hoe maak ik een swipe up op Instagram

Hoe maak ik een swipe up op Instagram

 

Die swipe up op Instagram is toch iets magisch. We weten allemaal dat je deze pas verdiend hebt als je zo goed je best hebt gedaan en 10.000 volgers hebt bereikt. Maar wat als je dat magische aantal nog niet gehaald hebt? Ik ontdekte deze week iets heel gaafs en leer je hieronder alles over: “hoe maak ik een swipe up op Instagram” als je nog geen 10k volgers hebt.

 

Wat heb ik nodig | hoe maak ik een swipe up op Instagram?

Je hebt maar heel weinig nodig en het is nog gratis ook;-).

Stap 1:

Als eerste meld je je aan bij Facebook en Instagram shopping. Dat is trouwens altijd handig als jij producten of diensten verkoopt. Want dan kun je in al je Facebook en Instagram berichten naar deze producten linken. Weet je niet hoe je Facebook en Instagram shopping aanmaakt? Geen nood. Ik heb er een IGTV over gemaakt met een duidelijke uitleg.

Stap 2:

Als je het shoppinggedeelte hebt aangemaakt wacht je een aantal dagen want Facebook moet jouw account gaan goedkeuren. Hoe lang het precies kan duren, weet ik helaas niet. Bij het ene account is het binnen een paar uur geregeld en ik hoor ook wel eens dat iemand 7 dagen moet wachten. Word je nu afgekeurd, probeer het een week later gewoon nog een keer. Ik weet niet precies hoe het werkt maar volgens mij, wordt dit handmatig gedaan en is het maar net wie het account bekijkt en goedkeurt.

Stap 3:

Nu kun je al links in je stories gaan plaatsen. Super handig om jouw producten onder de aandacht te gaan brengen. Maar wil je nu weten Hoe maak ik een swipe up op Instagram, kijk dan onderstaande IGTV waarin ik alles stap-voor-stap en in Jip&Janneketaal alles uitleg.

Ik leg het je uit in deze video Hoe maak ik een swipe up op Instagram

 

Wil jij nu groeien op Instagram?

Ik geef trainingen over alle facetten van Instagram. Je vindt de Instagramtrainingen hier.

 

Lees meer

Wil je graag meer tips over social media & Instagram lezen? Mijn blog boordevol gratis artikelen vind je hier.