de reden waarom jij faalt op social media

De reden waarom jij faalt op social media

Heftige titel hé? en toch heb ik je getriggerd om dit blog te lezen. Deze week had ik een coachcall met een ondernemer die graag meer omzet wil uit social media. Ik bekeek alle social media accounts en kon echt maar 1 conclusie trekken waarom ze nagenoeg geen omzet haalt uit social media. Ze is niet zichtbaar. Er gaan 2 essentiële dingen mis in haar social media strategie. Lees hieronder mijn tip over het onderwerp: “de reden waarom jij faalt op social media“.

 

Van verliefd naar houden van

Maak jezelf meer zichtbaar op social media. Ik vergelijk het altijd met daten. Ik heb via een datingsite een man ontmoet die ik geweldig vind. Hij stuurt me het eerste bericht en daarin zegt hij: “Angeliek, wil je met me trouwen?”. Wat denk je? Ga ik dat doen?

Nee, natuurlijk niet. Ik wil toch eerst weten wat voor vlees ik in de kuip heb. Ik wil weten hoe hij eruit ziet, hoe zijn stem klinkt, hoe zijn leven eruit ziet en hoe hij over dingen denkt.

Dat is nu precies wat jouw potentiële klant ook van jou wil weten. Jouw potentiële klant wil eerst heel erg verliefd op jou worden. Daarna zal hij van jou gaan houden. Pas als hij heel veel van jou houdt, dan zal hij geld bij jou achterlaten. Zo gaat dat bij mijn trainingen ook. Er is niet 1 cursist die me net een dag volgt en een trainingsdag bij mij zal gaan boeken.

 

Hoe gaat iemand van jou houden?

Jouw potentiële klant gaat van jou houden als jij heel vaak wat over jezelf vertelt. Als jij filmpjes maakt waarin jij iets uitlegt of je dagelijkse leven laat zien. Als je posts maakt die iets vertellen over de persoon achter jouw bedrijf. Houden van gaat pas gebeuren als iemand zich met jou kan identificeren. Dat kan om vanalles zijn. Een ziekte die jullie bindt, een hobby die jullie passie is of een kledingstijl waar jullie allebei gek op zijn. Als een klant geen verbinding voelt met jou, zal deze nooit wat gaan kopen.

 

Gouden tip | de reden waarom jij faalt op social media

Maak jezelf zichtbaar!

Lees meer

  1. chronisch ziek en ondernemer-zijn
  2. hoe scoor je als ondernemende vrouw
  3. tips voor het maken van Instagram stories
  4. cursusaanbod van De Ondernemende Vrouw

Shoppingtips