social media trends in 2019 tips van De Ondernemende Vrouw

Social media trends in 2019

Het jaar is nog maar net aan de gang maar ook voor social media zijn er nieuwe trends voor 2019. Wat zijn nu de social media trends in 2019? We geven voor de 3 belangrijkste kanalen een uiteenzetting.

Social media trends in 2019 voor Facebook

Sinds de verandering in het algoritme in maart 2018 is het voor Facebook belangrijk dat je interactie aangaat met je doelgroep. Facebook wil dat jij met dit social media kanaal omgaat zoals je met jouw vrienden in real life omgaat. Dus niet alleen maar zenden maar ook ontvangen en interactie aangaan. Start je net met Facebookmarketing dan is het belangrijk dat jij jouw doelgroep goed kent. Facebook is nog altijd een heel groot social media kanaal waar je heel snel resultaat bij jouw doelgroep kunt bereiken mits je weet wat het algoritme van Facebook inhoudt. Al met 2 uurtjes per maand kun je elke dag een post op Facebook hebben die jouw doelgroep in beweging zet. Mijn 170.000 likes op Facebook zorgen nog altijd voor 85% van mijn omzet voor mijn bedrijven KusTerug en Zomerzoen. Ik geef nagenoeg geen advertentiebudget uit.

Lees meer: wil jij weten wie jouw doelgroep op Facebook is? Klik hier.

Lees meer: meer likes op Facebook. Klik hier.

Wil jij alles weten over het algoritme in Facebook en samen content maken voor komend half jaar? Maandelijks geef ik een adviesdag in een groep voor 4 ondernemers. Wil je er meer over weten? Klik hier

Social media trends in 2019 voor Pinterest

Mijn grote verrassing in 2018 was toch wel Pinterest. Ik startte hiermee eind november. Zelf keek ik elke dag wel even op Pinterest maar ik dacht er eigenlijk nooit aan om mijn bedrijven op dit kanaal te promoten. Met ongeveer 10 minuten per dag maak ik hier een enorme groei door en heb ik vorige week voor het eerst 1.000 lezers op 1 dag op mijn blogartikel gehad.

social media trends in 2019 de ondernemende vrouw

Ik leer je alles over Pinterest tijdens mijn Pinterest Masterclass. Check hier de volgende datum.

Ben jij op zoek naar trendy zakelijke kleding? De website van de Bijenkorf heeft een metamorfose ondergaan en ze hebben altijd vette aanbiedingen. Kijk maar eens

Social media trends in 2019 voor Instagram

Het toverwoord voor Instagram in 2019 zijn de Insta stories. Deze vind je bovenin de app. Plaats elke dag 5 foto’s in je stories en gebruik de 80/20 regel. Wil je alle tips voor 2019 bekijken? Ik schreef er onlangs een stap-voor-stap blog over.

Lees meer: 9 tips voor Instagram marketing. Klik hier

Als De Ondernemende Vrouw ga ik veel meer focus leggen op hetgeen mij de afgelopen vier jaar de meeste energie op heeft geleverd: het inspireren, ondersteunen en coachen van andere ondernemers. Daarnaast zal ik alle kennis die ik de afgelopen 15  jaar als ondernemer heb opgedaan wekelijks gaan delen. Wil jij marketingtips en ondernemerstips ontvangen of zit je met ondernemersvragen?

Je kunt me hier vinden:

Mijn trainingsaanbod: klik hier

Hoe ik 3 succesvolle bedrijven opzetten afgelopen 15 jaar: klik hier

Wat anderen over mij zeggen: klik hier

Facebook: klik hier

Besloten Facebookgroep voor ondernemers met heel veel gratis tips: klik hier

Pinterest: klik hier

Instagram: klik hier

Blogs: klik hier

Linkedin: klik hier

 

Brabantse groet,

Angeliek Nelissen

(al 15 jaar trotse ondernemer)

 

Wil jij meepraten over social media trends in 2019? Je mag hieronder een reactie achterlaten.