meer bereik op Instagram

Meer bereik op Instagram

 

Het allergrootste social media platform is uitgegroeid tot 1.3 miljard gebruikers. Geen miljoen hé? Maar miljard. Dat is zo ongelooflijk veel in de korte tijd dat Instagram bestaat. Hiervan is 75% vrouw en 25% man. Minimaal 4 keer per jaar koopt iemand iets via Instagram. Als je een bericht op jouw tijdlijn plaatst dan ziet maar 8% van jouw volgers dit bericht. Dat is weinig hé? Hieronder geef ik je tips voor meer bereik op Instagram.

 

1. Hoe vaak post je op Instagram

Post in ieder geval met een vaste frequentie. Wil je hard groeien dan post je dagelijks. Bedenk wel dat dit ook best veel werk is om content te bedenken, een foto erbij te bedenken maar ook om reacties op je posts te geven. Ik adviseer altijd om de 2 dagen te posten. Dan is het wat beter te behappen. Lees hieronder mijn tips over meer bereik op Instagram

 

2. Post met een planner | Meer bereik op Instagram

Zelf ben ik fervent fan van Preppr. Dat is een heel gemakkelijk programma waarbij je ook kunt schuiven met je posts zodat je consistentie krijgt in je feed. Ik plan alles vooruit zodat ik hier geen omkijken meer naar hebt. Het enige wat ik doe is  op de dag zelf de reacties op mijn posts te beantwoorden.

 

3. Hoe bepaal je de goede hashtags?

Instagram draait om hashtags (# of spreek uit: hesjteg). Voeg zoveel mogelijk relevantie hashtags toe in je posts. Op Instagram kun je zoeken door het invoeren van relevante hashtags. Daarop zullen nieuwe volgers jou vinden als ze op die # zoeken.

 

4. Instagram is gek op filmpjes

Weet je waarom Instagram gek is op filmpjes? Ooit wilde Instagram YouTube overnemen. Die overname is mislukt en nu wil Instagram, samen met hun zusje Facebook, het grootste platform worden om filmpjes te bekijken. Dus zodra jij een filmpje plaatst dan is Instagram dol op jou en zul je meer bereik krijgen. Het maakt niet uit of je een live video plaatst of een filmpje dat je vooraf hebt opgenomen.

 

5. Filmpjes op Instagram vind ik eng

Dagelijks spreek ik IG’ers die het doodeng vinden om zichzelf te filmpen. Hiervoor heb ik een aantal adviezen:

  • begin met het filmen van je werkplek, winkelinrichting, producten die je verkoopt. Dan hoef je zelf niet op het filmpje te staan. Praat er wel bij want dat vindt Instagram fijn.
  • ondertitel je filmpje altijd. Vaak wordt Instagram bekeken en beluisterd in het openbaar vervoer, een wachtkamer of op de werkplek. Maar het geluid aanzetten is niet altijd handig. Ondertitel je filmpjes dus altijd voor de mensen die geen geluid aanzetten.
  • ben je eraan toe om jezelf te filmen? Kijk dan nooit een filmpje terug. Je vindt dan altijd iets stom of het kan nog beter.

Op een gegeven moment ga je wennen aan het maken van kleine vlogjes. Ik vind het heel erg handig. Zo kan ik in een paar minuten mijn boodschap kwijt. Ook merk ik dat ik vaker mijn online trainingen verkoop als ik hierover een filmpje maak.

 

Lees meer:

  1. verdubbeling van mijn omzet via Instagram
  2. waarom is Instagram nu zo populair?
  3. tips voor het maken van Instagram stories

 

Shoppingtips: