geld verdienen met Pinterest

Geld verdienen met affiliates

Hoor jij overal over affiliatemarketing maar weet je niet goed hoe jij het in kunt zetten voor jouw bedrijf? Lees hieronder alles over geld verdienen met affiliates.

 

Affiliatemarketing is online reclame maken voor een ander bedrijf.

Jij krijgt hiervoor een commissie.

 

Hoe begon ik ooit?

 

Een aantal jaar geleden las ik regelmatig over affiliate marketing en dat je daar maandelijks een mooi bedrag mee zou kunnen verdienen. Mijn 2 technisch managers gaf ik tijdens onze maandelijkse meeting, opdracht om alles m.b.t. affiliates uit te zoeken. Keer op keer hoorde ik terug: “het is lastig, we begrijpen het niet”. Totdat ik het na 3 maanden beu was.

Als zij het niet kunnen, dan moet ik het wel kunnen. Maar waar ging ik beginnen? Ik begreep er echt nog helemaal niks van. Ik beet me vast in affaliate marketing en kwam uit bij een bureau in Kopenhagen. En vanaf dat moment begon een toffe samenwerking. Als je affiliatemarketing begrijpt, kun je er echt veel geld mee verdienen. Er waren maanden bij dat ik bijna 15k+ verdiende met affiliates in 1 maand tijd. Ik maak daarbij wel 1 kanttekening. Het was nog in de tijd dat ik 1.3 miljoen Facebooklikes had. Helaas is mijn pagina gehacked nadat ik 8 maanden affiliates draaide en moest ik weer opnieuw beginnen. Na 2.5 jaar heb ik nu weer 170.000 likes op mijn 3 pagina’s op Facebook. Lees hieronder alles over geld verdienen met affiliates.

 

geld verdienen met affiliates

 

Lees meer: wil jij meer Facebooklikes krijgen. Klik hier

Hoe start je met affiliates

 

Als eerste meld je je aan bij één van de affiliatebedrijven in Nederland. Het Scandinavische buro waar ik mee samenwerkte, heeft geen Nederlandse afdeling meer. Eigenlijk zijn er in Nederland 3 grote affiliateaanbieders en je hebt Linkpizza. Grote bedrijven zitten bijna altijd bij 1 van de grote aanbieders. Behalve Bol.com of Coolblue. Daar kun je je apart aanmelden.

 

Als je nog nooit affiliates geplaatst heb, zou ik starten bij Linkpizza.

 • Linkpizza: het grote voordeel bij Linkpizza is dat zij links in jouw blog automatisch omzetten naar een affiliatelink. Ook kun je pitchen om blogartikelen te schrijven voor adverteerders. Wil jij je aanmelden? Klik hier
 • Daisycon: klik hier om je aan te melden bij Daisycon.
 • Tradetracker: klik hier om je aan te melden voor deze affiliate aanbieder.

Hoe start je met omzet via Pinterest?

Hierboven heb ik je uitgelegd hoe je kunt starten met affiliatemarketing? Jij plaatst een plaatje op jouw blog met daarbij een mooie tekst over bv. De Bijenkorf. Jouw lezer wordt geïnspireerd door het plaatje en klikt op de link. Deze gaat naar de webshop van De Bijenkorf. Als jouw lezer daarna een paar prachtige schoenen bij De Bijenkorf bestelt, krijg jij een commissie hiervoor. Nu zijn er in Nederland talloze affiliatebedrijven. Je hebt je aangemeld bij Linkpizza.

 

De volgende stap na jouw aanmelding bij Linkpizza

Linkpizza gaat jouw blogpagina controleren want je wordt alleen toegelaten als jouw blog al een bepaalde waarde heeft. Heeft jouw blog dat nog niet dan adviseer ik je om een jaar lang wekelijks effort in je blog te stoppen en 52 blogs te publiceren met inachtneming van de juiste blogregels. Ik werd toegelaten voor mijn 3 blogpagina’s (was al het werk van afgelopen jaar toch niet voor niets). Linkpizza wil ook toegang tot jouw Analytics. Ze willen er natuurlijk zeker van zijn dat de cijfers kloppen die jij opgeefsten op deze manier is dat gemakkelijk te controleren. Daarna ben je helemaal klaar om je eerste blog met affiliatelinks online te zetten.

 

Lees meer: ben jij een startende ondernemer? Lees hier mijn tips. 

 

Een voorbeeld

Op mijn Pinterestpagina heb ik een bord gemaakt met kleding voor De Ondernemende Vrouw. Daar passen tassen van De Bijenkorf perfect bij. Hieronder een stap-voor-stap-instructie.

 1. Je logt in bij Linkpizza en kijkt of De Bijenkorf genoemd wordt onder de adverteerders.
 2. Kun je De Bijenkorf niet direct in de lijst vinden dan kun je via “tools” nog even checken of De Bijenkorf een affiliateprogramma heeft.
 3. Als dat zo blijkt te zijn dan kun je de link gaan plaatsen.
 4. Je zoekt een mooie tas die je wilt gaan delen op Pinterest. Met de tool “link shortener” ga je ervoor zorgen dat jouw link een uniek stukje code heeft zodat inkomsten ook op jouw account bijgeschreven worden.
 5. Ga naar je Pinterestpagina en maak een pin. Daar voeg je code toe die je hebt gekregen bij Linkpizza (met jouw unieke accountcode)
 6. Check komende dagen of jouw pin al inkomsten gegenereerd heeft.

 

Wat ik altijd erg leuk vind om te promoten zijn de volgende bedrijven:

Als je net start met affiliates zie je soms door de bomen geen enkel bos meer. Er zijn zoveel adverteerders die jij kunt gaan promoten. Toen ik net begon heb ik een aantal adverteerders eruit genomen en daar ben ik mee gestart. Zo heb ik dat wekelijks opgebouwd. Met deze affiliates ben ik begonnen.
 1. Ken je Ladress? Ik koop al jarenlang de geweldige jurkjes van dit mooie merk. Het allerfijnste vind ik dat de producten van Ladress niet kreuken dus ideaal voor een vakantie. Maar ook voor je werk. Ooit is Simone (de eigenaresse) begonnen met jurkjes maar tegenwoordig hebben ze ook lekkere broeken, hempjes en vorige week bestelde ik een basic wit shirt voor onder mijn jasjes. Neem eens een kijkje in hun webwinkel.
 2. Mijn geld geef ik graag uit aan make-up van Lancome. Dat vond ik vroeger als klein meisje al leuk en ik ben er nog steeds dol op. Ik hop het vaak hier.
 3. Dol ben ik op servies. Ik kook heel veel koolhydraatarme recepten en ik vind het leuk om mooie serviezen bij elkaar te shoppen. Soms koop ik een aanvulling in de vorm van een mooie snijplank of een schaaltje. Vaak kijk ik hiervoor op Bol.com.

 

Succes!

 

 

Ondernemende groet

Angeliek

 

(Als trainer en coach help ik vrouwelijke ondernemers om meer omzet te halen uit hun social media marketing. Ik blog over social mediamarketing, ondernemen en chronisch ziek zijn)

 

 

In de blogs die gaan volgen, ga ik nog veel meer tips over geld verdienen met affiliates met jou delen.