mijn instagram groeit niet

Mijn Instagram groeit niet

De meest gestelde vraag die ik krijg tijdens mijn coachingsgesprekken via Skype of telefoon is: “help Angeliek, mijn Instagram groeit niet“. Als jij bedrijfsmatig veel op Instagram te vinden bent maar je krijgt geen klanten uit dit social media kanaal dan is dat niet alleen heel erg vervelend maar ook zeer vermoeiend. Want je investeert elke dag in posts en stories maar de omzet blijft uit. Je trekt mensen aan maar zij worden geen klant. Hoe kun je er nu voor zorgen dat je gaat groeien en de juiste klanten aantrekt die ook kopers worden?

 

Tip 1: jouw ideale volger is niet iedereen | mijn Instagram groeit niet

Daarmee bedoel ik dat jij jouw doelgroep niet te breed moet neerzetten. Wat ik altijd erg handig vind om de doelgroep bij een ondernemer te bepalen is om een groot vel papier te nemen en daarop alle kenmerken van de doelgroep te noteren. Daarna pak je een dikke stift en ga je de 5 beste kenmerken markeren. Voor jouw doelgroep die deze 5 kenmerken bezit, ga je content schrijven.

Tip 2: profileer jezelf als expert

Als jij een product of dienst wilt afnemen dan wil je dat toch alleen maar doen bij de allerbeste in dat vakgebied. Dé Expert als het om jouw specifieke probleem gaat. Je wilt toch niet geholpen worden door iemand die maar een beetje verstand van zaken heeft of wel? Nee natuurlijk niet. Jij wilt ook die expert die jou het beste kan helpen. Profileer jezelf als expert. Nou moet je natuurlijk ook heel veel kennis hebben van jouw product of dienst maar ik ga daar even vanuit als je een bedrijf start. Maar laat dus ook echt zien dat je een expert bent.

Tip 3: ben jezelf

Ben jezelf op social media. Als je bij alle social media uitingen je anders en mooier voordoet dan je bent, is dat niet alleen vermoeiend maar zal het bij jouw klant ook altijd tegenvallen als hij of zij jou in het echt ziet. Maak je een filmpje en stotter je een keer? Geen probleem. Zit je haar vandaag niet alsof je net van de kapper komt, ook dat is normaal. Laat het zo.

 

Wil jij nog meer tips over Instagram? Volg me dan op Instagram. Dagelijks deel ik heel veel GRATIS tips. Het Instagram account van De Ondernemende Vrouw vind je hier.

 

Lees meer

  1. chronisch ziek en ondernemer-zijn
  2. hoe scoor je als ondernemende vrouw
  3. tips voor het maken van Instagram stories
  4. cursusaanbod van De Ondernemende Vrouw

 

Shoppingtips