hoe krijg je honderden bezoekers per dag via pinterest

Hoe krijg je honderden bezoekers per dag via Pinterest

 

Pinterest is booming. Steeds meer bloggers, maar zeker ook ondernemers ontdekken de kracht van Pinterest. Pinterest kan namelijk zorgen voor een boost aan traffic naar je website, waardoor elke dag honderden mensen je website bezoeken via Pinterest. Om je een handje te helpen hoe je dat voor elkaar bokst, vind je in dit artikel 6 tips.

 

Lees meer: hoe maak je Instagram stories. Klik hier

 

  • Klaar voor de start, af!

 

Voor je begint met het binnenhalen van traffic naar je website, zijn er een aantal dingen waar je mee aan de slag moet. Zo moet je je website koppelen en deze verifiëren, borden aanmaken op Pinterest en elk bord voorzien van de juiste SEO-woorden, zodat je borden gevonden worden.

Pinterest is een visuele zoekmachine, dus aan de slag gaan met de SEO van je Pinterest borden en met de SEO van je pins, is ontzettend belangrijk. Zo vergroot je namelijk de kans dat je gevonden wordt in Pinterest wat er weer voor zorgt dat je meer bezoekers krijgt.

 

 

  • Pins maken

 

Iedere keer als je een nieuwe blog publiceert, is het belangrijk dat je hier een pin voor maakt. De pins moeten verticaal zijn en een maximale breedte hebben van 236 pixels. Creëer een bepaalde huisstijl, zodat mensen je pins herkennen en weten dat het van jou afkomstig is.

Het is belangrijk dat je voor elke blog twee tot vijf verschillende pins maakt. Dus gebruik verschillende teksten en achtergronden. Pinterest is namelijk dol op nieuwe pins. En hoe meer pins naar jouw website leiden, hoe groter de kans is dat mensen nieuwsgierig zijn en je artikelen gaan lezen.

 

Lees meer: training om meer resultaat uit jouw social media te halen. Klik hier

 

  • Wees actief op Pinterest

 

Met actief wordt bedoeld, dagelijks op meerdere tijdstippen. Dus zorg dat Pinterst in je dagelijkse ritme komt en re-pin dagelijks meerdere pins. Pinterest raadt het aan om dagelijks minimaal 15 pins van andere mensen te re-pinnen. Uiteraard moet je ook dagelijks eigen pins toevoegen aan Pinterest, maar daar is een tool voor die hieronder uitgelegd wordt. Hoe actiever je bent op diverse tijdstippen, hoe sneller je groot qua volgers wat er weer voor zorgt dat je meer mensen bereikt.

 

 

  • Word lid van groepsborden

 

Als je net begint met Pinterest, heb je waarschijnlijk nog niet zoveel volgers op je account. Om te zorgen dat je sneller meer volgers krijgt, is het verstandig om lid te worden van groepsborden. Er bestaan oneindig veel groepsborden waar je lid van kunt worden. Het grootste voordeel van groepsborden is dat ze veel bereik- en veel volgers hebben, dus dat is top om veel mensen te bereiken.

 

 

  • Tailwind

 

Dé tool om je eigen pins of pins van andere in te plannen. Er bestaat een gratis versie van deze tool, maar daar ga je de oorlog niet mee winnen. Zodra je eenmaal de betaalde versie hebt, ervaar je dat de tool het geld dubbel en dwars waard is.

Het is een tool waarmee je je eigen pins of pins van anderen mee kunt inplannen. Tailwind gaat op zoek naar de beste tijden om te pinnen, zodat je de meeste engagement krijgt. Doordat je zoveel pint op verschillende tijdstippen, zorgt dat voor een boost aan traffic en heel veel nieuwe volgers.

 

 

  • Ga aan de slag met Tribes

 

De sky is pas echt the limit als je aan de slag gaat met Tribes. Dit is een onderdeel van Tailwind. Je kunt pins toevoegen aan allerlei Tribes. Dit zijn verschillende groepen waar mensen met dezelfde interesses bij elkaar zitten. Door elkaars pins te re-pinnen, zorgt dat voor een énorme boost aan traffic. Je kunt – als je een groot abonnement afneemt op Tailwind – elke dag pins toevoegen aan diverse Tribes en lid worden van heel veel verschillende Tribes. Zodat je veel verschillende Pinterest gebruikers bereikt, die vervolgens jouw content gaan re-pinnen, waardoor je statistieken voor het dak gaan.

 

Honderden bezoekers per dag via Pinterest is niet zo ingewikkeld. Het kost wat tijd en energie, maar binnen een maand ga je het merken dat je opeens heel veel traffic via Pinterest krijgt. Hoe actiever, hoe meer bezoekers. Dus, waar wacht je nog op?

 

————————————————————————————————————————

Dionne is freelance online marketeer. Ze heeft twee blogs: Diolifestyle.nl en Ondernemen als een baas waar ze haar kennis over online marketing en content marketing deelt. Daarnaast schrijft ze regelmatig over manieren om online geld te verdienen en deelt ze tips om te werken als Digital Nomad.