de ondernemende vrouw met haar kinderen

Regelmatig wordt aan mij de vraag gesteld of ik nog wel genoeg tijd doorbreng met mijn kids omdat ze een mama hebben die 3 bedrijven heeft. Of de vraag of ik überhaupt nog tijd voor mezelf heb als drukke werkende mama.

Een kijkje in het weekschema van een werkende mama van donderdag 14 juni.

de ondernemende vrouw en haar kids

06.45 uur

Mijn wekker gaat. Ik loop naar beneden en maak een lekker lunchpakketje klaar voor Tijn en voor mezelf en zet een kopje koffie. Tijn neemt altijd een flinke zak met rauwkost mee naar school en ik ook naar kantoor. Tijdens het koken de avond ervoor, snijd ik de komkommer, paprika en tomaat al zodat ik de zakjes ‚s morgens maar uit de koelkast hoef te pakken.

de ondernemende vrouw koffie

kopje koffie ‘s morgens

Ik loop naar boven om Tijn wakker te maken, Fenne zet altijd zelf haar wekker. Met zijn 3-en kijken we het RTL4 nieuws en ontbijten we gezellig voor de tv. De juf van Tijn zegt altijd dat hij zoveel weet over het wereldnieuws dus ik blijf nog maar een tijdje met hem het nieuws volgen. Ook wel een gezellig moment ‘s morgens vind ik.

de ondernemende vrouw hal

07.15 uur

Ik spring onder de douche. Fenne en Tijn kleden zich aan. Kleren hangen altijd gestreken in de kast bij ons. Ik heb een halve dag per week een werkster. Soms wordt er raar naar mij gekeken als ik dat vertel. Of ik zelf niet kan poetsen? Dat kan ik wel maar A. ik ben er niet zo goed in en B wil ik dat mijn kinderen zich later herinneren dat we op woensdagmiddag gingen picknicken in het bos en mooie takken zochten om daarna een herfststukje te knutselen. Dat heb ik liever als dat ze later zeggen: „mama was op woensdagmiddag thuis maar dan moest ze ramen wassen”.

08.15 uur

Ik breng Tijn naar school en we hebben altijd veel lol samen in de auto. Vandaag is op het nieuws geweest dat ouderen minder eenzaam zijn. Hij zegt: „goed nieuws dus voor jou mama”. Grapjas;-)

08.30 uur

Als ik Tijn op school in Milheeze afgezet heb, rijd ik door naar mijn werkplek in Gemert.

Daar aangekomen drink ik eerst even koffie met mijn verhuurder. We sparren vaak samen over onze bedrijven. Omdat hij veel voor mij doet, mag hij een mannen armband uit de collectie van KusTerug uitzoeken.

de ondernemende vrouw armbanden vaderdag

mannen sieraden

Ik meet zijn pols en bestel de armband. Wil jij onze collectie mannen armbanden bekijken, klik dan hier.

Daarna ga ik hard aan het werk. Aanstaande maandag geef ik mijn eerste adviesdag en ik wil mijn presentatie helemaal klaar hebben vandaag en de apparatuur in de trainingsruimte testen. Wil je alles weten over de adviesdagen die ik geef? Klik dan hier. 

14.30 uur

Ik sluit mijn Macbook af en rijd naar de school in Milheeze. Tijn en ik verstoppen ons altijd voor elkaar. Dus voor iedereen die zich afvraagt waar ik ben in de auto? Onder het dashboard;-). Nadat hij achter de bosjes vandaan is gekomen, roept hij: „hallo lieve mamsie”.

15.00 uur

Thuisgekomen maak ik een lekker bordje voor hem. Rauwkost, worstjes, kaasjes dat vindt hij allemaal lekker. Tijn loopt niet warm voor snoep.

Ik maak wat te drinken voor hem en samen gaan we gezellig op de bank in onze keuken zitten. Hij oefent een half uurtje met Squla en ik beantwoord mijn mails. Tussendoor daagt hij me uit voor een paar watergevechten op Squala. Altijd een spannend moment wie er gaat winnen.

Een kwartiertje later komt ook dochterlief thuis uit school. Ik maak wat te drinken voor haar en ze schuift aan bij ons aan de keukentafel. Ze vertelt altijd heerlijke verhalen over wat ze allemaal met haar tienervriendinnen heeft meegemaakt die dag. Ze doet het heel goed op school. We zijn erg trots op haar. Ze is een beetje te vroeg geboren nadat ik het Hellp-syndroom had dus we hebben ons best zorgen om haar gemaakt. Ze voelt zich als een vis in het water thuis op het Peelland College in Deurne (havo/vwo).

Daarna gaat iedereen even zijn eigen weg. Tijn mag even op de PS. Gelukkig hebben wij aan de keuken onze cave. Dat is zijn domein. Daar kan hij heerlijk een spelletje spelen, Netflixen. Ik ben zo blij dat ik een deur erin heb laten maken toen ik mijn huis vorig jaar september kocht. De deur gaat steeds vaker dicht als hij met vriendjes een spelletje speelt.

de ondernemende vrouw werkplek I

onze cave

Fenne is boven aan het studeren en ik maak mijn presentatie af bij Tijn in de cave. Daar heeft Joris vorige week een kek armygreen bureau gemonteerd.

slaapkamer zomerzoen IIIslaapkamer zomerzoen I tienerkamertienerkamer van Fenne

17.15 uur

Bij mij mogen ze allebei 1 dag per week kiezen wat ze willen eten. Dan kunnen ze zich ook ergens op verheugen. Vandaag zijn dat pannenkoeken.

de ondernemende vrouw pannenkoeken

17.45 uur

We hebben de afspraak dat mijn ene kind de tafel dekt en de ander moet opruimen. Dat doen ze elke dag zonder te mopperen. We eten gezellig in de keuken en Tijn heeft de tafel gedekt en Fenne ruimt mee op.

keukentafel

19.30 uur

Ik heb het koud en wil nog even in bad. Tijn heeft gehoord dat ik in de badkamer aan het rommelen ben en zegt: „mag ik mee in bad mamsie, dan maak ik het heel gezellig”. Het is zo’n romanticus. Hij steekt dan de kaarsjes aan en zet een lekker muziekje op met Spotify. Hij vind het altijd fijn als ik in bad vertel over de dag dat hij geboren is.

Hij vertelt altijd voluit in bad. Over de juf en dat ze nieuwe schoenen heeft. Over vriendjes. Maar ook dat hij zin heeft in de zomervakantie in Toscane.

In onze badjassen oefenen we samen nog even zijn topo toets in zijn slaapkamer. Tijn heeft een hoogslaper en daaronder een kajuitbed waar je met kussens heerlijk kunt chillen. Hij kijkt uit op het bos. Samen spotten we ook nog even eekhoorns en konijntjes met zijn verrekijker. Hij gaat om 20.30 uur slapen.

slaapkamer zomerzoen

1606 tienerkamer zomerzoen

1606 verrekijker

slaapkamer Tijn

20.30 uur

Ik moet nog even wat foto’s uitzoeken voor mijn Insta account van De Ondernemende Vrouw maar dat kan ik prima doen als ik met 1 oog de TV aan heb. Ik kijk vaak iets terug op Uitzending Gemist.

Fenne schuift gezellig bij mij aan op de bank en er ontstaat een gesprek over tieners en hun leven. We zetten de TV uit en maken een kopje citroen gember thee. Goed voor de weerstand en we vinden het ook gewoon lekker. Ik geniet van dit soort gesprekken samen op de bank. Net zoals ik geniet van dat half uur samen met Tijn op zijn kajuitbed. Die quality time met 1 kind vind ik zo belangrijk en is me zo dierbaar.

21.30 uur

Fenne gaat ook slapen en ik koop een nieuw boek in de ibook-store. Ik lees een uurtje op de bank en ga dan naar boven toe. Ik slaap op zolder. Het huis dat we vorig jaar kochten, heeft een koeling zodat we ook met warm weer in een koel huis wonen. Ik zeg: „beste koop ooit”.

Voordat ik naar boven ga, pluk ik in mijn tuin nog een bosje lavendel. Dat vind ik zo lekker ruiken op mijn nachtkastje.

de ondernemende vrouw lavendel

In mijn bed kijk in nog de herhaling van Homeland van vorige week op mijn iphone X. Geweldig toestel dat niet alleen mooie foto’s maakt maar waarmee ik ook prima iets kan kijken op Netflix omdat het scherm heel groot is.

En zeg nou zelf nadat je bovenstaande gelezen hebt. Mijn kinderen hebben dan wel een carrieremoeder met 3 bedrijven maar ik vind ze niet zielig. Sterker nog: ik denk dat ik meer tijd met ze doorbreng dan menig anderwerkende moeder.

de ondernemende vrouw met haar kinderen

Mijn tips:

  • fruit / veggies voor Tijn op school, en voor mij als ik werk in Gemert, snijd ik altijd tijdens het eten koken de avond ervoor
  • leg na het avondeten eens tot 21.00 uur je telefoon weg. Wat een rust.
  • plan elke dag een quality time met je kids in bij voorkeur met elk kindje apart
  • zet de TV uit als je ‘s avonds op de bank een goed gesprek hebt.
  • als Joris en ik een avond samen hebben, leggen we ook heel bewust onze telefoons weg. Dat is wel iets dat Joris mij geleerd heeft. Je telefoon niet je leven laten bepalen.
  • in plaats van verjaardagscadeautjes, ga ik al een paar jaar met elk kind apart 2 dagen weg. We hebben 2 heerlijke dagen samen en lachen heel wat af. Herinneringen voor later moet je nu maken.
  • durf eens nee te zeggen. Ik spreek zo vaak andere moeders die mij vertellen dat ze zo’n druk sociaal leven hebben. Ik vraag dan altijd: “is een avond met vage bekenden belangrijker dan jouw kinderen?”. Ze zijn zo snel groot. Ik maak hele duidelijke keuzes met wie ik afspreek en ik breng graag tijd met mijn kinderen door.

 

xx Angeliek

 

angeliek nelissen boomhutbed Daan

Nu BTW-vrij kinderbedden, kasten en bureaus shoppen met code btwvrij. Bekijk hier de collectie.

Volg onderstaande bedrijven op Instagram.

Instagram voor KusTerug Sieraden 

Instagram voor Zomerzoen Kinderbedden

Instagram voor De Ondernemende Vrouw

Wil jij weten hoe ik afgelopen 15 jaar 3 bedrijven uit de grond stampte? Lees het artikel van Angeliek hier.

Wil jij graag de kinderkamer veranderen? Hier vind je inspiratie. 

Het zwangerschapsblog Auw, ik ben zwanger,  van Bo vind je hier.

Papa gaat dood. Michelle werd jong weduwe en bleef achter met 2 kleine kindjes. Lees haar verhaal hier.

Inspiratietips om de juf of meester te bedanken? Je vindt ze hier.

Liggen al jouw schoolfoto’s in een laatje? Wij hebben de oplossing. Kijk hier.

Melissa’s zoon heeft een voedselallergie. Hij kan sterven als hij iets eet wat hij niet mag hebben. Lees hier haar verhaal.

WINACTIE: een muurschildering op de kinderkamer? Wij mogen er eentje weggeven. Lees hier.