plog 2 de ondernemende vrouw eet frietje

Donderdag 17 mei 2018 zet ik mijn 3e bedrijf online. De Ondernemende Vrouw die met haar 15 jaar ondernemerservaring en wijs geworden door vallen en opstaan, nu ook andere ondernemers wil helpen en adviseren. Hoewel ik al vaker een nieuwe website live gezet heb, was het deze week extra spannend. De Ondernemende Vrouw gaat in dit nieuwe bedrijf heel veel van zichzelf laten zien. Filmpjes opnemen om tips te delen en jullie te inspireren. Privéfoto’s delen en nog veel meer. En dat is toch andere koek dan het runnen van de succesvolle webwinkels Zomerzoen en KusTerug.

plog 2 de ondernemende vrouw eet frietje

Die donderdag plaats ik op al mijn social media kanalen het bericht dat ik De Ondernemende Vrouw gestart ben. Binnen 10 minuten gebeurt iets waar je alleen maar van kunt dromen. Mijn telefoon, what’s app, email staan roodgloeiend. Ik heb ergens laten doorschemeren dat ik per week een aantal uur ondernemers wil helpen. Deze uren zitten in een mum van tijd helemaal volgeboekt. Wat gaaf. Ik zweef en dans.

de ondernemende vrouw me-time

Omdat ik ook nog studeer voor Facebook / Instagram Advertising Master, om zo voor jullie het meeste resultaat voor jullie bedrijf te halen, ga ik een dag te gaan studeren in de sauna, totale rust na zo’n hectische dag. En dan kom ik thuis en heeft de postbode een prachtige cadeautje met dit lieve kaartje bezorgd.

de ondernemende vrouw kaartje de ondernemende vrouw kaartje II

Zaterdag is het klusdag in het huis van vriendlief. Aan het einde van de dag hebben we allebei spierpijn en scroll ik even door mijn Facebookberichten. Ik zie een aanbieding van de NS. Een treinreis, 4 sterren hotel en ontbijt voor € 49. Ik besluit meteen te boeken en we kiezen voor 2 dagen Rotterdam.

plog 2 de ondernemende vrouw foto 5

Omdat ik voor De Ondernemende Vrouw wekelijks filmpjes deel met marketingtips wil ik 2 filmpjes onderaan de Erasmusbrug opnemen met het idee: Wereldstad en Wereldvrouw. En daar sta ik dan. Op hoge hakken, met een windje op een smalle balk. De filmpjes zijn zo gemaakt en nu gaan we genieten van deze mooie stad.

plog 2 de ondernemende vrouw foto 4

Deze hele gezellige bed & breakfast kwamen we tegen. Deze ligt in de Maas. Vriendlief lijkt het romantisch om daar ‘s avons een vuurtje te stoken en met een wijntje over de Maas uit te kijken. Prima plan zeg ik.

Een bezoek aan de Markthal mag natuurlijk niet ontbreken. Ik vond het wel wat tegenvallen. 4 Jaar geleden kwam ik er voor het eerst net na de opening en verbaasde ik me over de buitenlandse fruitsoorten en groentes. Die winkeltjes waren er niet meer. Het is nu 1 grote foodhal geworden.

plog 2 de ondernemende vrouw foto 3

We eten het allerlekkerste frietje ever bij Pomms, vlakbij de Bijenkorf. Ik ben diabeet en eet koolhydraatarm. Als wij thuis ooit een frietje eten, deel ik een kinderfrietje met zoonlief. Maar nu loop ik vandaag heel veel dus kan ik als compensatie ‘s middags een frietje met eten. ‘s Avonds gaat dat ook niet meer want door een hoge bloeksuiker, lig ik dan ‘s nachts wakker. Ik geniet dan ook volop van dit frietmomentje dat slechts een paar keer per jaar voorkomt.

de ondernemende vrouw pomms IIIde ondernemende vrouw pomms IIde ondernemende vrouw pomms I

 

Dinsdag begint de werkdag weer. Op onze Facebookpagina vragen we de likers naar de allerleukste cadeautjes voor juf of meester bij de laatste schooldag. Na een lange werkdag kutsel ik nog even Tijn’s cadeautje voor de juf  zodat ik in ieder geval een mooie foto voor het blogartikel heb. Wil jij inspiratietips voor een leuk cadeautje? Lees dan hier het artikel.

En dan kijk ik ‘s avonds in bed even naar de statistieken op Linkedin. Mijn filmpje dat ik de eerste dag van De Ondernemende Vrouw deelde om mezelf voor te stellen, werd bijna 6.000 keer bekeken. Klik de foto open om de cijfers te zien.  Wat een resultaat. Ik ga ervan blozen. Wil je me volgen op Linkedin? Voeg me dan hier toe.

angeliek Nelissen resultaat linkedin

Woensdagavond had ik nog een geluksmomentje. Ik verkocht de 1 na laatste plek van mijn adviesdag in juni. Deze dag staat geheel in het teken van marktingadvies. Hoe kun je beter zichtbaar zijn. Wat moet je wel doen of juist niet op social media kanalen? Hoe ga je je bereik verhogen? Hoe ziet een goede contentkalender eruit en hoe vul je deze? En dat alles doe je in een kleine groep ondernemers in een industriële inspirerende ruimte in Gemert. Ik neem je stap-voor-stap mee naar meer resultaat voor jouw bedrijf. Meer lezen over de adviesdag? Klik hier. En zo ziet een blij meisje er dus uit als het goed gaat met haar bedrijven.

 

angeliek nelissen ondernemende vrouw

En dan is het vrijdag 25 mei. Ik ben jarig.

Omdat afgelopen tijd erg druk is geweest heb ik niet zoveel puf voor een groot verjaardagsfeestje. Ik nodig mijn familie uit en vraag iedereen om te komen eten. Het wordt een pannenkoekenfeestje maar dan anders-dan-anders. Voor inspiratie vroeg ik onze likers op de Facebookpagina van KusTerug om tips. Voor de kids bak ik neutrale pannenkoeken en zet bakjes vol met lekkers op tafel. Stroopwafelstukjes, M&M’s, zalm met roomkaas (voor zoonlief). Voor de volwassenen bakte ik pannenkoeken met geraspte kaas die ze konden vullen met allerlei hartige dingen zoals preireepjes, gebakken spekjes en geroosterde zoete paprikapuntjes. En ik maakte appelcompote, lekker met een beetje kaneel.

angeliek Nelissen pannenkoeken

Heel erg blij was ik met het cadeautje van de kids. Ik kreeg een gave sjaal. Ik ben gek op sjaals. Dat maakt een eenvoudige outfit altijd helemaal stijlvol en af. Joris wist dat ik al een paar keer deze mooie ring had bekeken en ik mocht hem nu bestellen bij Vedder & Vedder.

En ik krijg via Greetz een kaartje met een prachtige bos bloemen van een hele leuke klant waarvoor ik de marketing verzorg: Amiez Someren.

cadeautje amiez

Maar het allermooiste nieuwe op mijn verjaardag was wel dat ik in de maand juni helemaal volgepland ben voor 1:1 adviesdagen en nog 1 plekje vrij heb voor de adviesdag met 3 andere ondernemers. Wow zo blij hiermee. Het is toch altijd weer spannend of een nieuw concept aanslaat.

Wil je meer weten over de coachingdagen met resultaatgericht advies? Je leest er hier alles over.

angeliek nelissen adviesgesprek 1:1 angeliek nelissen adviesgesprek

Hoe mooi kan het leven zijn.

En omdat ik jarig was, geef ik ook nog een leuk cadeautje weg. Heb jij een bedrijf en vind je het lastig om je Facebook goed op orde te krijgen, of heb je geen bereik meer op Facebook door het nieuwe algoritme? Ik geef 1 Skypegesprek van 30 minuten weg aan 1 van jullie. Laat hieronder in een reactie je bedrijfsnaam achter en laat me weten waar jouw pijnpunt zit.

angeliek nelissen skypegesprek

Fijne week allemaal.

 

Lieve Brabantse groet, Angeliek

Wil je mijn plog van vorige week lezen? Klik hier.

Wil je het filmpje bekijken waarin ik een conversieverhoger deel? Klik hier.

Of het filmpje waarin ik me voorstel als DE ONDERNEMENDE VROUW. Klik dan hier.

Wil je mijn blog lezen? Klik dan hier.