Meer likes op Facebook krijgen

Meer likes op Facebook krijgen

Lang geleden hoorde ik voor het eerst over Facebook. Het leek me wel iets om voor mijn bedrijven een account op te zetten en daarmee omzet te gaan maken voor mijn bedrijven. In het begin begreep ik er echt helemaal niks van. Dus besloot ik een social media manager aan te nemen. Zo gezegd, zo gedaan. Maar het ging me echt veel te langzaam. Van 100 naar 250 likes in een half jaar tijd. Dat duurt wel even voordat we aan de 10.000 likes zitten, dacht ik. Ik besloot dat deze persoon beter was in het beheren van het technische gedeelte van onze webwinkels en ik zou mezelf op de social media storten. Lees hieronder alles over meer likes op Facebook krijgen.

Alle begin is moeilijk

Het begin was lastig om meer likes op Facebook te krijgen. Ik wist niet zo goed wat ik moest doen. Toen heb ik me 3 dagen teruggetrokken in een boshuisje en ben een strategie gaan bedenken. Zo ging ik het doen. Beetje logisch nadenken wat een algoritme wil en dat inzetten in mijn strategie. Al de eerste week behaalde ik giga successen en mijn pagina’s groeiden in totaal naar 1.3 miljoen likes. Wow dat had ik toch maar mooi voor elkaar gekregen.

En toen werd ik gehacked

En toen ineens, augustus 2016, ik was op vakantie in Frankrijk, werd ik gehacked. Ik weet het nog heel goed. ‘s Morgens was ik de tas aan het inpakken om een dagje naar het strand te gaan en ondertussen checkte ik even de eerste reacties op mijn berichten van die dag. Mijn pagina’s waren allemaal zwart. OMG nee. Nog een keer checken en nog een keer. Ik was echt in paniek. Zo hard had ik gewerkt om dit resultaat te bereiken en nu was alles weg.  Ik heb echt een half uur zitten huilen en ben toen nieuwe pagina’s gaan aanmaken. En nu…. 2.5 jaar later zijn we weer gegroeid naar 170.000 likes die in mijn bedrijven voor het grootste deel van mijn omzet zorgen. Ik las heel toevallig dat Just Juul het laatst ook meemaakte. Ook zij moest weer vanaf 0 beginnen met haar pagina. Zo erg is dat. En je kunt er niets aan doen. Een website kun je beveiligen voor hackers uit Rusland maar bij een Facebookaccount is dat lastig.

 

Waar krijg ik energie van

Steeds vaker werd ik gevraagd om advies over social media te geven. De resultaten waren meteen super goed en toen begon ik een business model te ontwikkelen. Mijn doelgroep is de vrouwelijke ondernemer. Zij weten meestal heel goed hoe ze een succesvolle business moeten runnen en daar zijn ze super goed in. En dan komt het moment dat ze willen opschalen maar dat lukt vaak niet. Dan word ik ingezet en ga een ondernemer coachen. Stap-voor-stap. Ik neem ze bij de hand en vertel hoe ik uit eigen ervaring het ook voor elkaar kreeg. Ik ben hun sparringspartner en denk mee over de strategie. We bedenken samen succesvolle posts voor social media. Dat vind ik echt het allerleukste om te doen.

Dit is wat ik jou kan leren tijdens mijn trainingsdagen:

 • hoe ik groeide naar 170.000 Facebooklikes
 • van 0 naar 7.000 volgers op Instagram voor mijn bedrijven
 • hoe ik 35.000 maandelijkse unieke bezoekers op mijn blog krijg
 • van 11.000 naar 500.000 maandelijkse kijkers op Pinterest kreeg in 4 maanden tijd
 • hoe je een website kunt optimaliseren voor meer bezoek
 • hoe je goed SEO kunt inzetten om je bedrijf organisch in Google te laten groeien (dus zonder advertenties). Ik ben pas tevreden als 83% van mijn artikelen of pagina’s in de top 5 van Google staat

#tip 1 zorg voor strategie

Bij veel ondernemers die op Facebook zitten, ontbreekt het aan een strategie. Bepaal voor jezelf een doel en weet wie je doelgroep is. Alleen dan kun je goede content maken voor jouw doelgroep. Die content ga je verwerken in een contentkalender. Vaak zie ik dat ondernemers ad hoc Facebookmarketing toepassen. Ze bedenken wat en plaatsen dat dezelfde dag op Facebook zonder enige strategie. Als je werkt met een contentkalender dan geeft je dat heel veel rust in je bedrijf. Wil je dan een keer een dag iets extra’s plaatsen dan kan dat gewoon hoor. Alleen maar leuk voor je likers. Wist je dat ik al content ingepland heb om te plaatsen over 3 maanden. Super handig toch?

#tip 2 voor meer Facebooklikes

Als ik accounts bekijk dan zie ik vaak alleen maar zenden, zenden en nog eens zenden. Facebook is een social media platform en dat wil dat jij interactie met jouw volgers aangaat. Dus als je alleen maar zendt, zendt en nog eens zendt, krijg je geen interactie. Stel elke week een vraag aan je publiek en zorg dat je deze vragen ook weer beantwoordt.

#tip 3 omzet uit Facebook

Herhaal content die werkt. Als je maandelijks 1 moment inplant dat je content voor Facebook maakt, bekijk dan ook je statistieken. Waarom zou je een wiel voor de 2e keer uitvinden? Content die werkt, kun je best nog eens inplannen. Sommige berichten plan ik gewoon maandelijks in. De ene keer in het weekend, de andere keer op een werkdag. Er zijn altijd weer andere likers online.

 

Facebook trainingen van De Ondernemende Vrouw

Er zijn 3 trainingen die ik je aan kan bieden:

 1. online training voor Facebook: in 5 dagen tijd leer ik je heel veel over Facebook met mijn filmpjes. Je kunt de filmpjes later nog een keer bekijken. Ze blijven voor jou gewoon online staan.
 2. groepstraining Facebook marketing van een expert. Een aantal keer per jaar organiseer ik groepsdagen. Met een kleine groep ondernemers leer ik je dan alles over Facebook.
 3. een 1 op 1 dag(deel) Facebookmarketing waarbij je mijn exclusieve aandacht hebt en we samen content gaan maken voor jouw Facebookpagina. We lopen ook jouw berichten van afgelopen tijd door. Als ik je aangeef wat je anders had kunnen doen, kun jij het algoritme beter gaan begrijpen zodat je meer resultaat uit Facebook krijgt.

 

Lees meer: omzet verdubbelen uit Instagram.

Lees meer: boeken voor vrouwelijke ondernemers.

 

Shopping tips voor ondernemende vrouwen

  1. Leesboeken op Bol.com
  2. Woonaccessoires: de laatste trendy accessoires vind je hier 
  3. Tips om beter te kunnen slapen.

 

 

Besloten community om meer likes op Facebook te krijgen

Meld je aan voor mijn besloten community op Facebook waarin ik heel veel gratis tips geef over Facebook, Instagram, Pinterest en SEO.

 

Ondernemende groet,

Angeliek Nelissen