwe foto en ze verkocht die dag maar liefst 7 complete pakken van de foto compleet met accessoires.

amiez angeliek nelissen

De woensdagmiddag is haasten vliegen en rennen. Eerst dochterlief naar de ortho, met Tijn naar de GGD voor de 9-jaars prik en dan met zijn 3-en naar de tandarts. Ben altijd weer trots op mezelf als ik tussendoor ook nog 85 mails heb kunnen beantwoorden. Tijd om zenuwachtig te zijn voor de livegang van mijn 3e bedrijf morgen heb ik door alle drukte niet.

plog 1a prik

 

Klein marketingmannetje in de dop.

Met moederdag vroeg Tijn aan mij: “mama hoeveel likes wil jij op Facebook voor De Ondernemende Vrouw”

Ik: “750 graag (met een dikke knipoog) en ik heb er nu 200”

Tijn: “als je er donderdag 750 hebt, gaan we dan sushi eten” (hij vindt sushi zo lekker)

Ik: “dat kunnen we wel doen, dat is gezellig om mijn 3e bedrijf te vieren”

En zo gebeurde het dat Tijn op dinsdag tegen de juf in de klas zei: Juffrouw: “Ik ken een hele goede mop en heb heel belangrijk nieuws”. Hij vertelde eerst de mop over een Audi en BMW en zei toen: “mijn mama start een nieuw bedrijf. Als jullie ouders nu vanavond allemaal De Ondernemende Vrouw liken, dan kan ik me op sushi gaan verheugen”. Ook bij de slager vertelde hij over het nieuwe bedrijf. Resultaat: 884 likes bij de livegang van De Ondernemende Vrouw. Hij was zo trots. En eerlijk is eerlijk: die sushi smaakte wel heel erg lekker als je er zo hard voor hebt moeten werken. Vriendlief Joris ging ook gezellig mee en ik kreeg alvast een enorme bos rode rozen van hem.

plog 1a tijn sushi

 

De Ondernemende Vrouw live

En dan is het alweer donderdag de 17e. Een datum die al weken in mijn agenda stond om mijn derde bedrijf te lanceren. Toen ik ging nadenken over een naam, was deze tot mijn grote verbazing nog vrij. Ik ben er super blij mee. Die donderdag plaatste ik ook mijn eerste video op Linkedin. Wat een reacties. Maar liefst 226 bezoekers op mijn profiel had ik die dag. Mijn Linkedin vind je hier. Wil je connecten? Geen probleem. Graag zelfs.

plog 1a dov

Deze donderdag is niet zo’n feestdag als het zou moeten zijn bij de lancering van een nieuw bedrijf. Hoe dat kwam?… Op 25 mei gaat de nieuwe AVG-wet van start. Ik hikte daar al een half jaar tegenaan en schoof het steeds voor me uit. Het was erg onduidelijk wat er nu moest gebeuren. En toen zag ik ineens een AVG Challenge op Facebook. In 5 dagen tijd je bedrijf AVG-proof. Elke dag 1-1.5 uur tijd hierin stoppen en het is klaar. Dat leek me wel wat. Aangezien ik 3 bedrijven heb, moet ik dat dus ook doen voor 3 bedrijven en ik besloot afgelopen week de middagen hiervoor te reserveren. Dochterlief biedt aan om het avondeten te verzorgen omdat ik nog druk ben met het verwerkingsregister van de AVG. In dat register moet ik aangeven wat ik doe met jullie persoonsgegevens en dat ik bv. mijn laptop dubbel beveiligd heb maar ook een alarm in mijn huis heb voor de boekhouding.

plog 1a fenne

En dan is het donderdagavond en bekijk ik mijn agenda voor volgende week. Ik wil gecertificeerd Facebook/Instagram-expert worden en volg hiervoor een opleiding. Tot mijn grote schrik zie ik dat woensdag de 23 de volgende trainingsdag is. Ik moet nog 150 pagina’s voorbereiden met nieuwe lesstof. Dat ga ik nooit redden. Gisteren was mijn mailbox op Linkedin ontploft en kreeg ik om de 4 minuten van iemand een berichtje om me te feliciteren met De Ondernemende Vrouw. Als dit vandaag ook zo doorgaat dan kom ik tijd tekort. Ik besluit een dagje sauna in mijn eentje te boeken en daar de les voor te bereiden.

Heerlijk zo’n dagje zonder what’s app, Linkedin, Facebook, Instagram.

Oh ja wil je me volgen op Instagram? Dagelijks plaats ik heel veel foto’s in mijn verhaal.

Hier vind je me op Instagram 

Hier vind je me op Facebook

Hier vind  je me op Linkedin

Wil je het interview nog een keer teruglezen dat geschreven werd voor de start van De Ondernemende Vrouw. Je leest het hier.

Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat jij kreeg voor moederdag. Laat je het mij hieronder weten?

 

Liefs Brabantse groet Angeliek

 

Lees hier het tweede plog over mijn weekend Rotterdam, mijn verjaardag en over mijn trainingen die bijna volgepland zijn voor juni.