meer omzet op Instagram Angeliek Nelissen

Meer omzet op Instagram

Instagram wordt met de dag populairder. Wist je dat je meer omzet op Instagram kunt halen zonder dat je
echt veel volgers hebt? Het enige wat je moet weten is hoe het algoritme werkt.
Graag wil ik 3 Instagram groeitips met jou delen.

meer omzet op Instagram Angeliek Nelissen

#tip 1: Maak gebruik van een chatbericht via Instagram i.p.v. what’s app

Creëer interactie met de mensen uit jouw doelgroep. Je kunt iemand een what’s app sturen maar het algoritme van Instagram zal van je gaan houden als je deze berichten via de chatfunctie van Instagram stuurt.

#tip 2: Maak een prachtige etalage van jouw tijdlijn

Waar Instagram vooral om draait is een mooie tijdlijn. Bij Instagram noemen ze dat een feed. Wanneer mensen jouw feed checken zullen ze, op basis daarvan, je wel of niet gaan volgen. Daarom maak je je biografie zo aanlokkelijk mogelijk. Jouw doelgroep kan meteen zien of jij de moeite waard bent voor een follow. In je bio kun je helaas weinig tekens kwijt maar met een beetje creativiteit kom je al een eind.
Ik probeer mijn Instagramtijdlijn in 9 blokken te zien. Het zijn telkens 3 rijen van 3 blokken. Vooraf ga je bedenken hoe je jouw etalage eruit wilt laten zien. Wat zijn de kleuren die bij jouw bedrijf passen? Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je tijdlijn in zwart/wit op te zetten. Of er zijn ook apps te koop zodat je elke keer dezelfde filter over je foto’s krijgt. Dat geeft ook een consistente feed.

Lees meer: weten op welke website je gratis mooie foto’s kunt vinden? Klik hier

Hoe maak ik nu een mooie feed en krijg ik meer omzet op Instagram?

Om te zien hoe jouw feed eruit komt te zien kun je gebruik maken van een planningsprogramma waarin je gaat plannen. Preppr is het programma waarmee ik al een tijd werk. Jurg is de Nederlandse contactpersoon van Preppr en hij spreekt Nederlands en geeft altijd super snel antwoord. Met Preppr maak je als het ware een collage van die 9 blokjes op je tijdlijn. Preppr geeft je een voorbeeld hoe het eruit komt te zien. Dan kun je nog schuiven als iets beter op een ander plekje van die 9 blokjes past. Het koppelen van Preppr met je Instagramaccount is eenvoudig. Uiteraard kun je Preppr een aantal dagen testen en ik heb een korting voor je geregeld.

Na deze proefperiode moet je betalen voor je account.
Met de code  DOV15_OFF. krijg je een korting van 15%!
Klik hier om je aan te melden voor Preppr.

 

Lees meer: Instagram stories maken voor beginners. Klik hier

 

#tip 3: Gouden tip over Instagram stories

Sinds de introductie van Instagram Stories (in februari 2017) zijn deze mateloos populair. Regelmatig vraag ik mijn doelgroep of ze meer de tijdlijn van Insta of de stories bekijken. Het is ongeveer 30/70 (feed/stories). Je laat dus echt kansen liggen als je geen gebruik maakt van de stories. Instagram gaat meer van je houden als je ook stories plaatst. Je krijgt dan nl. meer bereik.

Lees meer: Instagram marketing tips. Klik hier

Hoe vaak plaats ik iets in mijn Insta stories?

Als je net begint, geef ik altijd de tip dat je dagelijks de 80/20 regel moet toepassen. 80% Van je dagelijkse foto’s gaat over jou en je privéleven en maar 20% over je bedrijf en het product of dienst dat je verkoopt. Begin met 5 foto’s per dag (4 over jezelf en 1 over jouw bedrijf). Dat aantal kun je verhogen. Als ik een dag minder stories plaats, krijg ik altijd PB’s dat ze mijn stories missen;-) Dat is prachtig als je dat kunt creëeren. Gebruik in je stories alle features van Instagram. Plaats dus regelmatig een poll of een vraag. Gebruik de GIF’jes (bewegende plaatjes).

Gouden tip voor Insta stories

Zet in elke storie een # die goed scoort en voor lokale ondernemers een goeden tip: tag je plaatsnaam in de storie. Zo kom je namelijk ook in het overzicht van je stad of dorp te staan waarop veel mensen zoeken.

Cursus voor Instagram

Wil je graag toch nog meer weten over Instagram en hoe je op dit platform kunt groeien? Maandelijks geef ik een Masterclass over dit onderwerp.

Lees meer: de eerstvolgende Instagram Masterclass vind je hier

Trainingen van De Ondernemende Vrouw

De Ondernemende Vrouw is Social Media Expert en heeft 15 jaar ondernemerservaring. Wil je weten welke training je kunt volgen bij De Ondernemende Vrouw? Klik dan hier.

 

Facebook: klik hier

Besloten Facebookgroep voor ondernemers met heel veel GRATIS tips: klik hier

Pinterest: klik hier

Instagram: klik hier

Blogs: klik hier

Linkedin: klik hier

 

Brabantse groet,

Angeliek Nelissen

(al 15 jaar trotse ondernemer)

 

Veel succes met deze tips over meer omzet op Instagram.

16 antwoorden
 1. Xarifa
  Xarifa zegt:

  Ik stuur mensen als ze mij gaan volgen met een compliment over eem foto of hun feed en probeer daar gelijk een vraag bij te sturen. De een gaat mij dan gelijk (helaas, maar zag ik al aankomen door hun getalletjes) ontvolgen en de ander blijft vaak langer hangen!

 2. Henk
  Henk zegt:

  Mijn blog gaat eigenlijk meer om tekst dan foto’s dus betwijfel of Instagram iets voor me is. Maar iemand die tegendeel kan aantonen, daar ben ik benieuwd naar.

 3. Angeliek Nelissen
  Angeliek Nelissen zegt:

  Wat je kunt doen is om Instagram in te zetten om meer naamsbekendheid te krijgen voor je blog. En daarbij foto’s plaatsen die iets over jou vertellen. Vorige week kreeg ik de laatste cijfers van alle social media kanalen. Instagram is wel de snelste groeier in Q4 van 2018. Zet je Pinterest ook al in voor jouw blog?

 4. Angeliek Nelissen
  Angeliek Nelissen zegt:

  Dat is perfect. Als je regelmatig stories inzet leert jouw doelgroep jou ook echt kennen.

 5. Angeliek Nelissen
  Angeliek Nelissen zegt:

  Dat is super. Jouw volgers willen jou leren kennen en dat kan oa door interactie aan te gaan.

 6. Angeliek Nelissen
  Angeliek Nelissen zegt:

  Dat is super dat je dat doet. Complimenten werken natuurlijk altijd;-) Dat vind ik het minst leuke aan Insta: follow/no-follow. Dat vind ik fijn aan Pinterest. Daar heb je dat niet.

 7. Nadia
  Nadia zegt:

  Ik gebruik instagram en heb ondertussen aardig wat volgers gevonden 😉 Aangezien in het vooral van mijn teksten moet hebben, zijn afbeeldingen soms lastig, maar het gaat steeds beter 😉

 8. Angeliek Nelissen
  Angeliek Nelissen zegt:

  Je zou kunnen kiezen voor een andere strategie waarbij je Insta ziet als een puzzel met 9 blokken. Elk blokje ga je dan op een andere manier inzetten. Blokje 1 een quote, blokje 2 een review etc. Je gaat dan afbeeldingen op gratis fotosites zoeken die hierbij kunnen passen. Je vindt heel veel gratis foto’s sites in mijn blogartikel: https://www.deondernemendevrouw.nl/blog/

 9. Rory
  Rory zegt:

  Wat een handige tips! Eigenlijk doe ik de laatste tijd steeds meer ‘wat ik leuk vind’ en dat zijn inderdaad regelmatig stories (iedere dag eigenlijk wel). Ik zou nog wel wat meer van mijzelf mogen laten zien denk ik.

 10. Angeliek Nelissen
  Angeliek Nelissen zegt:

  Hoi Rory, dat klopt inderdaad. Dat vinden jouw volgers erg leuk als je meer van jezelf laat zien. Ik ga binnenkort een 5-daagse Instachallenge organiseren. Van 11 t/m 15 maart de Facebookchallenge en daarna de Instachallenge.

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.