wat is leuker? facebook of instagram

Wat is leuker? Facebook of Instagram

Tja… een beetje lastig om deze vraag: “wat is leuker? Facebook of Instagram” te beantwoorden. Maar ik ga proberen de voor- en nadelen voor jou op een rijtje te zetten. Met 170.000 Facebook likers op mijn pagina’s ben ik een Facebookexpert. Sinds juli 2018 ben ik flink gas aan het geven op Instagram en weet er inmiddels zoveel van dat ik een Masterclass Instagram ga geven binnenkort. Je vindt er hier alle informatie over.

De voordelen op Facebook / wat is leuker? Facebook of Instagram?

Als je wilt groeien op Facebook dan is dat niet zo heel erg moeilijk als je weet wat het algoritme van Facebook inhoudt en wie jouw doelgroep is en wanneer ze online zijn. Je maakt een goede contentkalender en je Facebooksucces kan beginnen. Facebook wil graag zien dat jij jouw likers vermaakt. Net zoals in het echte leven. Je vraagt iets en je laat jouw likers antwoorden. Veel te veel zie ik nog ondernemers die alleen maar zenden, zenden en nog eens zenden. Ze gaan geen interactie aan en dat is nu juist wat het algoritme van Facebook zo graag wil zien. Vooral oudere mensen melden zich massaal aan op Facebook. Als dat je doelgroep is dan zit je gebakken want ze hebben tijd én geld. En met oudere doelgroep bedoel ik iedereen boven de 45 (daar hoor ik zelf ook bij;-(. Lees hieronder verder over: wat is leuker? Facebook of Instagram?

De nadelen op Facebook / wat is leuker? Facebook of Instagram?

Als je het algoritme niet kent en doet aan adhoc-marketing dan loop je eigenlijk altijd achter de feiten aan. Als je het heel erg druk hebt, vergeet je te posten en verlies je bereik. Als je niet weet welke verschillende contenttypes je hebt op Facebook, kun je ze ook niet inzetten. Ook dan verlies je bereik. En uiteindelijk heeft je pagina zo weinig bereik dat je overweegt om er helemaal mee te stoppen. Je krijgt geen likes meer uit Facebook maar ook geen omzet.

Ik kan je helpen.

 1. meld je hier aan en krijg 5 gratis tips om van je Facebookpagina weer een succes te maken.
 2. mijn volgende adviesdag in een groep vind je hier. Tijdens deze adviesdag leer ik je over het algoritme en ga je met een ingevulde contentkalender voor komend half jaar naar huis. Er vindt maandelijks een adviesdag in een kleine groep plaats in Gemert.

De voordelen van Instagram / wat is leuker? Facebook of Instagram?

Instagram is booming. Ik kan het niet anders zeggen en de cijfers liegen er niet om. Instagram is het snelst groeiende platform van afgelopen maanden. Je kunt echt goede interactie krijgen met je doelgroep op Instagram door het gebruik van de Insta stories. Insta stories zet je in om jouw echte leven te laten zien. Dus heb je een dikke pukkel op je neus. Geen probleem voor Insta stories. Vertel rustig je verhaal voor de camera. Jouw doelgroep zal dat alleen maar waarderen. Wil je adverteren op Instagram? Ook dan heb je nu nog mazzel want dat is relatief goedkoop omdat nog niet zoveel ondernemers er gebruik van maken.

De nadelen van Instagram / wat is leuker? Facebook of Instagram?

Bij Instagram draait de feed er vooral om dat deze mooi en consistent moet zijn. Vind jij het lastig om een consistente feed te creeëren? Denk dan in 9 dagen ofwel 9 blokken en ga hiervoor content maken. Voeg quotes toe zodat je feed luchtiger wordt en gebruik voor alle foto’s hetzelfde filter. De afgelopen maanden ben ik zo hard gegroeid op Instagram door de inzet van mijn strategie. Tijdens mijn Masterclass Instagram deel ik alles. Ik heb er zo’n hekel aan dat je een training bij iemand volgt en ze dan maar een tipje van de sluier vertellen. Dat doe ik niet. Al mijn tips om te groeien op Instagram deel ik tijdens mijn Masterclass met jou.

 1. Met welke app kan ik het beste plannen?
 2. Hoe kom ik aan heel veel foto’s?
 3. Hoe maak ik Insta stories?
 4. Hoe vaak moet ik posten?
 5. Hoe maak ik zelf zo’n mooie opmaak?
 6. Hoe werkt dat nu precies met die hashtags?
 7. Mijn inspiratie is op. Hoe kom ik aan relevante hashtags?
 8. Waar kan ik over schrijven?
 9. Geheime tips om omzet uit je Insta stories te krijgen ook al heb je nog niet zoveel volgers.

Voor de volgende Masterclass heb ik nog een paar plekjes vrij. Reserveer deze hier. Ik houd de groep bewust heel klein zodat ik heel veel vragen kan beantwoorden.

Bekijk mijn trainingsaanbod. Klik hier. Nieuw is mijn Instagramtraining.

Wil je mijn andere blogartikelen lezen? Hoe ik mama ben van 2 geweldige kids en 3 bedrijven run? Klik hier.

Op 1 november 2003 startte ik als ondernemer. Lees hier wat ik afgelopen 15 jaar gedaan heb.

Wil je meepraten over Wat is leuker? Facebook of Instagram ? Laat een reactie hieronder achter of mail me op info@deondernemendevrouw.nl