affiliates ik zie door de bomen het bos niet meer

Affiliates ik zie door de bomen het bos niet meer

Als je net gaat starten met affiliates kan ik me voorstellen dat het heel lastig is om alle aanbieders in kaart te brengen die affiliates aanbieden. Er zijn in Nederland niet zo heel veel affiliate aanbieders maar het aanbod is enorm. Lees hieronder meer over affiliates ik zie door de bomen het bos niet meer.

affiliates ik zie door de bomen het bos niet meer

Wat is een affiliate?

Stel jij hebt een blog met hele toffe producten erop en flink wat traffic naar jouw blogpagina. Dan kun je overwegen om affiliatemarketing in te gaan zetten. Je plaatst dan producten op jouw blog van een bedrijf en elke keer als er een verkoop of een click plaatsvindt via jouw blog, krijgt jij een commissie. Stel: de doelgroep van jouw blog is de vrouw in de leeftijdscategorie van 25-65 jaar. Dan zou een affiliate met mijn bedrijf KusTerug heel goed op jouw blog passen. We werken dan samen met een affliatepartner en voor elke verkoop die via jouw blog plaatsvindt, krijg jij een beloning. De commissie.

 

Wat is het nadeel van die affiliate aanbieders?

Het allergrootste nadeel vind ik dat je je echt rot zoekt tussen alle aanbieders. Je moet lezen wat ze precies eisen, wat het bereik van jouw blog is en welke links ze verplicht in het blogartikel willen terugzien. Dat is namelijk bij elke aanbieder / adverteerder anders. Daarnaast kan een link wel eens ooit veranderen. Dat zul jij in de gaten moeten houden en de link ook in jouw blog moeten veranderen. Anders kan niemand de affiliate meer vinden.

 

Lees meer: 3x gouden tip voor meer omzet uit Instagram. Klik hier

 

Wat is de oplossing?

De oplossing is Linkpizza. Echt helemaal geweldig is dit bedrijf dat nog niet zo lang op de Nederlandse markt actief is. Wat zijn zij nu gedaan? Zij hebben samenwerkingen gezocht met een groot aantal affiliate aanbieders in Nederland. Je hoeft dus niet meer dagelijks de websites van alle aanbieders zelf te bekijken op zoek naar gave campagnes. En het allermooiste vind ik dat als een link verandert, deze door Linkpizza gewoon geredirect wordt zodat je je nooit meer druk hoeft te maken als een link wijzigt.

 

Inschrijven bij Linkpizza? Klik hier

 

BESLOTEN FACEBOOKGROEP VAN DE ONDERNEMENDE VROUW

Vergeet niet om je aan te melden voor mijn besloten Facebookgroep.

Durftevragen aan de ondernemende vrouw is dé groep waar je GRATIS tips krijgt

voor je Facebook-, Instagram- of Pinterestpagina. Klik hier om je aan te melden. 

Luister hier naar mijn podcast. Klik hier

GRATIS Facebooktips ontvangen. Klik hier

 

Brabantse groet,

Angeliek Nelissen

(al 15 jaar trotse ondernemer)

 

Veel succes met deze tips over affiliates ik zie door de bomen het bos niet meer.