hoe kan ik groeien op instagram

Hoe kan ik groeien op Instagram

Je hebt al een tijdje een account op Instagram maar het wil nog niet zo lukken om daar nieuwe volgers bij te krijgen maar ook nieuwe klanten is een groot problemen. Je vraagt je af: “hoe kan ik groeien op Instagram?”

 

Hoe kan ik groeien op Instagram DE ONDERNEMENDE VROUW

Tips voor de vraag hoe kan ik groeien op Instagram

Om je Instagram te laten groeien, is geen rocket science. Een aantal jaar geleden kon je heel gemakkelijk aan volgers komen. Toen zag het landschap van Instagram er ook nog heel anders uit. Maar voor iedereen die later ingestapt is op dit geweldige platform om nieuwe klanten aan te trekken, is er iets meer voor nodig dan mooie foto’s plaatsen. Zoals ik vaker aangeef is Instagram een social media kanaal en geen verkoopkanaal. En dat vergeten veel accounts nog wel eens. Een social media kanaal is bedoeld om sociaal te zijn. En niet om dagelijks je volgers te spammen met je aanbod. Maar hoe kun je dat nu doen. Ik geef je een aantal basistips.

 

Tip 1

Zorg ervoor dat je volgers een like op je post, Reel of IGTV geven. Simpelweg door ze te verblijden met content waar ze iets aan hebben of waar ze blij van worden. Jouw volger denkt namelijk altijd onderbewust als ze een bericht van je ziet: “what’s in it for me”. Deel dus content die waardevol voor ze is.

 

Tip 2

Lok een reactie uit onder je post die je schrijft, de Reel die je opgenomen hebt of stories die je maakt. Als jij een post zo weet te schrijven dat je volger het leuk vindt om een reactie te geven, ontstaat er interactie. En interactie zorgt ervoor dat je het kanaal gaat gebruiken waarvoor het bedoeld is: sociaal zijn.

 

Tip 3

Gebruik de juiste hashtags. Hashtags gebruiken tot je een ons weegt zeg ik vaak. Zeg je hashtags in je stories, onder je post maar ook in je Reel en IGTV. Hashtags zijn zoekwoorden en werken net zoals bij Google. Vind jij het lastig om de goede hashtags te bepalen? Ik heb een hele fijne online cursus over hashtags van 4-dagen met een werkboek.

 

Tip 4

Als je content schrijft die jouw volgers willen opslaan dan vindt het algoritme van Instagram dat echt fantastisch. Hoe meer mensen jouw bericht opslaan, hoe fijner dat Insta dat vindt en Insta zal jou belonen hiervoor door je account voor te stellen aan nieuwe volgers die jou nog niet kennen. Je gaat dan organisch groeien.

 

Tip 5

En net zo belangrijk als tip 4 is tip 5. Als volgers jouw bericht verder delen in hun stories, dan gaat Instagram jou daar ook weer rijkelijk voor belonen en helpt jou organisch te groeien. Hoe: door jouw account te laten zien aan mensen die perfect in je doelgroep passen.

 

Mijn online cursussen over Instagram

Mijn cursussen zijn al te koop vanaf € 14,95. Je vindt alle cursussen over Instagram als je op de link klikt in deze zin.

 

Mijn live trainingsdagen over Instagram

Wil je liever live een cursus volgen? Ik geef een aantal keer per jaar live trainingsdagen welke je alleen of in een groep van ondernemers kunt volgen. Alle nieuwe data voor de live trainingsdagen over Instagram vind je door op de link in deze zin te klikken.

 

 

Volg jij mij al op Instagram?

Dagelijks deel ik tips om te groeien op Instagram en ondernemerstips: check hier Instagram van De Ondernemende Vrouw

 

Of luister mijn podcasts voor ondernemersinspiratie

Podcasts De Ondernemende Vrouw op Spotify

Podcasts De Ondernemen Vrouw op iTunes