Social media trends in 2020

Social media trends in 2020

Jaarlijks schrijf ik in januari mijn blog over de trends op social media gebied die eraan gaan komen. Deze keer werden we na de zomervakantie in 2019 al geïnformeerd dat het in 2020 nog maar om 1 ding zal gaan: verbinding. Lees hieronder verder over de social media trends in 2020.

Verliefd – verloofd – getrouwd

In 2020 draait alles om verbinding / connectie. Neem nu bijvoorbeeld Instagram. Al in november vorig jaar werden de likes op Instagram weggehaald. Iemand die volgers gekocht heeft, valt door het nieuwe algoritme compleet door de mand. Deze neppers zullen geen verbinding met jou aangaan. Iemand zal alleen een product of dienst bij jou kopen als diegene zich vertrouwd voelt met jou. Een verbinding heeft met jou. Net zoals bij het daten. Daar ga je de eerste date ook niet iemand ten huwelijk vragen. Zo werkt dat ook bij social media. Zorg dat klanten je vinden, dat ze gek op je worden (verliefd), dat ze de hele dag door aan je denken (verloofd) en dat ze daarna een product of dienst van je afnemen (getrouwd).

Hoe lang duren de fases

Het is afhankelijk van je product of dienst hoe lang de fases duren. Als de behoefte van iemand heel sterk is en jij geeft net op dat moment antwoord op zijn of haar vraag, kan het wel eens heel erg snel gaan. Maar in de meeste gevallen is dat niet zo. Dan duurt elke fase minimaal een aantal weken, soms zelfs maanden. In deze periode zal jouw potentiële klant alles over jou willen weten. Hoe meer jij deelt in deze periode, hoe gekker jouw klant op je zal worden.

Tips voor Instagram en Facebook

Hoe kun jij nu op de goede manier met deze social media trends in 2020 omgaan. Hieronder deel ik een aantal tips.

  1. Instagram: sluit een post in je feed (tijdlijn) af met een open vraag en reageer op de personen die een reactie geven.
  2. Facebook: ga je contentkalender anders invullen. Stel minimaal 1 keer per week een open vraag en reageer hier dan weer op.
  3. Alle social media kanalen: ben persoonlijk en authentiek.

Lees meer

  1. chronisch ziek en ondernemer-zijn
  2. hoe scoor je als ondernemende vrouw
  3. tips voor het maken van Instagram stories
  4. cursusaanbod van De Ondernemende Vrouw

 

Shoppingtips