Instagram marketing 9 tips De Ondernemende Vrouw

Instagram marketing 5 tips

Zoals de meeste mensen wel weten heb ik me afgelopen jaren vooral gericht op Facebook marketing. Mijn Facebookpagina’s en groepen hebben in totaal 167.000 likes en ik ben erg trots op dit resultaat. Ook heb ik me gericht op emailmarketing. Dit heeft geresulteerd in 15.000 nieuwsbriefabonnees. Maar Instagram marketing was een tijdlang nog een ver-van-mijn-bed-show. Ik wist niet zo goed waar ik moest beginnen.

Instagram marketing

Mijn interieur is mijn passie maar komen mensen via mijn passie op mijn website van De Ondernemende Vrouw. Zitten daar mijn potentiële klanten. Nee eigenlijk niet. Maar hoe werk Instagram marketing dan? Ik geef jou tips voor Instagram marketing vanuit mijn eigen ervaring. Want sinds ik zelf actief aan de slag ben gegaan met Instagram marketing, krijg ik gewoon aanvragen uit dit social media kanaal en hiervoor hoef je niet eens heel veel volgers te hebben. Op het moment dat ik dit artikel schrijf is ons Zomerzoen account op Instagram slechts 8 weken oud. We hebben net de 1.000 volgers aangetikt. In dit tempo (of met iets meer tempo) zouden we over een half jaar toch bijna 5.000 volgers moeten hebben.

#tip 1: zorg voor een goede profielfoto

Zelf zou ik er niet voor kiezen om je logo hier te plaatsen. Mensen doen zaken met mensen. Plaats hier een foto van jezelf of van jouw team als je bv. een winkel hebt.

#tip 2: vul je profiel helemaal in

Instagram heeft niet zo’n uitgebreide mogelijkheden om gegevens toe te voegen dan Facebook. Maar zorg er wel voor dat je alles invult en dat mensen die je willen gaan volgen in 1 oogopslag zien wat jij te bieden hebt.

Instagram marketing 9 tips feed

#tip 3: link plaatsen

In je bio kun je een link plaatsen. Ik plaats hier elke zondag de link naar mijn blogartikel. Mijn strategie is om volgers op mijn Instagrampagina mijn blogs te laten lezen om op deze manier kennis met mij en mijn bedrijf De Ondernemende Vrouw te maken. Ik maak altijd een verkorte link met Bitly. Dat ziet er namelijk mooier uit. Je kunt de bit link hier maken.

#tip 4: ga adverteren op Instagram

Instagram is op dit moment het snelstgroeiende social media platform in Nederland. Maar nog weinig mensen adverteren op Instagram. Dat maakt het op dit moment een heel goedkoop platform voor jouw advertenties.

#tip 5: content op je feed 

Bij Instagram draait alles om een mooie feed. Bij Facebook heet dit een tijdlijn, bij Instagram noemen ze het feed. Voor mijn bedrijven KusTerug en Zomerzoen heb ik voldoende mooie productfoto’s om te plaatsen maar bij De Ondernemende Vrouw is dat natuurlijk anders. Om nu elke keer een foto van mezelf te plaatsen vond ik een beetje teveel van het goede. Ik wissel het nu af zoals je kunt zien. De ene dag plaats ik een foto van mezelf, de andere dag een quote en weer een andere dag plaats ik een mooie lifestylefoto.

Wil je content gemakkelijk plannen? Ik heb vanalles geprobeerd en ben nu zeer tevreden over Preppr. Je kunt het gratis proberen. Super fijn om een consistente feed te plannen. Wil je Preppr daarna blijven gebruiken? Ik heb 15% korting voor je geregeld. Klik hier en voer deze kortingscode in: DOV15_OFF

#tip 6: Instagram en de hashtags

Hashtags zijn zoekwoorden die vooraf worden gegaan met een # (spreek uit: heshjtag). Je gaat op zoek naar zoekwoorden die voor jouw bedrijf goed werken. Deze # gebruik je in je bericht. Nieuwe volgers kunnen jouw bedrijf dan vinden via deze #. Kijk bij andere vergelijkbare bedrijven welke # zij gebruiken en test deze.

#tip 7: maak gebruik van cross marketing

Wat bedoel ik daarmee. Plaats regelmatig een bericht op jouw Facebookpagina dat je ook op Instagram te vinden bent. Zo krijg je je de likers van jouw Facebookpagina ook op jouw Instagram account. Maar plaats de link naar jouw account ook in je nieuwsbrief, op je website en in alle andere reclame uitingen.

# tip 8: frequentie van posts

Plaats minimaal 3 berichten per week op je Instagram feed. Liever nog: 1 bericht per dag.

#tip 9: de gouden tip van De Ondernemende Vrouw voor Instagram marketing

Instagram marketing 9 tips waar vind ik de stories

Instagram marketing 9 tips stories

Deze gouden tip werkt ook al heb je nog niet zo heel veel volgers. Plaats elke dag minimaal 5 foto’s in je stories en houdt rekening met de 80/20 regel. Wat is de 80/20 regel: mensen doen zaken met mensen. Ze willen weten wie de mens of team is achter het bedrijf en daarom willen ze jou eerst beter leren kennen voordat ze een product of dienst van jou gaan afnemen. Plaats in je verhaal op Instagram elke dag 4 privé foto’s en 1 zakelijke foto (80/20 regel dus). De foto’s voorzie je ook van een # van je woonplaats of over je bedrijf. Deze foto’s hoeven niet perfect te zijn want dat is jouw echte leven ook niet. Ik plaatste deze week een foto in mijn stories over frisgewassen beddengoed met daar een poll bij. Maar liefst 673 mensen zagen mijn foto, 59 stemden op de poll en ik kreeg er 13 nieuwe volgers bij maar ook 2 nieuwe aanvragen voor een adviesdag Facebook en Instagram marketing in een groep. Plaats in de foto ook de plaats waar jouw bedrijf gevestigd is. Veel volgers op Instagram zoeken op hun plaatsnaam. Dat had je niet gedacht hé dat met zo’n simpele foto van mijn wasmand ik zaken zou doen via Instagram?

En wil je nu meer weten over Instagram? Op 22 november organiseer ik een Masterclass Instagram in Gemert. Er zijn nog 3 plekken vrij. Klik hier om te reserveren. 

Brabantse groet

Angeliek Nelissen

 

En verder….

Als De Ondernemende Vrouw ga ik veel meer focus leggen op hetgeen mij de afgelopen vier jaar de meeste energie op heeft geleverd: het inspireren, ondersteunen en coachen van andere ondernemers. Daarnaast zal ik alle kennis die ik de afgelopen 15  jaar als ondernemer heb opgedaan wekelijks gaan delen. Wil jij marketingtips en ondernemerstips ontvangen of zit je met ondernemersvragen?

Je kunt me hier vinden:

Mijn trainingsaanbod: klik hier

Hoe ik 3 succesvolle bedrijven opzetten afgelopen 15 jaar: klik hier

Wat anderen over mij zeggen: klik hier

Facebook: klik hier

Besloten Facebookgroep voor ondernemers met heel veel gratis tips: klik hier

Pinterest: klik hier

Instagram: klik hier

Blogs: klik hier

Linkedin: klik hier

 

Brabantse groet,

Angeliek Nelissen

(al 15 jaar trotse ondernemer)

 

Wil jij meepraten over Instagram marketing ? Je mag hieronder een reactie achterlaten.

.