Hoe krijg ik meer likes op Facebook

Hoe krijg ik meer likes op Facebook

Dagelijks spreek ik ondernemers die me de volgende vraag stellen: “Angeliek, hoe krijg ik meer likes op Facebook?“. Op social media draait het niet alleen om likes maar meer om het bereik. Hoe meer bereik des te meer mensen jouw berichten zien. Meer mensen die je berichten op social media zien, is meer omzet voor jouw bedrijf uit social media.

9 Jaar geleden begon ik met social media

Jaren geleden ben ik begonnen met social media. Ik was altijd al een echt marketing meisje. Social media is pas echt booming geworden sinds een jaar of 7/8. Al vanaf het eerste moment intrigeerde social media mij en wat ben ik trots dat ik daar nu mijn bedrijf van heb gemaakt. Om mijn Facebookpagina’s te laten groeien, ontwikkelde ik een eigen strategie. Deze strategie was zeer succesvol want ik groeide met 18 pagina’s naar 1.3 miljoen Facebooklikes. Dagelijks verdiende ik mijn geld met Facebook.

De start van mijn Facebookavontuur

In het begin begreep ik helemaal niets van Facebook. Ik postte berichten en kreeg daar een paar likes op. Als ik 1 reactie kreeg dan was ik al blij. Totdat ik bedacht had, dat Facebook een omzetkanaal voor mijn bedrijven moest gaan worden. Ik sloot me op in een huisje op de hei en las alle Amerikaanse blogs die ik kon vinden over Facebookmarketing. Daarna begon ik te tekenenen. Zo ontstaat altijd een strategie. Een pak gekleurde bladeren van de Hema en stiften. Die strategie ben ik gaan inzetten en al direct na de eerste week groeiden mijn likes gigantisch. Maar dat niet alleen, ik kreeg ook orders (lees: omzet) uit Facebook. Hieronder lees je mijn 3 gouden tips over hoe krijg ik meer likes op Facebook.

 

#tip 1 Speel met je likers

Marketing is niets anders dan spelen met jouw publiek. Ik noem mezelf ook wel eens gekscherend een circusdirecteur die ervoor zorgt dat mijn publiek vermaakt wordt. Dit publiek: jouw likers willen vanalles over jou en je bedrijf weten. Anders zouden ze je niet gaan liken. Er is dus al ergens een trigger geweest waardoor je bent opgevallen en iemand je pagina heeft geliked. Vertel maandelijks in een post wie jij bent en waarom jij ooit vanuit een passie jouw bedrijf gestart bent. Je leest het goed. Deze post kun je rustig maandelijks herhalen. Je gaat groeien in het aantal likes en nieuwe likers vinden het fijn om te weten wie er achter het bedrijf zit.

#tip 2 Zet alle features van Facebook in

Facebook is een social media kanaal. Dat kanaal wil dat jij dit kanaal gebruikt alsof je bij jouw buurvrouw op bezoek bent. Als Facebook dus een nieuwe feature toevoegt aan de poll functie, gebruik deze dan ook. Hoe meer je de content afwisselt, hoe meer bereik je van Facebook zult krijgen. Hoe meer mensen jouw berichten zullen zien.

#tip 3 Video is the queen

Als ik de allerlaatste berichten bekijk uit de USA dan zie ik overal voorbij komen: content is king maar video is the queen. Plan in je contentkalender minimaal 1 keer per week een filmpje in. Laat het filmpje minimaal 2 minuten duren en neem het op met geluid. Praat er dus bij. Nog fijner voor jouw publiek is als je zelf in beeld komt. Dan leren ze je pas goed kennen. Vind je dat de eerste keren eng, film dan bijvoorbeeld je werkplek of winkel. Laat zien hoe jij jouw werkplek binnenkomt ‘s morgens en wat jij die dag gaat doen. Jouw stem klinkt anders in een filmpje. Dat is bij iedereen zo. Ook bij mij. Mijn laatste tip is dan ook om nooit een filmpje terug te kijken. Dan is er altijd wel iets dat je stom of lelijk vindt. Ik denk altijd: “het is maar een filmpje, mijn leven hangt er gelukkig niet vanaf”.

 

Lees meer

  1. verdubbeling van mijn omzet via Instagram
  2. waarom is Instagram nu zo populair?
  3. tips voor het maken van Instagram stories

Shoppingtips

 

Wil jij meepraten over Hoe krijg ik meer likes op Facebook. Laat dan een reactie hieronder achter.