Mijn blog staat online en dan?

Eindelijk is het zover en staat jouw blog online. Je hebt er wekenlang aan gewerkt en dan vind je je blogartikel klaar om de wereld in te gooien. Een spannend moment als je net begint met bloggen. Maar waar moet je dan allemaal aan denken?

#tip 1: interne en externe links

Loop je artikel nogmaals na en kijk of je minimaal je interne en 2 externe links in je artikel hebt verwerkt.

#tip 2: interne links

Verwerk de interne links ook weer in het artikel waar je naartoe linkt. Google houdt ervan als jij heel veel links gebruikt in je artikel.

#tip 3: check de links

Open je artikel op je website en kijk of alle linkjes werken. Het is zo jammer dat een artikel de wereld in geslingerd wordt en de link werk niet. Lees hieronder verder over: “mijn blog staat online en dan“?

#tip 4: affiliates

Check of je een affiliatelink in het artikel kunt gebruiken. Op deze manier kan je artikel ook nog verkopen realiseren. Ik heb met veel affiliatebedrijven samengewerkt maar ik ben sinds een tijdje fan van Linkpizza. Het grootste voordeel van Linkpizza is dat als een link verandert, dit automatisch gebeurt in jouw artikel. Je hoeft dan niet telkens al jouw blogartikelen na te lopen en dat levert jou heel veel tijdswinst op.

Wat zijn nu affiliates? In de wereld van affiliates heb je adverteerders en publishers. Een adverteerder wil zijn product of website onder de aandacht brengen en heeft daar een publisher voor nodig. Heb jij een groot netwerk op social media of heb jij een blog dat regelmatig bezocht wordt? Dan kun jij een goede publisher zijn. Je vertelt in je blog vanalles over het product of dienst van de adverteerder. Als je daarin dan links verwerkt om naar de site van de adverteerder te gaan, dan word je daarvoor beloond. Soms is dat al bij een click maar soms zal dat pas bij een inschrijving zijn. Ik werk dus samen met Linkpizza. Ze helpen je heel goed op weg als je nog niet goed thuis bent in affiliateland.

 

Wil jij je aanmelden bij Linkpizza? Klik hier

affiliates ik zie door de bomen het bos niet meer

 

# tip 5: social media

Plan het artikel in op jouw social media kanalen. Vaak hoor ik dat een artikel éénmalig ingepland wordt maar het is echt geen probleem om dat zeer frequent te doen. Elke keer is er weer een andere doelgroep online op het social media kanaal en zij zijn altijd op zoek naar informatie. Sommige artikelen plan ik bv. na elke schoolvakantie in. Voor mijn blog VrouwWatBenJeMooi schreef ik een artikel over het bestrijden van luizen. Elke dinsdag na een vakantieperiode plaats ik dit blog op mijn social kanalen. Dan is het nationale luizenpluisdag op basisscholen en zijn moeders altijd op zoek naar relevante informatie. Denk er ook aan om je artikel te delen op Linkedin.

 

Wat heb ik veel waardevolle inzichten gekregen tijdens de VIP training over SEO/bloggen met Angeliek Nelissen. Ik weet nu hoe ik mijn website beter vindbaar kan maken in google. Erg praktische tools en inzichten! Niet alleen zeer praktisch, ook erg gezellig! Een training met Angeliek is echt om aan te raden!

 

Lees meer: Sanne van Paassen volgde bij mij een privé adviesdag SEO/Bloggen. Klik hier

 

# tip 6: verbeter oude blogartikel | mijn blog staat online en dan

Elke keer als ik een link plaats van een ouder blogartikel in mijn nieuwe artikel dan controleer ik op welke plaats het oude artikel staat in Google. Dit kun je doen door in Google incognito te zoeken (dus niet in je normale browser). Ik heb al mijn zoekwoorden in een Excel sheet staan en check de plaats in Google. Als mijn artikel op plek 1 t/m 10 staat dan hoef ik er niets aan te doen. Maar scoor ik plek 11 of zelfs nog lager dan ga ik dit blogartikel direct updaten. Bepaal ik nieuwe zoekwoorden, check of de afbeeldingen niet te groot zijn en voeg tekst toe.

 

# tip 7: Canva

Met Canva maak ik een mooie afbeelding om te gebruiken op Pinterest. Sinds ik Pinterest gebruik, zijn de lezers op mijn blogs echt verdubbeld. Wat een geweldig platform. Ik zal later nog een keer uitleggen hoe ik dit platform inzet om het aantal lezers op mijn artikelen te verhogen.

En dan is je blog klaar om door iedereen gezien te worden. Veel succes!

 

BESLOTEN FACEBOOKGROEP VAN DE ONDERNEMENDE VROUW

Vergeet niet om je aan te melden voor mijn besloten Facebookgroep.

Durftevragen aan de ondernemende vrouw is dé groep waar je GRATIS tips krijgt

voor je Facebook-, Instagram- of Pinterestpagina. Klik hier om je aan te melden. 

Luister hier naar mijn podcast. Klik hier

GRATIS Facebooktips ontvangen. Klik hier

 

Brabantse groet,

Angeliek Nelissen

(al 15 jaar trotse ondernemer)

 

Heb jij inspiratie gehaald uit dit artikel over mijn blog staat online en dan ? Laat dan hieronder een reactie achter.

gratis challenge facebookmarketing